Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ginka de Janko

aborcyjne kłamstwa Kościoła Katolickiego

Polecane posty

Gość kto podejmuje decyzję
masz mnaię prześladowczą, nie jestem matką chorego dziecka, to zupełnie ktoś inny nie bawiłoby mnie pisanie pod dwoma nickami w jednym temacie

Gość do offermaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie wiem czy ty czytasz to co piszesz i czy wierzysz we wszystko co mówisz, bo nie jestem w stanie tego pojąć. Mówisz, że aborcja to jedynie zabijanie, a pomyślałeś, że ratowanie KAŻDEGO upośledzonego i niezdolnego do samodzielnego życia płodu jest takim heroicznym czynem???!!! To jest szczyt głupoty i zacofania! Wszyscy którzy tak głośno szczekają, że aborcja jest tylko morderstwem myślą o płodzie, później dziecku TYLKO I WYŁĄCZNIE DO MOMENTU NARODZIN, żadne z was nic nie mówi o tym co dalej! Jak taka rodzina z niepełnosprawnym i upośledzonym dzieckiem ma funkcjonować?! Przyjmijmy, że obydwoje rodzice pracują, bo jakoś trzeba żyć, przychodzi na świat dziecko z którym trzeba być 24/7, które bez pomocy rodziców NIGDY nic samo nie zrobi, które nie podejmie samodzielnie żadnej decyzji, nie pójdzie do przedszkola, szkoły, nigdy nie będzie pracować itd i co dalej?????? Matka zostaje w domu z takim dzieckiem, a skąd wziąć pieniądze na leczenie i życie? Państwo jak takie mądre to niech da takim matkom ŚREDNIĄ krajową i wtedy kobiety będą rodzić! Na pewno do nieba pójdziesz, za "uratowanie" kilkorga dzieci które przyjdą na świat chore, niechciane i niekochane, poznają co to głód, brud i smród i na koniec w najlepszym wypadku, o ile nie zostaną zabite w wieku kilku m-cy lub lat skończą na tułaczkach po domach dziecka lub rodzinach zastępczych! Na prawdę tego chcesz???????? Nie jestem za aborcją jako antykoncepcją, ale są przypadki w których powinna być ona bezwzględnie przeprowadzana i porównywanie człowieka do psa, bo ma ileś tam komórek jest szczytem kretynizmu. Pomyślałeś też co z takim dzieckiem się stanie jak rodzice poumierają? Właśnie z miłości do swoich dzieci rodzice powinni je chronić przed życiem-wegetacją i skazaniem na łaskę lub niełaskę innych.

Gość kler tumani wiernych
ostatnio twierdzą, że Popiełuszko czyni cuda zza grobu: "Nie ma tygodnia, żeby ktoś nie doznał łaski za wstawiennictwem bł. ks. Jerzego. I tak jest nieprzerwanie od 30 lat." http://religia.onet.pl/publicystyka,6/jakie-cuda-czyni-ksiadz-popieluszko,49706.html UWAGA ! Ciemnota atakuje.

"Właśnie z miłości do swoich dzieci rodzice powinni je chronić przed życiem-wegetacją" 123 dlaczego nie napiszesz to co masz na myśli tylko używasz takich eufemizmów jak "chronić przed życiem - wegetacją" czyżby tekst: "właśnie z miłości do swoich dzieci rodzice POWINNI JE ZABIJAĆ" nie sprawdzał się propagandowo? za mało ludzi by się nabrało na twoją pseudo dobroć która to chce zabijać dzieci "dla ich dobra"?

"które przyjdą na świat chore, niechciane i niekochane, poznają co to głód, brud i smród i na koniec w najlepszym wypadku, o ile nie zostaną zabite w wieku kilku m-cy" 123 no tak. a ty "w swojej dobroci" chcesz je przed tym "strasznym losem" uchronić zabijając je odpowiednio wcześniej. aż się wzruszyłem.

o dziwo siedzisz tu cały czas i czatujesz na moje posty, zamiast zajmować się tym biednym wyimaginowanym dzieciątkiem :D

Gość katolicki taliban chce
przemocą państwową narzucić nam swoje urojenia moralne i obedrzeć nas z wolności.

Gość kler obsikał wszystkie łona
kobiece zaznaczając je jako swoją własność, Polska Republika Katolicka potwierdziła to swoim prawem. Zgrozzzza.

Gość wredniucha3
nie martw się, niektórzy księża mocno nad tym pracują

Gość brutalna brunatna prawica
podnosi w Polsce łeb zachęcona przez kaczystowską kontrrewolucję ! Uwijmy hydrze łeb nim dorwie się do władzy.

Gość brutalna brunatna prawica
i pierwotny zabobon czarnych ręka w rękę demontują demokrację w Polsce. Czy pozostaniemy bezczynni wobec zamachu na nasze wolności ?

