Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monia001

Dziś wzruszył mnie mój 13 miesięczny synek.

Polecane posty

Mowię do niego: "daj mamie buzi", a on: "nie", ja: "no daj mamie buzi", synek: "nie" Ja: "no weź" A synuś z uśmiechem zblizył swoje usteczka do moich :) Potem mówię do niego: "przytul mamę" a ten przytula się do mnie :). Naprawdę nie wiedziałam, że tak małe dzieci są takie mądre. A czym wzruszyły was wasze maluchy?

Gość czerwona jagódka
Ale słodko :)

Gość miramia
mój chodzi czasem za mną z wyciągniętymi rączkami i prosi: tulimy, tulimy :) i tez mi sie topi serducho :)

Gość ja nie mialam takiej chwili
mimo ze jestem matka od 19 lat to jakso nie pamietam wzruszającej chwili wywolanej prze zachowanie dziecka Tzn dziecko robilo to co twoje ale nie wzruszalo mie to

Gość yugijnk
no i z czego ty sie cieszysz ,zrobił to bo mu kazałaś i chciał żebyś sie od niego odwaliła ,nie zmuszaj go do niczego...

Gość edrfghjnm,.
Kochany maluszek. Pojechałam po cókę do mojej mamy dzisiaj i mówię "chodź, jedziemy do domku" a ona na to "no to papa mamusiu" :P Też kochana co ? :D

A mój mnie rozbawił jak kiedyś się zapytałam czyj ty cycuś jesteś a on tak poważnie pół mamy a pół taty

Gość jgvtvg
A moja 10 miesięczną córka od jakiegoś czasu budzi mnie wołając mama i przytulając się. A dziś mówię przytul się do taty a ona tak z radością się przytuliła.

Gość mynka,.
Mój synek ma 15 miesięcy i nie mówi tulimy ani nic z takich rzeczy tylko mama tata i baba. Te podstawowe rzeczy. Dla mnie dziwne że młodsze już mówią już takie słowo jak tulimy

Gość ale co ma potwierdzic
mój jak miał 9 miesięcy to już znał sporo słów. Może mało z nim rozmawiasz? Albo ciumkasz do niego?

Gość kiziaaa miziaaaaaaaaa
bez przesady

Gość a mnie wzruszyla moja 1,5 rocz
córka dziś zjadła kanapkę na śniadanie wstała zasunęła krzesełko i włożyła talerz do zlewu. Dłuższą chwilę dochodziłam do siebie. kurde no a starszy ma 6 lat i nie potrafi, a tu jednak da się? Da się!

Gość jgvtvg
Jak będzie miała 6 lat to też tego nie zrobi ;)

Gość PRZESTAN CZEKAC
czyj ty cycuś jesteś " :-O:-O:-O:-O:-O faktycznie wzruszajace:-O c y c u s:-O a moze pindolek????????

Gość ale co ma potwierdzic
ta...mój też mielił mięso maszynką, mył szyby, zmywarkę,uwielbiał sprzątać jak miał rok a teraz...łazę po nim i sprzątam co narozwala

Gość mnbvcxzzxcvbnmm
moja corcia pod koniec 9 miesiaca, jak pytalam ja "kochasz mnie?" , to sie do mnie tulila a na tekst "daj buziaka" dotykala policzkiem moich ust. Rowniez pod koniec 9 miesiaca rozkrecila sie z gadaniem :D teraz ma 11 miesiecy i kazdego dnia zaskakuje mnie czyms nowym. Duzo slow powtarza, wie gdzie jest lampa, wie gdzie kotek (kici kici) ma oko, nos i uszko, babcia to bacia, dziadzia, buty, to buta :D i wiele, wiele innych. (mama, tata i baba nie wymieniam nawet :P) wczoraj rozmawialam ze znajoma i jej coreczka ma 2 latka a mowi tylko 3 wyrazy. Nie wiem ale ja do mojej corci od urodzenia duzo mowie, czytam jej, spiewam. nie ciumkam do niej ale niektore wyrazy zmiekczam- zeby nie bylo, ze "rozmawiam z nia jak z dorosla" ok, wiecej nie pisze bo zaraz i tak zostane zjechana, ze sie przechwalam :P

Gość hmmmm.,,,
Mój syn też w wieku roku dużo mówił, półtora roku jak miał to znał literki - mam to nagrane więc jak ktos nie wierzył pokazywałam. Niektóre dzieci szybciej się rozwijają i tak to jest już

Gość moja tez tak miała
jak miala okolo 15 miesiące mowila pelnymi zdaniami, znała wierszyki i piosenki, znała kolory i potrafila liczyć do 5 np wiedziala jak jej mówilam zeby mi dala 3 zielone pileczki albo 2 żolte. A teraz chodzi do szkoly i powiem szczerze że jest na równi z rówieśnikami. Niczym wybiotnym się nie wyróżnia.

Gość generalova
Nie ma nic dziwnego w tym, ze 15-miesieczne dziecko mowi ledwie pare slow. Wcale to nie oznacza, ze rodzice malo do niego mowia.

Mój synek mnie ostatnio rozczulił, bo powiedział do mnie "kocham" (a dokładniej "koam") i się przytulił. Zawsze jak go pytałam czy mnie kocha to mówił że "nie", a tu nagle sam tak z siebie "koam", ma prawie 2 latka.

Gość generalova
Jak juz go wypytujesz, czy cie kocha, to niech cie reka boska broni zaczac zadawac pytania typu 'kogo bardziej kochasz -mame czy tate / babcie czy dziadka'