Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i dlatego ciesze sie,ze nie mu

maltretowały takie maluszki!!

Polecane posty

Gość ffffffffff
a co jak bachor placze to albo skarpeta albo pielucha do geby ile mozna znosic!!

z takim podejsciem to sie nie zajmuje dziecmi przygłupie

Gość Ogarnij sie babo jedna
Daj ty spokoj kobieto!! to ze zdarzyl sie taki przypadke w zlobku to nie znaczy aby nie dawac dzieci do zlobkow ,przedszkoli Twoje dziecko kiedys tez pojdzie do szkoly i nie masz pewnosci czy nayczyciel lub ksiadz nie bedzie je macac jak czesto sie slyszy, i wtedy jaki apel bedzie robic? nie posylajcie cie dzieci do szkol??

moje dziecko pojdzie do szkoly jak zaznaczylas,wiec bedzie potrafilo mowic.i zdaze reagowac.pozatym tyle jest tych kiepskich nian ,ze nie oddalabym mojego skarbka nikomu.

Hmm stoję właśnie przed wyborem żłobka. Trochę żałuję że młody nie dostał się do państwowej placówki, bo jakoś mam do nich większe zaufanie, ale cóż. A te suki powinno się przypalać rozgrzanym żelazem.

Gość chyba no nie no nie no nie
sami sobie jestescie winni oddajac dzieki do zlobka. taka jest prawda !!! takie male dzieci naleza do matki a nie w obce rece. i tyle w temacie.

a i nie mowie zeby nie dawac do zlobkow.chcesz dawaj.ja ciesze sie,ze moje siedzi ze mna tak jak byc powinno.maluch do 4 lat z mama i tyle,a min do 3

Gość i wolalabym nie miec dziecka
skoro nie moge go wychowywac

Gość i wolalabym nie miec dziecka
a wg mnie powie,bo dziecko trzeba uczulac na co moga sobie wobec nich pozwolic obcy i tyle w temat

dokladnie. sama pracowalam w zlobku i powiem tyle ze te dzieci wszystkie cierpia nawet w najlepszych tam warunkach. taka jest prawda.

O ja cie, moja od 7 miesiąca byla w zlobku do 2 lat, nastepnie w przedszkolu od 2 r.7m. az do 5 lat, teraz chodzi do szkoly,sama wraca bez przyprowadzania jej bo juz takiego obowiazki nie mamy,ja przychodze z pracy o 17,mąz o 16 Zadna krzywda jej sie nigdy nie dziala, zadnej traumy nie widze z tego powodu ze byla w zlobku i przedskzolu a nie ze ja z nia mialam siedziec do jej 7 lat najlepiej

A po drugie co zapomnialam dodac, gdyby tak bylo ze kazde dzieci mowią jak dziej im sie krzywda w szkole , czy gdzies pozadomem , to bylo by super, lecz czesto dzieci nic nie mowią i przez cale zycie milczą

Wg ciebie powie ok, wg mnie nie koniecznie powie. Super że siedzisz w domu, cieszę się z tego, ale szereg kobiet nie moze sobie pozwolić na pozostanie w domu, albo po prostu chce wrócić do tej pracy.

wmawiaj sobie ze traumy nie ma :-O twoja sprawa.

taaa wszystkie dzieci cieprią w zlobkach, no jasne, co jeszce wymyslcicie? to moze powiedzcie ze wszystkie dzieci cierpią w przedskzolu czy w zerowce ?

...wmawiaj sobie ze traumy nie ma twoja sprawa..... buuaahahaha :D :D nie rozwalaj mnie!! mam tkwic w przekonaniu ze dziecko ma jakąs traume bo bylo w zlobku i przedszkolu wowoczas kiedy uwielbiala w nim przebywac i swietnie sie bawila, leciala tam na skrzydlach zawsze i nie protestowala Uwielbiala i zlobek i przedszkole,zadnych problemow nie byl. Teraz nie znosi szkoly, wiec moge przypuszczac ze ją ma wypisac ze szkoly bo moze jakąs traume szkolną sie nabawi???

w przedszkolu od pewnego wieku zapewne nie ale w zlobku zapewniam Cie ze tak !!!! bo dziecko potrzebuje MATKI !!! A NIIE STADO INNYCH WZRESZCZACYCH DZIECI KOLO SIBIE I ZESTRESOWANE OPIEKUNKI jeszcze raz powtarzam , sama pracowalam w zlobku i wiem co sie dzieje. i wiem jak latwo jest stwarzac pozory tak zeby rodzice mysleli ze wszystko dobrze. a tak naprawde dziecko pzreplakalo caly dzien i nikt sie nim nie zajmowal. to tylko jeden przyklad.

Gość zal od stosunkow z rodzina
ja traktowalam mame jak przyjaciolke.moglam jej wszystko powiedziec.niestety nie kazdy ma tyle szczescia.a pozatym jak mozna chciec wracac do roboty i zostawiac dziecko w "przechowalni',bo tym jest dla mnie zlobek.no nie wiem,wtedy nie decyduje sie na dziecko

zreszta dzieci w przedszkolu placza rano na rozstaniu,a takie maluszki ..szkoda gadac

Poza tym ,ja nie doczytalam sie aby ktos te dzieci bił!! wiec dlaczego piszecie ze martetowalli? nikt nie dal do wiadomosci z edzieci byly bite, Zle traktowali i to jest karygodne, ale domniemam ze nie katowali te dzieci

wiazanie i wpychanie jedzenia czym mozna nazwac?chyba ze takie metody pochwalasz

Dziwne ja w latach 80 uczęszczałam do żłobka i cóż traumy nie mam. Ale jak widać inni wiedzą lepiej. Jak można chcieć wracać do pracy? Odpowiem. NORMALNIE.

Dzieci w przedszkolu co ranek placzą te nad ktorym i rodzice zbyt przesadnie sie rozczulają Jakby rodzic normalnie sie zachowywal, to by zadnych rykow tak dzien w dzien nie bylo Jakos ani moja, ani dzieci moich znajomych nie plakaly ale z radoscią biegly do przedszkola,bo w domu by sie wynudzily na smierc, i osoba dorosla nie da im tegoico grupa rowiesnikow . Dzecko pobawi sie z matka te 2 godz pozniej juz sie nudzi,bo matka tez ma swoje obowiazki domowe ,i dziecko potrzebuje rowiesnikow ,a nie ze wyjdzie wsrod ludzi i chowa sie zanogawki bo taki dzikus

Pisze ze zachowanie opiekunek jest karygodne i nadaje sie do linczu, to jak kneblowali dzieci to jest juz znecanie sie wedlug mnie Ale nie doczytalam aby bezposrednio dzieci byly bite, choc jakby nie patrzec wpychanie na sile jedzenie, związywanie jest moze i na rowni

Gość rówiesnikow tak,ale przedszkol
ak jesli juz,a nie taki maluch.taki maluch potrzebuje tylko mamy,ale jak widac wiekszosc z was tego nie wie i dzieci miec nie powinna.dobrej nocki ide spaciu

Gość dla mnie zło
jest złem i tyle

ty ogarnij sie babo madralo jedna mowa jest o zlobku a nie o przedszkolu. dzieci w zlobku placza calymi dniami i godzinami i nie zrozumiem nigdy jak mozna niemowle dac do zlobka od 6 rano do 18 wieczorem. Na przyklad !!! o braku higieny w wielu osrodkach nie wspomne. pracowalam to wiem. ale jak rodzic odbiera dziecko to wszystko cacy. nie masz pojecia o czym mowisz i co sie dzieje na swiecie.