Gość kto podejmuje decyzję
przeciwników aborcji interesuje płód a nie to co się stanie z tym dzieckiem gdy się urodzi, obrońcy życia mają w dupie to jak to życie będzie wyglądało, bo oni wypowiadają się teoretycznie w sprawie która ich nie dotyczy, ciekawe czy tak samo by śpiewali gdyby na badaniu lekarz powiedział im że to ich dziecko będzie kalekie lub niedorozwiniete nie interesuje ich także los rodzin które będą musiały sobie radzić z tą sytuacją nie interesuje ich nawet kto zaopiepuje się tym dzieckiem gdy zabraknie rodzióców, najważniejsze to uratować te płody, potem niechby zdychają w zadłużonych państwowych instytuacjach

Ja jestem ciekawa czy ktoś z tego topa był w tego typu instytucjach. Ofermuś byłeś??? Pytanie retoryczne :P

Gość kolejny odlot hierarchy
- Kształt cywilizacji jest zagrożony na skutek zakwestionowania istoty trwałego związku mężczyzny i kobiety jakim jest rodzina mówił podczas mszy św. abp Tadeusz Gocłowski. - Czy na naród polski obroni świętość małżeństwa: mężczyzny i kobiety. Czy obroni świętość rodziny? pytał. - Uderza się w istotę życia, które jest owocem małżeńskiej miłości. Kształt cywilizacji, zwłaszcza europejskiej, jej tożsamości jest zagrożony na skutek zakwestionowania istoty trwałego związku mężczyzny i kobiety - jakim jest rodzina. Coraz bardziej to widzą odpowiedzialne rządy poszczególnych państw europejskich. Coraz częściej się podejmuje ten temat w wielkiej zdawać by się mogło zupełnie laickiej Francji - mówił abp Gocłowski. - Małżeństwo i rodzinę trzeba otoczyć opieką prawną i materialną, by nie ponosić dramatycznych konsekwencji, w których znalazłaby się chora rodzina, którą trzeba by leczyć, a to dotyczyłoby państwa i narodu dodał.

Gość pielgrzymka propagandzistów
"prawdziwego" patriotyzmu: - Wiedziałem, że ta władza jest chciwa, teraz wiem, że jest mściwa - mówił na Jasnej Górze Wojciech Reszczyński, jeden z uczestników pierwszej ogólnopolskiej pielgrzymki dziennikarzy. Zdaniem Reszczyńskiego, dziennikarza radiowego i telewizyjnego, który interesuje się też polityką - przemawiał m. in. podczas niedawnej manifestacji zorganizowanej przez o. Tadeusza Rydzyka, PiS i "Solidarność" - rząd mści się na Radiu Maryja i TV Trwam, podnosząc nadawcom opłaty za koncesje i częstotliwość radiową oraz telewizyjną. Ma to - według środowisk związanych z medialnym koncernem o. Tadeusza Rydzyka - doprowadzić do ich upadku. Pierwszą jasnogórską pielgrzymkę dziennikarzy zorganizowały wspólnie Katolickie Stowarzyszenie Dziennikarzy i Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich. Do Częstochowy przyjechali m.in. Krzysztof Skowroński, prezes SDP widziany ostatnio jako prowadzący debatę ekonomiczną PiS, prawicowy publicysta Piotr Semka, Krzysztof Czabański, publicysta piszący m. in. w "Niedzieli" i "Uważam Rze", Teresa Bochwic kierująca Obywatelska Komisja Etyki Mediów powołana prawie rok temu, gdy Rada Etyki Mediów nie dość stanowczo (zdaniem dziennikarzy związanych m.in. z Gazetą Polską czy Frondą), piętnowała nieprawicowych dziennikarzy.

Gość religijne bojówki górali
atakują państwo krzyżami udowadniając że krzyż i modlitwa to narzędzia walki: Ponad 3 tysiące osób wzięło udział w marszu z Nowego Targu do Ludźmierza, odbywającym się pod hasłem "W obronie krzyża stanę". Towarzyszyli im góralscy jeźdźcy. Delegacje ponad 70 parafii z całego Podhala, Spisza i Orawy niosły własnoręcznie zrobione krzyże. Gromkie brawa otrzymał od wiernych za słowa odnoszące się do ostatnich głosowań w Sejmie na temat zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej. - Jeden z posłów, który ma brata księdza, zapytany na dzień przed głosowaniem, jaka będzie jego decyzja, powiedział, że musi się zastanowić. A ja się pytam, nad czym tu się zastanawiać? Nad dyscypliną partyjną jest Boże prawo i sumienie - mówił stanowczo ks. Łukaszczyk. Na zakończenie mszy św. odczytano list do papieża Benedykta XVI i metropolity krakowskiego kard. Stanisława Dziwisza; a także apel do władz państwowych przeciwko ograniczaniu wolności słowa. Była też okazja do podpisania listu protestacyjnego w sprawie nieprzyznania TV Trwam możliwości nadawania na multipleksie cyfrowym.

