Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_gratka_

Do mam, które brały bromergon...

Polecane posty

Czy wystąpiły u was jakieś skutki uboczne? byłyście senne itp? Przeczytałam ulotkę i włos na głowie mi się zjeżył! A niestety muszę przerwać laktację :(

Gość fgahbascd
ja brałam, po 5 miesiącach karmienia musiałam przerwać laktację, ponieważ musiałam wrócić do pracy, nie odczułam skutków ubocznych, jednakże musiałam przez kilka dni odciągać mleko

Gość fgahbascd
Dlaczego musisz przerwać laktację?

Gość kioutimcotcx,4
nie wiedziałam że praca jest przeciwwskazaniem do karmienia piersią, chyba że pracujesz np. na lakierni w stolarni lub coś w tym rodzaju...

Gość fgahbascd
rozumiem, ale zastanów się czy nie warto jeszcze trochę powalczyć, żeby pokarmić chociaż przez 3 miesiące. Ja bym walczyła dłużej, niestety przez cały czas ściągałam laktatorem, ale mam własną działalność i po 5miesiącach "wysiadłam"

Gość kioutimcotcx,4
Gratka dużo zdrowia dla małego

Ale gdzie ja napisałam, że chodzi o pracę? nie mam możliwości i już, nie ważne dlaczego...nie o tym jest temat.

Gość fgahbascd
kioutimcotcx,4 - praca nie jest przeciwwskazaniem, przypuszczam, że pracujesz na ciepłej posadce w firmie xyz, ja stety-niestety mam własną działalność i moich klientów nie interesuje, że muszę odciągnąć pokarm, dlaetgo wybrałam kompromis, 5 miesięcy "walzyłam"

kioutimcotcx,4 i wybacz, myślałam, że Twój wpis jest do mnie...trochę jestem zakręcona od 2 dni ehh

Gość zonaKraka
Ja brałam bromergon, ale byłam po stracie dziecka, leżeniu plackiem i ciężko mi ocenić czy jakieś negatywne zmiany były skutkiem akurat leku... ale czułam się fatalnie. Synka teraz odstawiałam i muszę powiedzieć że przeszło bezproblemowo, nic nie odciągałam, po prostu zostawiłam dwa karmienia, potem jedno i tak do całkowitego przejścia na mm- jak już nie możesz, możesz odciągać, Jakiś czas, moze tydzień- dwa miałam wieczorem zgrubienia w piersiach to sobie pod prysznicem rozmasowywałam, a nie minął miesiąc jak nawet przy ucisku nie leciała ani kropla. Na Twoim miejscu próbowałabym inaczej, bromergon to świństwo. Aha, bóle głowy to już na pewno zasługa leku była.

Gość fgahbascd
Przez pierwsze 2-3 dni lepiej żeby ktoś był z obą, bo mogą wystąpić zawroty głowy i osłabienie, u mnie było ok, ale zadbaj o to byś miała opiekę nad dzieckiem w razie "w"

ale u mnie nie ma opcji na karmienie moim mlekiem...niestety. Ale to nie jest teraz ważne akurat. Ja chcę tylko wiedzieć jak to jest z tym bromergonem, bo stracha mam po przeczytaniu ulotki.

Moje dziecko jest pod opieką specjalistów, i ja muszę być "na chodzie" nie ma innej opcji. Więc bromergon odpada w takim razie...to dajcie może jakieś sposoby na pozbycie się mleka...?

Gość kioutimcotcx,4
zawsze można zostawić sobie karmienia wieczorem, w nocy i rano...jak się wraca do pracy.

Gość fgahbascd
masz laktator? odciągaj tylko tyle, żeby poczuć ulgę, po kilku dniach laktacja zaniknie

własnie kupiłam takie dziadostwo za dyche z apteki zeby sobie ulżyć wczoraj bo myślałam, że oszaleje, taki ból ehhh w miarę idzie tym odciągać tak własnie, żeby ulgę chociaż poczuć.

Gość zonaKraka
Odciągaj tylko w razie konieczności, to jedyna rada- możesz przy ciepłym prysznicu pomasować piersi, wtedy odczujesz ulgę a mleka dużo nie zleci. Taki masaż lepszy niż odciąganie laktatorem. Pij napar z szałwii, nie dłużej niż 10 dni. To ponoć skuteczne, mnie położna przestrzegała przed szałwia w czasie karmienia. Jak masz być na chodzie bo dziecko wymaga większej troski, to bromergon odradzam...