Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hannibal111

Całkowity zakaz aborcji - za czy przeciw ?

Polecane posty

Wczoraj Sejm wstępnie zatwierdził projekt Solidarnej Polski zakładający zakaz aborcji nawet w przypadku poważnych wad płodu lub zagrożenia dla życia kobiety.

Gość herrr
Dlaczego o tym decydują faceci i to zwykle koło 40-50tki? Przecież to sprawa głównie kobiet.

Gość nie jeszcze jest
w zasadzie o tym powinny decydować wyłącznie KOBIETY i tylko te w wieku reprodukcyjnym bo po cholerę o nas mają decydować ksieża i stare dowoty które już nei będą rodzić ?

Jestem za aborcją.Kazdy ma prawo do swoich przekonań.Nie mamy prawa osadzać postepowania drugiego człowieka-od tego jest Bóg.To tyle. Żal mi bardzo tych nienarodzonych dzieciaczków ale kazdy niech zyje swoim zyciem i sam podejmuje decyzję.Jego sprawa-jego sumienie. Ja bym nigdy nie poddała sie aborcji.Chyba ze zagrażałaby mojemu zyciu.Mam dwoje dzieci i dla nich chciałabym żyć jak najdłuzej :)

Gość inna277
przeciw to barbarzyństwo aczkolwiek i tak myślę że większość kobiet w celach aborcyjnych będzie wyjeżdżała za granicę gdzie można to załatwić dyskretnie,m bez łaski i przede wszystkim bezpiecznie

Gość nie jeszcze jest
uważam że w tym temacie powinno odbyć się referendum już i tak aborcji mozńa dokonać tylko prywatnie

Gość nhmvf
kaplani i politycy -pierdolne gówna smieci ścierwa i skurwiele - zmuszjaa do rodzenia -ale nie pomagaja biednym wielodzuetnym rodzinom tylko woża swe opasłe dupy i brzuchy mejeboczami i pałace buduja -tadzio moher buduje swiatynie a ile np domow samotnje matki mozna by za to zbudowac

Gość stanowczy przeciw !!
jestem w ciązy, bardzo, bardzo wystaranej - poprzednia obumarła - wiec niby powinnam inaczej na to patrzeć - ale uważam, że kazda powinna o sobie decydować. A już na pewno w przypadku, jeśli dziecko chore, czy matka chora, czy dziecko np. z gwałtu - absolutnie ! dla mnie to prawo każdego człowieka.

Ja osobiście popierałem projekt Ruchu Palikota legalizujący aborcję na życzenie do 12 tygodnia ciąży. Niestety Sejm odrzucił ten projekt.

Gość nie jeszcze jest
po raz kolejny nas wydymają nie dość że kobiety zarabiają mniej, nie dość że są wykorzystywan ei poniżane na każdym kroku, nie mają prawa do wyboru sposobu porodu prawo nei chroni i nie wspiera samotnych matek to jeszcze mają decydować na to czy możemy poddać się aborcji moze jeszcze odbierzcie nam prawo wyborcze bo i tak w parktyce nikt nas nie słucha

Stare dziady siedza w tym sejmie i decydują o czymś o czym nie maja wcale pojęcia Jak ta ustawa przejdzie za parę lat będziemy mieli plagę dzieci chorych na rożne schorzenia większa bieda i flustracja a te stare dziady będe siedzieć na wsyspach i się byczeć a my będziemy w kolejce do NFZ

Gość nhmvf
politycy daja dupczyc sie w kakao -ilez kasy wladuja w kler

Gość gromomir
Nawet jeśli w badaniach wyjdzie, że dziecko ma jakąś wadę rozwojową, która skaże je na śmierć zaraz po urodzeniu (np. bezmózgowie). Dlaczego mamy skazywać kobiety na noszenie przez 9 m-cy dziecka, które urodzi się martwe?

Gość nie jeszcze jest
Kobieta powstała z żebra mężczyzny. Więc to mężczyzna powinien decydować. i tak powiedział/napisał facet wiec mamy uznać to za pewnik ? od dawien dawna ludzie rodza się z kobiet a nie powstają z żeber skoro to z żebra powstają ludzie to czemu kobietom odmawia się prawa aborcji ? przecież to nie kobiety rodzą dzieci, dzieci powstają z żebra

Bo my kochani ,żyjemy w POjeebanym karju,jakim jest Polska! SZok,że tak napisałam o swojej ojczyźnie ale mam już dosyć tego co sie tu dzieje!!!!!