Gość gajka z pabianic
dziewczyny z femen ścinając krzyże przyczyniają się do pokoju na świecie i wolności w kraju

Gość gajka z pabianic
polak - katolik wszędzie widzi żyda lub masona. taką ma paranoiczną obsesję.

Gość zamiast tutaj opluwać tradycje
polak - widzi , i to coraz wyrażniej ten sojusz a że inni nie widzą , to niestety ...przykra sprawa , która prędzej , czy póżniej na nich się odbije a właściwie - już się odbija w postaci masowego bezrobocia dla 'gojków ' ...nawet wykształconych gojków proszących o jakiąkolwiek pracę

Gość sathirra
kler chce wywołac eksp9plozje domorgaiczna zeby polakow byl miliard-a zadni reliigji kaplani , politycy i dzialacze nie pomagaja oosobom biednym i wielodzietnym-ale zjeeby -potepija anwet jednodzietnosc

Gość sathirra
Kk nakazuje propaguje wielodzietnosc nawet w skrajnej biedzie i w ten spodsob pokazuje ze popiera dziedziczenie biedy , głodu przemocy patologii, braku wykształcenia i przkazywania tych zjawisk z pokolenia na pokolenie-(99 %p olakow to debile skoro uwazaja Kk z autorytet zamiast za gówno i szkodnika

Gość zamiast tutaj opluwać tradycje
judaizm propagował i propaguje wielodzietność kk jedynie przejął te ideę od niego , zreszta jak wiele innych np. dziesięcinę - czyli przekazywanie dziesiqtej części plonów na rzecz stanu zakonnego , czyli kapłanów ...żydzi coś takiego przekazali kk , a teraz płaczą , że kk zbiera i zbierał jakieś pieniądze na utrzymanie

Gość hilunna
klery =nakazuja wielodzietnosc nawet w biedzie i glodzie - a debile ich sluchaja

Gość Tjmtg
Sama mam znaczny stopien niepelnosprawnosci i moje zycie jest ciezkie,codziennie problemy,uzeranie sie z urzednikami,drogie leki,zadnej rehabilitacij bo drogo,bardzo dlugie kolejki do lekarzy i wizyty prywatne drogie bo ja teraz zle sie czuje a nie za pol roku! brak znajomych bo ludzie nie lubia patrzec na chorych i to wszystko za 600 zl renty socjalnej a taka oferma mlody,zdrowy,silny pod opieka mamusi i tatusia ktorego ja nie mialam smie twierdzic ze on wie lepiej co dobre dla niepelnosprawnych!chamstwo i swinstwo

Gość Tjmtg
Sama mam znaczny stopien niepelnosprawnosci i moje zycie jest ciezkie,codziennie problemy,uzeranie sie z urzednikami,drogie leki,zadnej rehabilitacij bo drogo,bardzo dlugie kolejki do lekarzy i wizyty prywatne drogie bo ja teraz zle sie czuje a nie za pol roku! brak znajomych bo ludzie nie lubia patrzec na chorych i to wszystko za 600 zl renty socjalnej a taka oferma mlody,zdrowy,silny pod opieka mamusi i tatusia ktorego ja nie mialam smie twierdzic ze on wie lepiej co dobre dla niepelnosprawnych!chamstwo i swinstwo

Gość lohikkka
kaplani i politycy kaza rodzic zawsze i wszedzie a jak baba urodzi to moze zdechnac z dzieckiem z glodu--ale debile uwazaja kler za autorytet

Gość lolitka malinka
księża katoliccy usiłują nam wmówić że 1 zapłodniona komórka to to samo co 500 000 000 000 komórek człowieka. Nie dajmy się zwariować. Ciemnotę to oni mogą wcisakć Indianom z dżungli ale nie Europejczykom XXI wieku.

no i proszę. wyszło na jaw że te wszystkie ataki na kościół to po prostu ofensywa pedofilów, oto czego lewaccy zboczeńcy chcą uczyć dzieci: 123 http://wpolityce.pl/wydarzenia/38455-wot-noblisci-ochrona-szescioletnich-dziewczynek-przed-seksualizacja-to-zdaniem-lewicy-w-pe-propozycja-zbyt-katolicka 123 "nauczanie sześcioletnich dziewczynek o dostępnych na rynku środkach antykoncepcyjnych, o prawach seksualnych i reprodukcyjnych"

Gość polski Che
poziom nauczania KK obecnie może być interesującą propozycją dla indian amerykańskich, ludożercół z Nowej Gwinei i mieszkańców afrykańskiego buszu. Natomiast na Zachodzie to obciach. Trzeba otwarcie powiedzieć, że ciemnotę propagował naż Charyzmatyczny JPII i tego, jak też jego poparcia dla Opus Dei i innej reakcji katolickiej, darować mu nie można. To on cofnął KK o 100 lat do tyłu.

Gość frt
ale polacy debile cieszyli sie na pielgrzymkach JPII i jezdzili do watykanu - by go zobaczyc