Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rocznik90

Kubek niekapek

Polecane posty

Gość rocznik90

Witam moja córcia skończy 7 miesięcy i chciałabym ja pomału przyzwyczajać do kubka niekapka. Jaki powinien być z twarda/miękka końcówka, długim/krótkim dzióbkiem?

Gość ojtam ojtam
z kubkami jest problem bo sporo kosztują a dziecko może kompletnie go niechcieć - mój aventa olał - pił tylko z tego http://allegro.pl/tommee-tippee-pierwszy-kubek-4m-kolorki-new-i2715801602.html - jest to kubek kapek bo leci z niego i nie musi ciągnąć ale ma przepływ ograniczony bardzo więc u nas się sprawdził a koło roczku przeszliśmy na bidon ze słomką http://allegro.pl/bidon-sportowy-z-rurka-370-ml-canpol-nowosc-i2705304145.html -

moja starsza pila z kazdego ktory jej kupilam.natomiast mlodszej dalam w wieku 5 mies kubek tomme tippe i niezaakceptowala go ,woli pic ze slomki.takze wszystko zaley od dziecka.kup taki odpowiedni do wieku dziecka i probuj.

Ja mojej próbowałam dawać kubek niekapek, ale nie umiała z niego pić. Po roczku kupiłam jej raz soczek ze słomką i o dziwo załapała od razu. Później natrafiłam na Kubusia Waterrr, ale oczywiście nie dawałam go jej do picia tylko do butelki po tym Kubusiu wlałam wodę przegotowaną i teraz pije tylko z tej butelki (to jest właśnie niekapek). Jak szkoda ci wydawać pieniądze na niekapek to najpierw kup tego Kubusia Waterrr i zobaczy czy będzie umiała z niego pić, jeśli tak to dopiero wtedy zainwestuj w niekapek :)

Gość rocznik90

Gość garna
U mnie syn najpierw gryzł niekapek potem zrobiłam kilka tyg przerwy znowu podałam i było to samo rzadko się napił, w wieku ok 8 miesięcy kupiłam soczek w kartoniku z rureczką taki z Bobovity i załapał picie ze słomki, kupiłam mu najpierw bidon z Nuby ładnie pił tylko ta rureczka jakaś była gruba więc kupiłam po jakimś czasie butelkę z rureczką z Canpola i fajnie z niej pije do dziś a ma 14m po woli uczę go picia ze zwykłego kubka, lubi też pić z butelki z dziobkiem np Kubuś play. Jak nie polubi niekapka kup butelkę ze słomką :)