Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starosc to koszmar

jaki jest koszt prywatnego domu opieki dla osoby z zaawansowanym Alzheimerem?

Polecane posty

Gość starosc to koszmar

Zastanawiam sie jaki to koszt miesiecznie.I tak trzeba bedzie zorganizowac takie miejsce ale chce wiedziec jakie sa stawki. Czy ktos ma w takim miejscu osobe bliska?Dziadek niestety juz jest w takim stanie ze wymaga calodobowej opieki profesjonalnego personelu.Nie mowi,ma problemy z zalatwianiem sie..w ogole nie kontaktuje...nie wie kim jest i bywa agresywny

Ja czytałam cos nie coś o tych domach, sama mam babcie w stanie wegetatywnym, niestety ceny są kosmiczne. W jednym byłam i pytałam koszt miesięczny 2800, w drugim stówkę mniej. To w mojej okolicy ale są i domy które liczą sobie po trzy i więcej tysięcy.

Gość roladinia
opolskie zaczyna się od 2600 zł i dalej w górę..

To ja skorzystam. Moglibyście/mogłybyście podpowiedzieć jakie są pierwsze objawy? Na co zwracać uwagę? Zastanawiam się czy to co widzę u bliskiej mi osoby to zwyczajna starcza skleroza, rozkojarzenie czy może pierwsze objawy Alzheimera. :(

Gość mazowieckie - zaczyna się od
2800 w zwyż

Gość starosc to koszmar
Perwersja o czym ty mowisz.Alzheimer jedynie w zaawansowanym stadium uzasadnia oddanie bliskiego do domu opieki.w lekkim stadium dziadek 5 lat mieszkal z nami i jakos sobie zyl,co prawda niewiele pamietajac

Gość starosc to koszmar
a te 2800 to juz razem z kosztem lekow czy bez?czy jeszcze jakies oplaty do tego dochodza?

A gdzie ja napisałam cokolwiek o oddaniu? :o Widzę, że sensownej odpowiedzi nie dostanę skoro niektórzy nawet nie umieją czytać ze zrozumieniem. :o 🖐️

Gość 3e4r6y8i
a ile dziadek ma lat?

Gość zcxvds
a oczywiście mieszkanie po dziadku na sprzedaż? :classic_cool:

Gość paejja
a co to ma do rzeczy?jest cos w zlego w sprzedaniu mieszkania po dziadku,ktory jest warzywem? zajmij sie swoim smutnym zyciem osobo powyzej a moje smutne zycie zostaw mi;)

To zależy w niektórych są tylko takie koszty a w niektórych jeszcze trzeba płacić dodatkowo. Ja ci nie odpowiem bo moja babcia nie ma Alzheimera,ma 92 lata jest po udarze i ma całkowitą demencje starczą.

Gość jeśli chodzi o Alzhaimera
to pierwsze objawy to zapominanie i brak orientacji w czasie, przestrzeni Alzhaimer atakuje osoby nawet po 60tym roku życia natomiast typowa demencja to moze być powyżej 70-80 lat czasem zaponinanie to objaw miażdżycy, udarów niekokrwiennych, odwodnienia lub leków które się przyjmuje

Gość paejja
Nikus2530 -mam dokladnie te sama sytuacje powiedz ile lat po udarze jest twoja babcia teraz?bo moj dziadek funckjonowal jako tako az udar calkowicie go zmienil w warzywo

Gość gość
Jeśli jesteś ze stolicy koniecznie udaj się na Bobrowiecką 9, tam mają idealny ośrodek dla takich osób za połowę kosztów innych przeciętnych domów opieki. Mają jeszcze trochę wolnego miejsca, warto się nimi zainteresować ponieważ mają świetnie wykwalifikowaną kadrę oraz dbają o swoich pensjonariuszy.

Gość gość
ok 3 tys.

Gość gość
w http://www.zolpoddebami.pl/ mają ciekawą ofertę, dziadek tam mieszka i widać, że dobrze się nim opiekują, opiekunowie są mili, kontaktowi

Gość gość
Po prostu zadzwon i zapytaj, np. tutaj www.domopiekinestor.pl mam nadzieje, ze uda mi się pomoc

Gość gość
za 4200 można spokojnie zorganizować całodobową opieką w domu .My tak zorbiliśmy, babcia mieszka w swoim mieszkaniu z opiekunką której płacimy 2200 na rękę, opłaty za mieszkanie 500 , koszt wyżywienia babci 1000 czyli razemokoo 3700 zostaje jeszcze na leki, pappersy itp, wizyty u lekarza.Cały sprząt dla niepełnoisprawnych mamy albo przez PFROn, albo MOPs, a komfort nieporównywalny. Wa takich ośrodkach nikt nie woozi do lekarza, nie kupuje leków, daja tylko minimum do przeżycia, a licza sobie jak na zboże.

Gość gość
Ja mogę polecic Ci dom www.domopiekinestor.pl jedno z lepszych miejsc jakie widziałam dla osob starszych, naprawde warunki godne pozazdroszczenia!

Gość gość
Najlepiej będzie jak się skontaktujesz z jakimś domem i zapytasz. Ja mam członka rodziny w http://www.domnaddolina.pl/ ale szczerze to nie wiem ile płacą za pobyt. Z tego co wiem mają 24 opiekę i jest to dosyć fajny ośrodek.

Gość gość
Ja moge polecic Ci www.domopiekinestor.pl nie znam szczerze mówiąc konkretnych kosztow, ale po prostu zadzwon czy pojedz i się dowiedz

Gość siril
Koszty są naprawdę różne od 2 tys do ponad 4 tysięcy. Najlepiej skontaktować się z różnymi ośrodkami jednymi z lepszych w kraju to te w Rogoźniku, Myszkowie, Wieliczce i Zabierzowie Bocheńskim według rankingu

Gość wnuczka Ala
Moja babcia także miewa napady agresji i to często podczas wykonywania prostych czynności. Długo nie rozumiałam, dlaczego tak reaguje, ale film znaleziony na YT otworzył mi oczy. Powinien obejrzeć go każdy, kto każdego dnia opiekuje się osobą chorą na alzheimera. Mój punkt widzenia zmienił się o 360 stopni: https://www.youtube.com/watch?v=Jgmd3MCwDYM

Gość gość1000
Fajny film, szkoda, że nie jest wrzucony w całości. ;) Chciałabym się wybrać na pokaz w Józefinie, ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji. Znasz szczegóły?

Gość wnuczka Ala
Musisz zadzwonić pod numer 519 331 265 i zarejestrować się na pokaz filmu. Oczywiście jest on darmowy i mają być także ciekawe panele dyskusyjne. Zadzwoń, a wszystko Ci powiedzą przez telefon. ;)

Gość gość1000
Dzieki za info! Jestem już po rejestracji. Bardzo miła Pani wspimniała jeszcze o warsztatach, które prowadzą. Myślę, że warto się zainteresować. Warsztaty są częścią projektu "Zrozumieć alzheimera"

Gość gość
To jets bardzo dobra placówka z tego co słyszałam, http://domopiekivvv.pl/ można podpytać o ceny, bo to się wszędzie raczej różni troche.