Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robertbezenu

ciąża powód do slubu

Polecane posty

Gość no coz.....
dla mnie nie byl, wrecz przeciwnie. Jestem w 35 tygodniu ciazy i nawet o tym nie mysle. Dopiero po narodzinach dziecka, ale tez nie odrazu

Jestem w 10 tc i nie wyobrazam sobie, zeby zajmowac sie teraz przygotowaniami do slubu. To jakies kołtuńskie żenujące zwyczaje, zeby ze slubem zdazyc zanim cokolwiek bedzie widac. Co to ludzie liczyc ne umieja niby?

Gość tikal
moim zdaniem dziś ludzie mylą zawarcie związku małżeńskiego z "ślubem" czytaj wesele i całą otoczką, o czym świadczy wpis powyżej

my mieliśmy brać ślub w tym roku na wiosnę, ale zaszłam w ciąże i wzieliśmy jesienia zeszlego roku.. byłam prawie w 6 miesiącu i jestem z tego powodu zadowolona.. nie musze wysłuchiwać ze dziecka mi nie ochrzczą bo nie mam ślubu, zadnych wykładów u ksiedza ze to juz mamy dziecko a po ślubie nie jesteśmy tak jak moja sąsiadka.. do tej pory nie ochrzcił jej ksiądz dziecka a ma juz prawie rok..

ja bralam slub cywilny jak starszy synek mial prawie 2 miesiace. koscielny bralam w czerwcu poprzedniego roku (starszy mial 2,5 roku, i bylam w 7 tyg ciazy z mlodszym). koscielny mial byc duuuuzo szybciej, ale niestety kilka spraw nam zycie pokomplikowalo i sie nie dalo (glownie o zalobe w rodzinie meza chodzi). teraz jak o tym mysle to zrobilabym inaczej. slub bylby w czerwcu 2008, kiedy to bylam w 4 mies ciazy ze starszym. i tak wiedzielismy z mezem ze chcemy byc razem, i tak slub mial byc, a bylaby na nim osoba niezwykle dla meza wazna, ktorej niestety zabraklo kiedy przysiege skladalismy... ale czasu nie cofniemy...niestety.

Gość Ja znam dzxiewczynę
Co ma teraz 20 lat i jest z 4-letnim stażem małżeńskim!!!!Jak to usłyszałam to mało nie padłam.Ślub brała przez sąd.Tyle upokorzeń przeszła w tym sądzie!Rodzice się uparli że skoro zaszła w ciążę to ma wziąć ślub i koniec.I wzięła.Ale taka nie odpowiedzialna że masakra.Teraz mając 20 lat Ma 2 dzieci i drugie urodziła 11 miesięcy po pierwszym.Dzieci mają po niecałe 4 i 3 lata.

zapomnieli w tym cudownym artykule napisać, że panna młoda w pierwszym trymestrze ciąży może dosłownie zarzygać całe wesele a co do ślubu z ciążą czy bez - każdy robi tak, jak mu się podoba mi nic do tego

Gość u mnie ciaza
nie byla powodem do slubu.ale maz sie zebral i sie z tych emocji oswiadczyl,po 6latach wspolnych.ale jak zaszlam w druga ciaze to sie chlop przejal i orzekl,ze teraz to juz trzeba:-)zwiazek malzenski zawarlismy,gdy starsze dziecko mialo ponad 1;5roku i bylam w 4miesiacu z drugim dzieckiem.zas slub koscielny rok po cywilnym,gdy juz dwoje dzieci bylo na swiecie:-) uwazam,ze jak ktos ma sie pobrac to kazda data jest dobra i czas. slub nie gwarantuje,ze nie bedzie za rok rozstania.

Gość wcale ze nie
my mielismy z mezem zaklepany termin slubu koscielnego wesele itp wszystko ladnie swietnie az sie okazalo ze jestem w ciazy i termin slubu wypadal na 8 miesiac ciazy-dlatego tylko przyspieszilsmy o 4 miesiące i to cywilny a koscielny po 3 latach i mala niosla nam obraczki.