Gość nie jeszcze jest
no tak więc niechcianych dzieci, więcej chorych dzieci więcej dieci w domach dziecka więcej katowanych dzieci więcej samotnych matek kler i ginekolodzy będą się cieszyć

Gość Peezda
Skoro mają rodzić się dzieci z wadami to oczekuję od rządu, że da pieniądze na wychowanie takiego dziecka i ewentualną rentę jeśli nie będzie w stanie pracować (jeśli dożyje pełnoletności).

Gość nie jeszcze jest
jedno chore dziecko to dwa zasiłki, jeden dla niepełnosprawnego dziecka, drugi dla jego matki, kóra nie moze pracować bo musi się nim dożywotnio opiekować kto na to da pieniadze ? posłowie ? księża ?

Gość nhmvf
alez polacy to sa od pokolen debile bo uwazaja Kk za autorytet-matki i babcie -pierdolon e gówna ścierwa smieci i szkodniki-przekazuja reliigjnosc z pokolenia na pokolenie -zamist u-yczzc dzieci od urodzenie a z e kazdy kaplan to gówno i skurwiel

Gość nhmvf
organizacje religijne to chwytaja w swe macki juz przedszkolaki-a im dalej tym gorzej -na pielgrzymkach w w religijnych szkolach i organizacjach to s a gwałty i pedofilia -a debbile id a na pilegrzymki z małymi dziecmi- i sa dyskoteki ewngelizacyjne

Gość jak kto jest prawdziwym
katolikiem, to i tak z prawa do aborcji nie skorzysta. Przeciez nikt =nie zmusza. Podobno mamy 95% katolikow, czy poslowie zakladają,ze pozstale 5% to wylacznie kobiety w wieku rozrodczym, wystepujace masowo o aborcje? Dla kogo taka ustawa? Zeby podlizac sie probiszzcowi? Ustanawiac prawo dla 5% Totalna lipa i zaklamanie.

Gość jak tak mozna o niee
ja nie rozumiem jak mozna ustalic prawo zakazujace aborcji przy zagrozeniu zycia matki badz w przypadku gdy sa stwierdzone wady plodu??? rzad nie bierze pod uwage odczuc narodu???dac tuskowi dziecko, ktore urodzi sie chore i wymaga stalej opieki niech zobaczy ile to kosztuje finansowo i psychicznie..nie powinno sie decydowac za nas powinni przeprowadzic referendum bo jesli ktos nie chce tego dziecka to i tak go usunie nielegalnie ale polska to zacofany kraj, w ktorym politycy tylko szukaja metody jak sie tu wzbogacic..ciekawe ile dostana za ustalenie tej uchwaly...jestem ZA aborcja, kazdy ma prawo do swojego zdania i glosu ale nie w polsce ...w tym kraju wszystko sie narzuca

Gość Xenomorph
Odechciewa się żyć w takim popieprzonym kraju. Ciągłe afery, aborcje, przekręty, tematy zastępcze, sędziowie na zawołanie, kolesiostwo, dziadostwo. Wstydzę się, że jestem Polakiem.

jestem za każdy ma prawo decydowac czy chce dziecko czy nie bo pozniej dzieje sie jak dzieje na tym swiecie ludzie zabijają własne dzieci a to jest tylko dlatego że je nie planowali i uważam że aborcja powina byc za darmo!

Gość prowo marne prowo
Dokładnie. Jak ktoś jest prawdziwym katolikiem to tego nie zrobi, inni niech robią wedle swojego sumienia. Póki co nie żyjemy w państwie wyznaniowym.

Gość nhmvf
ale jakies 90% polakow to debile skoro od 10 leci uwazaj Kk z aautorytet zamist z a gówno i band e pedofili

Ale co do tego ma 95% katolików? To nie argument. Prawdopodobnie nawet większy procent ludzi nie popełnił by morderstwa, to jednak nie powód by je legalizować. :P i Jednak całkowity zakaz aborcji jest przejawem braku wyobraźni.

Gość jak tak mozna o niee
ja jestem ciekawa jakie uzasadnienie poda rzad, jakie aspekty przemawiajace za ustaleniem zakazu aborcji??? niech powiedza dlaczego tak usilnie obstaja na nie??? nie widza ile w kraju matek stara sie o zasilki na dzieci???ile kasy na to idzie ale jak sie nalezy to kto nie pojdzie po nie??? do tego jeszcze otwarty nakaz na rodzenie chorych dzieci, na ktore pojdzie jeszcze wiecej pieniedzy i zrujnowane zycie rodzicow ...zobaczycie jak skonczymy dzieki POpapranym ustawom tuska