Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joystyatomo

Mam sie wyprowadzić:(

Polecane posty

Gość Joystyatomo

Mam dola, bo usłyszałam od rodziców, ze nie chca, abym z nimi dłużej mieszkala. Nie mam pracy, nie mam dokąd isc, nie stać mnie na wyprowadzke. Od dawna czuje sie jak pasozyt, a teraz jeszcze wiem, ze nie zalezy im na mnie. Nie wiem po co to pisze, pewnie zaraz zostanę zwyzywana:(

Gość wierna_kobieta
ile masz lat?

Gość treee
Może chcą Ciebie zmotywować do działania?

Gość wierna_kobieta
Hmm... słuchaj najważniejsze to znależć pracę, wysyłaj dużo CV, na pewno się uda, a potem jakoś pójdzie

Gość treee
Pójdzie albo nie pójdzie - walczyć trzeba.

Gość Piękny Chuysayn
hmmm cięzko bedzie bo wiesz jak w telewizji ...marnej to marnej. ehehehe zatrudniają suche palanciary po układach dupno-zaczepnych to normalna babka ma wakat zajęty :-) ale w TV pracują matoły na pozłacane osły ;-) nie wiadomo komu współczuć bardziej ...ech....

Gość mam podobniee..
Nie wiem jak w tym kraju żyć w pojedynkę...skończyłam 2 kierunki a nawet moi rodzice mają mnie za nic. Brak motywacji i wiary, że cokolwiek dobrego mnie wżyciu spotka

Gość Joystyatomo
24. Wysyłam podania, ale tu gdzie mieszkam jest bardzo ciezko o pracę, a nie mam środków na to by wyjechać i szukac w innym mieście. Dzieki za odp. Jak o tym napisalam to troche mi ulżylo, ale czuje sie jakby mi "złamali serce":(

Gość Piękny Chuysayn
graj w kosza...dam dobrze płacą ....a intelektułalnie tesz dasz radę patrząc na zatrudnianych na umowy dresowo-smietnikowe błechcehchehehe

Gość treee
A jak oni wyobrażają sobie twoją przyszłość? Chcą Cię wyrzucić pod most?

Gość Joystyatomo
*mam podobniee... Niestety to chyba coraz powszechniejsze zjawisko (widzę po znajomych), teraz wykształcenie sie nie liczy- wazne sa układy, znajomości. Dlatego tym bardziej chciałoby sie otrzymać wsparcie od najbliższych:(. Niby jestem mloda, a juz mam dosyc życia:(

Gość treee
Dosyć życia czy tylko rodziców? :-)

Gość treee
Rodzic rodzicowi nierówny...

Gość Joystyatomo
Życia. Jak widzę co sie dzieje w tym kraju, to mi sie poprostu odechciewa żyć. Jak ludzie w takich warunkach maja zakładać rodziny etc. Skoro jesli juz ma sie pracę to pensje sa przeważnie bez rewelacji- tu gdzie mieszkam 2 tys jest uznawane za wysoka. Jest beznadziejnie. Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi. Dobranoc

Gość treee
Ty się krajem tak mocno nie przejmuj. Najpierw spróbuj poukładać własne sprawy. Powodzenia!

Gość aaaaaaaas
Moze wyjedzcie do Libii, Czeczeni albo innego podobnego miejsca. Tam zyje sie swietnie, wszyscy maja prace, RAJ. Zamiast marudzic to zrob cos ze soba. ZAWSZE jest gdzies praca jako sprzedawca, telemarketer, cokolwiek.

Gość treee
Najlepiej zostać telemarketerem w Czeczenii :-)

Gość aaaaaaaas
Najlepiej siedziec i narzekac jak to jest zle i ciezko. Wszyscy mieszkaja w rejonach gdzie nie ma pracy. Wszyscy inni, ktorzy pracuja maja ta prace oczywiscie po znajomosci.

Autorko, jestem przekonana, że rodzice mówiąc o Twoim wyprowadzeniu się z ich domu mieli na celu zmobilizowanie Cię w znalezieniu pracy. A co do metod znalezienia pracy, to uważam, że samo wysyłanie CV pocztą e-mailową jest nieskuteczne. Wiekszą szansę daje osobiste dostarczenie CV do firmy, która poszukuje pracowników. I jeszcze jedno, w rozmowach dot. zatrudnienia bądz naturalna, nie kieruj się naukowymi metodami. Po kilku spotkaniach z pracodawcami, przekonasz się, że bezpośredni kontakt z ludzmi daje większą szansę na porozumienie. Dowiesz się czego jeszcze musisz się douczyć, żebyś mogła zostać spełnić oczekiwania pracodawcy i zostać zatrudniona. Trzymam kciuki, musi się udać. Ty musisz w to wierzyć. Paaa

Gość treee
Co prawda, to prawda. Zwłaszcza w administracji. Jakiejkolwiek.

Nie wyrzucą Cię z dnia na dzień - najpewniej też jesteś tam zameldowana. Więc głowa do góry. Znajdź pracę, popracuj z 2 miesiące, i będziesz mogła pójść gdzieś na pokój. Może nie tyle im nie zależy, co też chcieliby odzyskać troszeczkę wolności? Dzisiaj przyjęło się że posiadanie dziecka to obowiązek na jakieś 30 lat, co wydaje się o tyle niesprawiedliwe, że dla niektórych po takim "wychowaniu" bliżej jest do grobu niż do korzystania z uroków życia wieku średniego. Poza tym jak zobaczą, że pracujesz, i np dokładasz się do rachunków, to i pomysł z przeprowadzką nieco im ostygnie. Pracę naprawdę łatwo znaleźć, a jedyne co nas blokuje to własne kompleksy. Święci garnków nie lepią, każdej pracy można się nauczyć, a pracodawcy to nie potwory z kłami tylko ludzie którzy chcą zatrudnić takiego pracownika, który zrobi to za co ma płacone i nie przyniesie im kłopotów. W necie jest ogrom poradników jak poradzić sobie na rozmowie w sprawie pracy, jak atrakcyjnie napisać CV. Najpewniej w doświadczeniu zawodowym nie masz za wiele do wpisania, nie wiem jak sprawa wygląda z wykształceniem, ale przecież do takiego CV zawsze możesz dołączyć list motywacyjny.