Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejny taki sam dzien

Jak wyłgać się z powrotu na swieta do Polski?

Polecane posty

kocham moja rodzine ale wole nie jechac. tu mam znajomych, wlasne wynajete mieszkanie, tu zyje na swoim, sama sobie, nie chce wracac do polskiej biedy, zima, znow tulac sie pol dnia by dotrzec do rodzinnego domu. kocham ich i tesknie ale boje sie powrotu chocby na pare dni. wiem,ze im ciezko,ze nie maja nic,m niewiele sama moge pomoc, a boli, jak patrze na ich smutek,biede,choroby............... ktos mnei rozumie czy brzmie jak egoistyczna zacofana suka? :O

Gość powinnas pojechac
zycie jest tylko jedno i szybko ucieka, a co jak ty ktorych kochasz umra???

Gość Luz de los Andes
"wylgac sie"-rzeczywiscie praca chyba mozna? Ja za to nie moge doczekac sie swiat w Polsce i nie lubie spedzac Bozego Narodzenia gdzie indziej...

Gość no iiiiii???
taaa.z tych co znam kazdy , który popróbuje zycia za granicą ma w doooopie polskę i rodzine mieszkającą w polsce... toz to tam jest inny świat!!! lepszy ... awtedy WON rodzino , nawet ta któraś brała kredyt i spłacałaś go abym ja moógł zacząć lepsze zycie.... po latach sie o tym zapomina

Gość hyszuga
Mnie na swieta tez do PL nie ciagnie. Tu mam rodzine, tu mam dom a atmosfera jest taka, jaka sobie tworzymy. Sniegu nie znosze, mrozu tez nie :D

a gdzie mieszkasz patrz na swoją biedę. u nas jest bogactwo a nie tak jak w biednej anglii czy usa http://www.wprost.pl/G/cache/0/3/6/036c731e5236a88d07ab388f287f49d99b65b352.jpg aaa kuhwa bogactwo jak to testoviron mówi u was w biednej dziadowskiej klepanie biedy anglii tego niema patrzcie jakie bogate dworce pksu mamy u was takich niema. http://www.tuwroclaw.com/pliki/fotogaleria/2010_04_21_dworzec_PKS/16.jpg tylko są biedne szeregowce i same dziady.

Gość wredniucha2
a ja od trzech lat urządzam święta w Anglii i zapraszam do siebie rodzinę z Polski

Gość nie,nie brzmisz
"jak zacofana,egoistyczna suka"-po takie zadalas pytanie. Ale jak ktos,komu dobrze nie jest i chcialby byc szczesliwszy ...

nielubieuk- nie mieszkam w UK; nie mowie ze tu gdzie mieszkam nie ma biedy itd no ale i tak to o niebo lepiej niz polska, wiadomo no iiiiii???-nikt na mnie kredytu nie bral eh no pewnie pojade ale jakos boje sie tej wizyty , nie wiem jak to okreslic........................ :(

Gość kredka bambino
te, nielubieuk ty wogole byles w usa? Bo smiem twierdzic, ze widziales tylko w tv. USA biedniejsze od Polski. Zart dnia :D

A dlaczego mialabys klamac? Powiedz ze w tym roku chcialabys zostac u siebie i tyle. Rodzina nie idioci, zrozumieja. Ja nie jezdze od lat ani na swieta ani na wielkanoc (zimono i dlugo sie jedzie) i ani rodzice ani dalsza rodzina nie marudza. Przyjezdzam w lcie czasami, dzwonie czesto i starczy.

nie nie byłem ale myśle że wszystko co zle to właśnie do polski z usa przyszło. brak szacunku do człowieka, wyzysk pracownika, to jest właśnie kapitalizm made in usa, dlatego czuje odraze do tego kraju. to właśnie z usa przyszło hasło human resources czyli zasoby ludzkie. tzw. przedmiotowe traktowanie człowieka jak rzecz.

Gość kredka bambino
no wlasnie, nie byles, ale wiesz. Niestety Polska przy Stanach to mala wiocha zabita dechami.

bo stany to taka rosja z murzynami i brakiem wolności słowa oraz wyzyskiem kapitalistycznym. a wole polską wioskę zabitą dechami niż wyzysk żydowskich przebrzydłych kapitalistów bogacących się kosztem wyzysku.

Gość kredka bambino
skoro nie byles to skad mozesz wiedziec?? Z tv?? Zalosne :o Siedz w tej Polsce, pisz jak ci kolorowo. Zobaczymy jak dlugo

nielubieuk --> a w polsce to co innego jak wyzysk??? na calym tym glupim swiecie ludzie sie wzajemnie wyzyskuja, i chuja na to poradzisz..

i ja tam autorke rozumiem... pewnie chodzi jej o ta melancholie ktorej sie doznaje w polsce, szczegolnie jak w rodzinie nie za ciekawie, albo biednie a zycie jest po prostu szare. nie chcesz tam siedziec za dlugo bo to cie dobija? pojedz na kilka dni, nikt ci nie kaze siedziec tam kilka tygodni.. czasem warto sie poswiecic dla rodziny..