Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cg

jak pierzecie firanki?

Polecane posty

Gość gdahgda
najpierw mocze w brodziku z proszkiem do bialego i plynem do firan, a potem hop do pralki na krotki program i 30 stopni. jak wypierzesz w cieplejszej moga sie zniszzyc lub wymietolic totalnie

Gość RTGUH
W WANNIE RĘCZNIE PRZEZ ZAMOCZENIE

Gość knk
normalnie w pralce, 30 stopni sytetyki, nic sie z nimi nie dzieje

Gość Magda285
Ja też w pralce/ 30 stopni syntetyki/ i wirowanie 400 obrotów. Wieszam po wyjęciu z pralki , nigdy nie prasuję. Wyprostują się same. Ja piorę w proszku REX do kolorów / nie do białego/- jak na razie ten proszek jest dla mnie najlepszy i firanki są śnieżno białe.

Gość Jolancia
Piorę jak wyżej, dodatkowo moczę w wodzie z solą, wybiela i usztywnia.

Ja nie moczę (wcześniej to robiłam). Kupuje w rossmanie proszek do firan "domol" jest rewelacyjny. Piorę w 30-40 stopniach,wirówka 600 (nie są pogniecione!) i lekko wilgotne wieszam.

Gość cg
jak czesto pierzecie firanki?

Gość firanki są pass'e
🖐️

Gość firanki są passe
🖐️

Gość kjnki
prałam jak na razie 2 razy, a mieszkam tu 2 lata. chyba pasowałoby częściej, ale prasowanie i wieszanie mnie zniechęca.

Czyli średnio wychodzi raz rocznie.Szok :D Widzisz słońce przez okno ;) ? Dla mnie firanki nie prane tak długo to siedlisko kurzu :o W tym roku z oknami i firanami jak do tej pory bawiłam się 4 razy.

Ja w automacie na specjalnym programie a potem takie wilgotne wieszam na okna i nawet nie trzeba prasować.

Gość ggh
w jakim proszku pierzecie?

Ja piorę w proszku E zazwyczaj, bardzo go polubiłam zwłaszcza do białych ubrań.

Gość berserkerrr
Ja mam takie makarony http://megastore.pl/44777,Wisan-Makaron-Drzewko-Szczescia-120x250-A276-kremowy.html i do takich firanek są specjalne woreczki aby się nie poplątały.

Ja zazwyczaj najpierw namaczam w wodzie z rozrobionym proszkiem, a później wrzucam do pralki na 30 stopni, żeby nic się nie zniszczyło. Natomiast ostatnio kupiłam sobie takie firanki - http://www.kaszmir-firany.pl/Firanka-do-kuchni-Czerwone-Lilie-180-cm(3,0,12671).aspx i nie za bardzo wiem, jak sobie z nimi poradzić. Są strasznie delikatne i boję się, że się zniszczą, jak je namoczę w proszku. Macie jakieś sprawdzone sposoby na delikatne firanki?

Gość PRANIE FIRANEK 33
wczesniej nie mocze, wrzucam do pralki na 30 stopni na pelny cykl prania, piore w zelu ariel czasem dodaje torebke proszku do pieczenia-wybiela, mozna dodac tez sode, a do plukania dodaje sol kuchenna zeby usztywnic firany, wyjmuje wyprane, wytrzepuje i wieszam mokre

Gość to ktoś jeszcze
firanki ma w domu??? to już przeżytek przecież. i w dodatku jeszcze pewnie zasłonki na to i żaluzje albo rolety w oknach....

Gość agatkawacek

Ja używam Niemieckiego proszku, specjalnego do prania firanek. Ładnie wybiela i działa w niskich temperaturach. 
Jakby ktoś chciał kupić to polecam Evidur grandinen reiweiss, można go tu kupić np. euroshop24h.pl/pl/p/Proszek-do-firan-Evidur/32?preview=true