Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Titka124

Od 3 lat nie wychodziłam z domu

Polecane posty

Gość ja dlamnie jesteś ideałem
moim zdaniem bardziej nienormalne jest niby normalnie funkcjonować, tz chodzić do pracy, robić zakupy i załatwiać jakieś tam sprawy a nie mieć żadnych znajomych o przyjaciołach nie wspominając, wszędzie tylko znajome twarze które mają cie za czubka to jest dopiero dziwne

Gość ballltazarrr
połamana Zaraz tam pasożytujesz...życie układa się ludziom różnie.W naszym kraju szczególnie.Na tym problem nie polega...tu mamy do czynienia z czymś co możnaby określić jako zaburzone relacje między ludźmi w rodzinie.

Gość połamana
jak ktoś nie jest w stanie się/nawet nie próbuje się usamodzielnić, to znaczy, że jest chory i powinien zaczać się leczyć. załatwić sobie rentę. ile mozna zerować na rodzinie?

Gość połamana
a rodzicim się ma chcieć?

Gość 3223123
rentę? to jest dopiero pasozytowanie, lepiej niech utrzymuje rodzina, a nie wszyscy, albo zawód informatyka

Gość kokojoi
nie jest ci głupio ze rodziców wykorzystujesz?

Gość 3223123
powołali ja na swiat to za nia odpowiadają. :p

Gość pimperinna
amerykanski milarder howward Hughes -ostatnie 18 lat spedził w tak calkowitym odcieciu od swiata z e krązyly plotki o jego smierci -ale on miał kase-zazdrszcze mu

Gość flyyyyyy ottt
23:18 Zgodzę się z tym.Jeśli ktoś normalnie funkcjonuję ale nie ma mimo wszystko nawiązanych jakichkolwiek relacji z innymi ludźmi to nawet gorzej niż jeśli ktoś wyraźnie się izoluje....w tym wypadku mamy do czynienia z problemem.Jakimś cierpieniem jakie wyklucza człowieka z życia jakie można uznać w mniejszym lub większym stiopniu za normalne.

Gość połamana
żyjemy w kraju, w którym chorzy ludzie dostają renty. to nie dyskusja polityczna!

Gość flyyyyyy ottt
No właśnie Hughes miał kasę...grubą kasę...to inna sprawa moim zdaniem.

Gość połamana
,,powołali ja na swiat to za nia odpowiadają'' do momentu, gdy skończy 18 lat lub do 25 jesli studiuje. później nie muszą! to dzieci powinny pomagać rodzicom na starość a nie dorosłe dziecko. masakra!

Gość 3223123
ale ona ma relacje bo mieszka z rodziną

Gość limii
kurcze, ja najchętniej całe życie spędziłabym w domu :p

Gość flyyyyyy ottt
Połamana...z całym szacunkiem ale te renty są z reguły gówno warte.Co gorsza system ich przyznawania jest wysoce dyskusyjny.Okazuje sie że jedna trzecia wypadków decyzji w sprawie przyznania renty wymaga powtórnej weryfikacji jako bezzasadna.Zdarza się ze ludzie jacy jej naprawde potrzebuje to na nią nie maja szans a "bandziory"i kombinatorzy maja czasem ito bardzo wysokie ze wg na rzekomo zly stan zdrowia.Ten system jest bardziej pochrzaniony niz sie zdaje.

Gość pimperinna
ja nienawidze ludzi zze hhoo-jestem odludek -ale coz proza zycia robota a po niej odludztwo -ludzie swiat przyajzn to gówno

Gość połamana
fly ot nie zgadzam się. taka osoba przynajmniej się stara, coś z siebie daje! pasozytnictwo jest obrzydliwe!

Gość flyyyyyy ottt
Tak naprawde nie wiadomo czy autorka to "dorosłe dziecko"-to jest okreslenie jakim sie operuje potocznie wobec osób nieusamodzielnionych tak gdzies okolo 26 roku zycia[przynajmniej taka jest moja tego interpretacja]........Titka jest troszkę jednak młodsza i trudno orzec czy ma zaburzona osobowosc czy nie.Jedno jest pewne.Cos jest z nia nie w porzadku i powinna sobie sama pomoc i to jak najszybciej.

Gość połamana
a co do rent. może się też leczyć u psychiatry i coś sobie dorobić

Gość połamana
ma 23 lata i wymaga opieki rodziców. heloł!

Gość d5f6g7
połamana to co byś zrobiła na miejscu jej rodziców????

Kurwa co a bym dała żeby z domu wyjść :o złamałam nogę i o kulah do łazienki droga to wyprawa. Autorka nie wie co traci.

Gość połamana
zmusiła do wizytu u psychiatry!

Gość 3223123
czy kazdy musi zyc wg szablonu, bo jak nie to psychiatra?? Sami sobie idzccie...

Gość połamana
jakiego szablonu? jesteś niesamodzielna? sama sobie bułek nie jesteś w stanie kupić? co jak tych rodziców zabraknie? nie wstyd ci?

Gość kokojoi
co innego gdyby autorka zdawała sobie sprawę z tego ze to nie jest normalne a ona myśli że jest ok ,ludzie chorzy często nie zdają sobie sprawy z tego że coś jest nie tak

Gość kokojoi
także albo choroba (wizyta u psychologa ,psychiatry)albo lenistwo i autorce tak wygodnie żyć

Gość połamana
choroba raczej. nawet lenie mają towarzystwo