Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

ile zjadaja mleka modyfikowanego wasze miesieczne dzieci ???????

Polecane posty

Gość magdaagda
moja mała zjada 120ml 8 razy na dobę. też niby za dużo, ale skoro tyle potrzebuje, to położna i lekarz powiedzieli, żeby się nie przejmować.jedne dzieci jedzą mniej, inne więcej.

U nas różnie bywało, jednego dnia tych 90-siątek zjadł 7, innego dnia 9. W każdym bądź razie w pierwszym miesiącu życia przytył 1480, ja byłam przerażona, a pediatra zachwycona :)

Gość sdfghu765r
czemu nie zmienilas mleka na zageszczone kleikiem? na dluzej syci, juz pytalas o to. dziecko tez nie bedzie ulewać jesli mleko bedzie bardziej geste!!!!!!!!!!

Gość kawainka
a od ktorego miesiaca mozna dawac kleik? moj synus do tej pory jadl tylko z piersi, i bylo w miare ok bo domagal sie dokladnie co 3 godziny, ale ostatnio chce jesc co 2 godziny :/ w nocy jest to dosc uciazliwe. I tak mysle czy daloby sie pokarm odciagnac i troche zagescic (tylko czym?) i mu podac na noc, to moze pospalby ciut dluzej. Ale czy on nie jest jeszcze za malutki na to? Qurcze czuje sie jak wyrodna matka ale juz nie daje rady z tym wstawaniem co 2 godziny :(

Gość kawainka
zapomnialam dodac ze za chwilke konczy 2 miesiace

Gość agaagaagaaga
mój synek ma miesiąc je 110-120 ml mleka modyfikowanego tak co 3-4 h ( kilka razy miałam przypadek że zjadł mi 120ml i musiałam 30 ml dorobić bo mało było ) , zdarza się czasem , że chce jeść co 1,5-2 h oczywiście oprócz mleka regularnie podaje herbatke lub wodę do picia . Rozwija się prawidłowo. każde dziecko ma różne potrzeby. Jedno dziecko zje mniej i będzie prawidłowo przybierać na wadze a drugie zje więcej i to samo będzie :)

Mój gdy miał miesiąc to karmiłam go piersią ale czasem też butelką i wtedy jadł najczęściej 80 ml