Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksjcklasal

Do mam 2-3latkow..

Polecane posty

Gość ksjcklasal

Jaka zabawka zajmie 2latka na dluzej?Klocki i plastelina byly hitem-ale juz sie znudzily,podpowiedzcie co lubia wasze 2-3latki

Gość fffiga
Tory i wagoniki/samochody. Moja 3 latka wiecznie rozkłada je po całym domu i obojętnie czy to są drewniane z IKEA, czy plastikowe WADER'A.

Gość Lady Chattrley
Chętnie układa tory kolejowe, wykleja naklejki, maluje farbami (dużo bałaganu, ale niezły fun), klocki duplo też zajmują go dłuższą chwilę. Poza tym uwielbia układać puzzle.

Gość kup u jubilera srebrny smoczek
mój syn nie rozstaje się z autami, koparkami i traktorami. ciagle nimi jeździ po całym domu, zmienia przyczepy, ładuje klocki, parkuje, tankuje itd. ma 2 i pół roku:)

Gość Mam dziewczynki 2,4 miesiące
Moja córka na dłuzej, to siedzi sobie przy swoim stoliczku i koloruje. Ostatnio dłużej wysiedzi przed bajkami na pol sat JimJam. Wczoraj rozłozyłam duzy koc i układałam klocki a Ona tam powkładała figurki zwierzaków - długo sie bawiła. A tak to nie wiele bo od czasu do czasu jezdzi wózkami i ziuzia lalki - tez dłuzsza chwila. Uwielbia tez towarzystwo - kiedy przyjdzie do niej sąsiadka 6 letnia to nie wychodza z pokoju :)

u nas nie tyle zabawki, co zabawy zajma małego na dłużej - np. daję mu garnki, suchy makaron, groch, fasole i "gotuje" mamusi obiad ;) - sypane rysunki na ławie z kaszy, fasoli, grochu - teraz hitem są ludziki z kasztanów, żołędzi i plasteliny - bańki mydlane - domek z koca naciągnięty na dwa przysunięte do siebie fotele, mały bawi się w nim w domek z misiami

moja corka jak mialam 2,5 roku dostala tablice edukacyjna...gdzie pani pyta sie jaki to kolor albo ksztalt, albo zwierze i ona musi to pokazac..w sumie bylo to jakis 20 dwustronnych planszy...mogla godzinami siedziec i sobie z pania rozmawiac;)...nadal to uwielbia...ale teraz jeszcze lubi wycinac, naklejac i malowac..wczoraj miala urodziny i dostala mandale...z kubusiem puchatkiem...caly dzien diesziala i tworzyla;) aha no i klasyka, czyli puzzle..

Gość ZdezorientowanaMatka
Tory, wagoniki zasilane na baterie. Rysowanie -uwielbia! Samochodziki z melodyjkami.

aha nie wszystkie plansze sa dla malych dzieci, sa tez dla 4 czy 5 latkow, z jednej strony to dobrze, bo sluzy na dluzej, jesli przetrwa;)...albo straszemu rodzenstwu...