Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...zastanawiam się nad tym....

alimenty z FA a wpłata od komornika

Polecane posty

Witam, od 3 lat otrzymuję alimenty z FA, ponieważ dłużnik nie raczył nic wpłacać. Dopiero od jakiegoś czasu- może od roku, ma pracę i komornik ściągał mniej więcej połowę tego, co był winien. Wówczas wszystko szło do FA na pokrycie długu i na koszty komornicze. Nagle dziś otrzymałam wpłatę od komornika. Czy muszę to gdzieś zgłosić? Czy wówczas wygasa prawo do alimentów z FA, czy jest to poniekąd pokrycie długów zaległych (ok.25 tys. zł), a alimenty bieżące z FA to inny temat i nadal przysługują? Prosze o informacje od osób zorientowanych. Pozdrawiam

Gość PYTANIE DO KOMORNIKA
Nie na forum! Skoro otrzymałas alimenty za posrednictewm komornika, to powinnas natychmiast powiadomić fundusz FA, jezeli tego nie zrobisz, to sami dojdą do tego i będziesz miała wiecej do zwrotu. Państwo nic nie popuści-pamiętaj!

No ok, ale teoretycznie jeżeli to są zaległe alimenty, a on spłacił FA, to wówczas może zacząć spłacać mnie. Jak nie to co, ma im płacic na górkę? Komornik chyba wie czy moze przekazać? Z kolei komornik może mi powiedzieć, że jest ok, a miasto uważa inaczej... Wiem, że pytanie do komornika, ale już i komornik, i urząd miasta są NIECZYNNE. Cudowne piątki.