Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozzaue

Dzien nauczyciela w 0, kupić coś???

Polecane posty

Gość rozzaue

Córka chodzi do zerówki w szkole, składalismy sie po 8zł, ale dzś ona po powrocie mówi ze dzieci i tak bedą dawać prezent nauczycielce. Jak myslicie wypada coś dac jak się składało czy to zbedne?

Gość rozzaue
Sama sie zdziwiłam, przeciez składalismy się na prezent, więc nie myslałam nawet o tym by cos kupić, tylko nie chce by było tak że jutro wiekszośc da coś od siebie, a moja córka jak sknera i ignorant nie. :)

ja bym zrobiła tak... kup jakąś małą symboliczną bombonierkę i włóż dziecku do plecaka, torby czy co tam ma i powiedz że jeśli dzieci będą coś dawać nauczycielce to i twoje dziecko niech da a jak nikt nic nie da to niech zostawi w plecaku i zjecie sobie sami w domu :)

no właśnie,dajecie swoim dzieciom jutro prezenty dla nauczycieli czy nie?? Tak się właśnie zastanawiam czy dać swojemu dziecku prezent dla jego wychowawczyni..a może wypadałoby dla reszty nauczycieli też?? Syn jest w 4 klasie,w klasach 1-3 nie było problemu bo robiliśmy z innymi rodzicami zrzutkę na ten cel i było wiadomo,a teraz sama nie wiem.

Gość rozzaue
Zrobie tak jak podpowiedziała Sawa.83 :)

Gość nowestare
ciekawe co nauczyciele dadza swoim uczniom gdy maja np dzien wagarowicza, a tak poza tym to dzien edukacji narodowej wiec nie tylko nauczycieli, dla mnie to porazka zesmy tak tych mgr nauczyli ze cos dostana, im starsza bylam to zrozumialam, ze mamusie tylko tymi prezentami sie podlizywaly zeby ich dziecko mialo lepiej, masakra... ja bym wyciagnela reke zeby to minauczycielka dala cos... mialam w liceum taka pania fajna ktora co slodkiego dostala to czestowala cala klase, a kwiatkami stroilismy klasy, bo ona sama mowila ze to tez nasze uczniow swieto... pozdrowienia mamuski

Gość mamamma fg
Ja nie daje, składalismy się, wiem że podlizujące się mamy nawet uczą wierszyków swoje dzieci, ale dla mnie to zenada :o

Gość dfjmvbid
A to jutro jest dzień nauczyciela ? Myślałam ze 14 tego

Gość __oo__
A za chwile napiszesz jak to nauczyciele wołają prezenty w szkole. Skoro się składają po 8PLN to wystarczy. Grupa 25 osób i masz 200PLN, to mało?

Gość Księżna Catherine
Pracowałam jako nauczycielka w SP. Powiem jedno - jest tak dużo wydatków w ciągu roku, że naprawdę nie potrzeba dokładać kolejnych. Uczniowie najczęściej składają się na bukiet kwiatów czy czekoladę i to w zupełności wystarczy.

Gość erhfiortj9rs8i
Znaczy że jutro w szkołach jest obchodzony Dzień nauczyciela? Myślałam że w poniedziałek będzie skoro w tym roku wypada w niedziele.

Gość Księżna Catherine
Nie ma czegoś takiego jak dzień nauczyciela. 14 października obchodzimy Dzień Edukacji Narodowej. Tak w ramach ścisłości.

Gość erhfiortj9rs8i
ok. ale nie tak brzmi pytanie.

Gość Księżna Catherine
Zawsze dzieci składały życzenia przed Dniem Edukacji. Teraz jestem na urlopie macierzyńskim i powiem szczerze, że nie wiem kiedy jest obchodzony. Pewnie zależy to od konkretnej szkoły.

Szkoły w piątek mają wolne.Nie wiem czy to jest odgórnie czy każda placówka wybiera sobie dzień wolny np.piątek lub poniedziałek. W każdy razie moje dziecko jutro ma wolne.

Gość Groopoon
To jest dość niezręczna sytuacja. Oczywiście, jeżeli rodzice składali się na prezent, to nic już więcej nie powinno się dawać. Ale wiecie jak to jest, zawsze znajdzie się grupa matek podlizujących się i te dzieciaki dadzą coś od siebie. A patrząc ze strony dziecka - jest jeszcze małe i będzie mu przykro, że inne dzieci dały, a ono nie. Zrób tak, jak pisze Sawa.

Gość teodorcia
Moja mama jest nauczycielka i zdradze wam sekret -nauczyciele wcale nie tesknia za tymi wspanialymi prezentami. Tzn w wiekszosci,pewnie sie jacys znajda,ktorzy to lubia. Wiec nauczycieli w to nie mieszajcie,to nie oni wymyslaja to obsypywanie prezentami,tylko nadgorliwi rodzice. U mnie zawsze bylo tak,ze jak sie skladalismy,to sie skladalismy i jak ktos jeszcze mial ambicje dac cos od siebie,to jego sprawa -i jego lizusowatych rodzicow. Mnie mama nigdy nie wpychala zadnych dodatkowych prezentow ' tylko ode mnie'. W ogole takie zachowanie jest niekolezenskie i dziwne. Ale powtarzam - to RODZICE,nie nauczyciele to nakrecaja

Gość Kieth
The United States http://www.hotclubofmarin.com//gigs.html drawers serevent generic name belfry concerned The Rangers are pleased to have depth down the middle, but they also hope it doesnât create a logjam. Satherâs decision to retain Brad Richards in the offseason has left three centers in Richards, Derek Stepan and Derick Brassard to fill just two spots on the top two lines. Vigneault, therefore, will experiment with both Richards and Brassard on the wing. Stepan, Brassard, free-agent acquisition Dominic Moore and Brian Boyle will start at center Thursday night. Stepan, 23, who missed the preseason while negotiating his new contract, led the Rangers with 44 points in 48 games in just his third season last spring. Brassard, 26, acquired at last seasonâs trade deadline from Columbus, was the Rangersâ best forward in the playoffs (12 points, 10 assists).

Gość Johnathon
I'm in a band megalis drug The United States would disappoint me horribly if they fight any extradiction – Casey Anthony and OJ were enough to appaul me but this would just be disgraceful on an international level in my opinion.

Gość gość
My się złożyliśmy i daliśmy obraz na płótnie od DCN Gallery. Był pięknie zapakowany i widać, że wychowawczyni bardzo się spodobał