Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gunia1990

szpital Ch ojnice porod

Polecane posty

Gość gunia1990

Mam pytanko rodzila ktoras niedawno w chojnicach? Albo bedzie rodzila? Chodzi mi o to co trzeba zabrac jak tam z opieka lekarzy itp

Gość gunia1990
Nie ma nikogo z tych stron?

Gość ja tam rodzilam
i nie jestem zadowolona z opieki po porodzie-straszny terror laktacyjny, polozne az kpily z matek, ktore mialy problemy z karmieniem, karmienie szpitalne odpadalo-bo twierdzily, ze szpital za to placi i trzeba probowac. Do tego byly bardzo niemile. Bylam po cc, to nawet basenu nie dostalam, bo siostrzyczka stwierdzila, ze nie jest nasza sluzaca (lezalam z dziewczyna na sali, obie po cc, kroplowka podlaczona, krew leci i sie zachcialo siku, to kroplowke odlaczyla i na sile chciala mnie z lozka sciagnac). Ale to moze zalezy, ktora akurat siostra ma dyzur.

Gość gunia1990
Mnie porod czeka w styczniu i teraz sie niezle wystraszylam. Wiedzialam ze nie jest tak kolorowo ale zeby az tak?

Gość ja tam rodzilam
Nie chce cie straszyc, pisze jak bylo u mnie. Nie ma co uogolniac. Gdy zostalam przyjeta do szpitala, to siostry wpisaly mi tez zla grupe krwi w karte-gdybym dostala krwotoku i by trzeba przetaczac krew to byloby po mnie (a mialy wszystkie wyniki badan czarno na bialym, rowniez badanie na grupe krwi). Przed porodem lekarz mnie badal-stwierdzil, ze moje dziecko ma ok. 3800 g a ja mam za waska miednice, ale kazal probowac sn. Po 10 godzinach dopiero zrobili mi cc. Ten sam lekarz, juz po operacji, stwierdzil ze nie mialam szans urodzic naturalnie dziecka, ktore, jak sie okazalo, wazylo 4200 i mialo 61 cm.... Jak dobrze, ze dziecko nie chcialo sie obrocic glowka w dol i nie zaczelo schodzic do kanalu rodnego-bo nie wiem, jak by to sie skonczylo :(

Gość gunia1990
A jak to wyglada tzn co daja dla dziecka po porodzie? wspoluczuje ze musialas przejsc przez takie meki na stronie szpitala maja tak kolorowo opisane ze jest tam tak swietnie ze zaraz widac ze to specjalnie

Gość ja tam rodzilam
Zapewniali becik, ubranko i chyba 5 pieluszek na dzien. Ale radzilabym wziac w zapasie na wszelki wypadek. Ja rodzilam 5 lat temu, moze od tego czasu sie zmienilo na lepsze :) Sluchaj, wiele moich kolezanek wybieralo szpital w Tucholi-byly zadowolone z opieki. Masz mozliwosc wyboru szpitala?

Gość ja tam rodzilam
Ja opisalam tylko swoje przejscia, zreszta jako jedyna wypowiedzialam sie w temacie. A wiesz-ile kobiet, tyle opinii. Moze po prostu mialam pecha. Co nie oznacza, ze i Ty trafisz na wredne polozne. zreszta od mojego porodu minelo juz 5 lat.

Gość gunia1990
Wlasnie nie wiem jak to jest z tym wyborem szpitala. Tak poprostu mozna sobie wybrac?