Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorota jkf.

Wykluczenie z grupy na studiach

Polecane posty

Gość gość
Nie użalaj się nad sobą, nie tłumacz, że masz słabe zdolności interpersonalne. To są studia nikt Cię nie będzie za rączkę prowadził, sama się musisz dowiedzieć. U mnie funkcjonował mail grupowy, a jak już coś wykładowca mówił to publicznie, albo na maila pisał. Powiedz wykładowcy, że informacja nie dotarła i prosisz o publiczne obwieszczenia skoro nikt Ci nie przekazuje. A co do koleżeństwa, no przecież nikt Cię nie będzie przepraszał za to, że Cię nie lubi, albo nie będzie za Tobą latał, żeby się zakolegować.

Gość gość
Może też stwarzasz wrażenie, że masz wszystkich w d... a przychodzisz tylko interesownie po notatki.

Gość sanchia123
Właśnie nie, zawsze służę radą, pomocą. Jest jedna dziewczyna w grupie Sandra, która jest przebojowa, pewna siebie, potrafi porwać za sobą ludzi. Na początku gdy wchodziłam do grupy nie wiedziałam, że ona jest 'liderką' i w czymś ją poprawiłam na co ona zareagowała wielkim oburzeniem i od tej pory jest wrogo nastawiona. Często pokazuje to pośrednio np przerywa kiedy ja mówię, ignoruje mnie i zaczyna przejmować kontrolę itd. Oczywiście ma znajomości itd i wszyscy prowadzący są w nią zapatrzeni i ja nie przeczę bo wiedzę także posiada. Ale np dzisiaj gdy prowadziłam to szkolenie to ona wiecie zaczęła ziewać, coś pisać w telefonie, zagadywać innych. To było szkolenie grupy i gdy zadałam jej pytanie nie wiedziała o co chodzi i takim zachowaniem zgasiła zapał grupy, który na początku był fajny. Na końcu każdy zaczął czepiać się szczególików, typu, że się przejęzyczyłam i poprawiłam (mamy czwartek a w zadaniu od prowadzącego miał być piątek i się pomyliłam) wiecie takie czepianie się pierdół i choć moje szkolenie fajnie przeprowadziłam to czułam się strasznie zgaszona, odrzucona. Tak jak pisałam były też pozytywne pochwały ale to tylko od 2 raczej bezstronnych osób. Po tym szkoleniu inni, nawet Ci z którymi normalnie rozmawiałam widziałam, że unikają kontaktu, bardziej mnie ignorują itp.