Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gryczanakasza

czy trzymacie się schematów żywieniowych???

Polecane posty

Gość gryczanakasza

wprowadzacie tak jak trzeba pokarmy??? ja sie zastanawiam, bo moje dziecko jeszcze nigdy nie zareagowało alergicznie. Ma 9 mcy i juz praktycznie jest mocno do przodu, dostaje juz kasze glutenowe, i rózne owoce, warzywa których w tabelach nie ma-tzn,są później, nie zaszkodzę prawda?

Gość mleczarniaPPPP
ja tak do roku sie trzymalam tabeli.pozniej juz sama na oko wprowadzalam nowosci :)

Gość tak,tak..
zaszkodzisz jasne:(

Ja raczej nie ale unikam różnych faswódów, od czasu do czasu i chce jeść dosyć dobre jedzenie, zdrowe, dużo owoców i warzyw.

Gość gruszka pierdziołka
o ja pierdole !!!! co to jest za słowo????? "faswódów" no kurw nie wierzę!

Gość hiacytaa lordis
faswódów???????????????????????? ze co kurwa???????????????????

Gość zonaKraka
Ja zerkałam na schematy, ale sporo rzeczy jadł wcześniej- miód, orzechy, kakao na pewno przed rokiem, owoce cytrusowe też wcześniej... A np. mięso później, dopiero w 6. mcu ale i to niewiele. Tylko z tymi pierwszymi daniami podpatrywałam co jest w słoiczkach albo czytałam tabelki- ale też np. banan w niektórych jest jako jeden z pierwszych owoców, a widziałam tabelkę gdzie był po 7. mcu- zakładając że rozszerzam dietę po czwartym...

Gość booobooo
anija21, debil roku przy okazji faswódów nawet nie zrozumiala ze chodzi o schematy zywieniowe dla dzieci i w topiku nie chodzi o to co ona żre:O:O:O

Nie, nie trzymam sie sztywno schematow. Wszystko robie raczej na zdrowy rozsadek - tak jak mi pediatra polecila i mlody zyje;-)

Gość Nie, nie trzymam się
nie trzymam się reguł, czasem zerknę w jakiś poradnik ale rzadko, powiem szczerze że bardzo rzadko. Nie gotuję dziecku osobno tylko przyzwyczajam do naszego jedzenie. Oczywiście nie daje fasoli, grzybów itp, więc gotuję tak aby każdy mógł zjeść. Robię tak odkąd dziecko skończyło 6 miesięcy.