Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miec czy nie miec oto

Drugie dziecko w takiej sytuacji ??

Polecane posty

chcialabym poznac Wasze zdanie mam juz trzydziesci lal, jedno dziecko ktore wlasnie skonczylo trzy lata. Od roku staram sie o drugie dziecko, nie wychodzi. Badania mam zrobione, troche problemow z progesteronem i tyle. Nie wiadomo dlaczego teraz sa takie problemy, w pierwsza ciaze zaszlam od razu. zaczynam sie zastanawiac na sensem drugiego dziecka teraz. Tzn bardzo chcialabym miec, pragne rodzenstwa dla swojego syna ale.. czas leci, dziecko mam juz w przedszkolu, wrocilam dopiero niedawno do pracy. Nawet jesli sie uda za jakis czas, to roznica miedzy dziecmi bedzie juz naprawde spora, nie beda mieli wspolengo jezyka , zabaw itd. coraz czesciej mysle, ze nie warto sie juz starac i zaczac sie zapezpieczac na wszeslki wypadek, chociaz i tak mam trudnosci z zajciem w ciaze.

Gość ja laktatora nie miałam
odpusć starania, ale się nie zabezpieczaj;) będzie co ma być

Gość mamunia syneczków
Ja bym się nie zabezpieczała co ma być to będzie, u mnie jest 5 lat różnicy i jest ok

Gość sylwsylwia
miedzy mna a moja siostra jest 8 lat roznicy dogadujemy sie jak nikt inny i nie wyobrazam sobie zeby jej mialo nie byc takze probujcie i samo jakos sie potoczy

między mną a moim bratem jest 7 lat różnicy i nigdy nie mieliśmy problemu z dogadaniem się :)

Gość ja jestem w bardzo podobnej
sytuacji. Własnie w 5 miesiacu ciąży. Mój 3,5 chodzi do przedszkola. jak urodzi się braciszek to będzie miał lekko ponad 4 lata. Dla mnie to moment ok. Mogło być szybciej, ale za to starszy bedzie samodzielniejszy dzieki czemu bedzie mi łatwiej.

Gość ojejku ale ty juz stara jestes
rzeczywiscie!ja mam 37 i planujee 2 dziecko,a moja pociecha ma 20 miesiecy.wyloozuj co ma byc bedzie.ja tez sie nie nakrecam i nie zabezpieczam od kilku razy.

dzieki za odpowiedz to prawda, ze sama nie wiem juz czego chce :) troche zaczynam myslec egoistycznie, ze wygodnie sie nam teraz zyje, ten maly czlowieczek troche podrosl,jest bardziej samodzielny itd. Nie dla mnie sa takze takie typowe starania : nie mam cierpliwosci patrzec na sluz, nie badam sobie szyjki, nie robie testow owu .Po prosti chcialbym zajsc w ciaze naturalmnie,tak jak za pierwszym razem a nie bawic sie w chodznie po lekarzach, lykanie talbetek i dbanie o dojrzalosc plemników ;) Przez pierwsze miesiace bylam bardzo rozczarowana kazda @, teraz zaczyna mi to juz byc objetne , wiec psychika mnie raczej nie blokuje

źle sie wyrazilam, w ogole nie chodzi mi o moj wiek tylko o roznice miedzy dziecmi. Jak zaczynalam starania to chcialam bardzo, zeby nie bylo wiecej jak 3 lata . Los chce, ze nie moge zajsc w ciaze i wlasnie tez sobie mysle, ze moze tak ma byc, moze jedno jest mi pisane i juz. Teraz nie mam pojecia od czego zalezy nasze powodzenie, bo ja jestem prawie ;) zdrowa, M takze a nie udaje sie.. nie wiadomo kiedy moge zajsc , denerwuje mnie to, ze nie moge tego wcale zaplanowac:)

Gość hdhj
Ja mam dzieci z różnicą między nimi 4 lata, jest różnie,.

Gość między mną a moim bratem
jest rok i 10 mies różnicy i mamy bardzo słaby kontakt, wiec to nie reguła

mamy, ktore mają roznice 4 lata miedzy dziecmi- opowiedzcie wiecej jak sie dzieci "dogaduja".Jak to wyglada z Waszej strony jeszcze powiem, ze miedzy mna a bratem jest szesc lat roznicy i kontakt bardzo bardzo slaby od zawsze

Gość hdhj
Jak urodziłam młodsze dziecko, starsze miało 4 latka i było mega zazdrosne i nic nie dawało tłumaczenie jeszcze jak byłam w ciąży że będzie miał braciszka, przytulanie trwało to jakieś 3 miesiące aż zaakceptował młodszego brata. Teraz starszy ma 8 lat młodszy 4 dogadują się średnio są dni że się super bawią a często jest tak że się kłócą o byle pierdołę.

Gość ania235
ja mam 32 lata i jedenasto letnia corkę , jestem w czwartym miesiacu ciazy a moja córka jest przeszcześliwa ze będzie miała rodzeństwo;-)

Gość hdhj
Najgorsze jest to że póki co nie mam możliwości ich rozdzielenia i mają wspólny pokój a każdy chce mieć osobny ech.