Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiak001

Zajęcia pozalekcyjne dla dzieci i młodzieży. Co wybrać ?

Polecane posty

Witam, Ostatnio miałam okazje zapoznać sie z warsztatami i zajęciami pozalekcyjnymi dla dzieci. Chciałam wysłać swoje dziecko na jakieś ciekawe zajęcia. Obecnie chodzi na angielski. Kiedyś brał udział w karate ale to raczej nie dla niego. Zobaczyłam oferte warsztatów z robotyki. Nie ma zbyt wielu informacji od rodziców czy takie zajęcia są warte zachodu. Trochę kosztują to fakt ale może warto? Proszę o pomoc czy ktoś z Was wysłał tam swoje dziecko ? Pozdrawiam Kasiula

Gość ksenotka ... ... ...
coś co dziecku sprawi przyjemność, zaciekawi, nic gorszego jak posyłanie na nudne nieciekawe zajęcia.

Jakie sa zainteresowania dziecka ? Porozmawiaj z nim na jakie zajecia chcialby chodzic . A moze w ogole nie chce . Porozmawiaj z nim.

Głupie pytanie :o skąd mamy wiedzieć co zainteresuje Twoje dziecko???? A po drugie jedne takie zajęcia nie mają nic wspólnego z innymi zajęciami i nie można ich porównywać, tak samo jak zajęć plastycznych, muzycznych, sportowych, tanecznych ani żadnych innych, chyba że ktoś wie coś o tych konkretnych zajęciach, na które chcesz zapisać swoje dziecko

Gość wifigdansk
po 1 zaciekawiła mnie kategoria-gotowanie dom ogród...raczej powinno byc w "ciaża poród macierzyństwo i wychowanie dzieci.ale wracajac do tematu-ty sama powinnas wyczuć co zainteresuje twoje dziecko.ja wiem na pewno ze moją,choc ma dopiero 3 latka zainteresują sztuki walki a np malowanie czy jakies zajęcia manualne na pewno nie.twoje jest w ieku juz szkolnym wiec na pewno znasz swoje dziecko.z tego co wiem,jesli twoje dziecko zainteresowałaby robotyka to nie zastanawiaj się,ostatnio zupełnie pryzpadkowo trafilam na festyn przy szkole i tam wlasnie polaczone było z zajeciami z robotyki i fizyki-dzieciaki szalały z zachwytu.oczywiscie nie mowię tu o mojej tylko o starszych dzieciach.

Gość bedwyn
Niajczęściej pierwsze zajęcia sa bezpłatne i mozna sie zorientować czy dziecku się spodobają czy nie. Myślę, że nikt ci nie doradzi, bo nawet gdyby czyjeś dziecko na takie zajęcia uczęszczało, to w innym mieście mogą być prowadzone zupełnie inaczej.

Moim zdaniem dziecko jak nie ma ochoty na takie dokształcanie się to bez sensu, ale jeżeli ma to samo powie o tym, a dla dzieci to polecam raczej zabawy wspólne a nie warsztaty.

Gość gość
Najlepiej porozmawiaj ze swoim dzieckiem i zapytaj na jakie zajęcia dodatkowe chciałoby chodzić. Moja córka sama zaproponowała mi, abym zapisała ją na zajęcia do szkoły gotowania Little Chef. Jeśli jesteś z Warszawy to śmiało mogę polecić taką formę zajęć dodatkowych ! :)

Gość lukaska1
Ja uważam, że warto zapisać dziecko na zajęcia pozaszkolne. Moja córka chodzi do prywatnej podstawówki Karolkowa 49 i tam organizują dużo zajęć pozalekcyjnych. Powiedziałam jej, że może zapisać się na 2. Na początku nie wiedziała, które wybrać, więc zdecydowaliśmy, że przez 2 miesiące może chodzić na kilka zajęć, a później ma wybrać 2 z nich, które ją najbardziej interesują. Taka metoda okazała się skuteczna.

Gość gość
Moje dziecko chodzi na zajęcia z robotyki organizowane przez http://superiq.pl/ Zajęcia pozytywnie wpływają na rozwój mojego dziecka i sprawiają że staje się ono ciekawe świata. Jeżeli mieszkacie w Lublinie lub okolicach to polecam wam się do nich zgłosić.

Gość Zajavka :)

Zachęcam do zapisania się na kursy programowania, więcej 🙂Kursy programowania Java dla młodzieży i dorosłych w Łodzi <<<START WRZESIEŃ 2019 >>> kursy prowadzone przez doświadczonych, aktywnych zawodowo, programistów. ///Zdobądź ulotkę>>>ucz się za mniej #kodowaniejestfajne# #kodowaniezwiększaszanse# #zostańprogramistą# znajdź nas na fb <ZaJavka> https://m.facebook.com/profile.php?id=357197174906082&ref=content_filter

Gość Sisi

Ze swojej strony bardzo polecam akademię step - szkołę w warszawie gdzie dzieci i młodzież uczona jest w sposób bardzo praktyczny jak kodować, robić zdjęcia, modelować 3d, obrabiać grafikę itp. Bardzo przydatne umiejętności, które bardzo łatwo nabyć, jak się jest dzieckiem.