Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kitekat80

Nazwa dla hybrydowego biznesu

Polecane posty

Gość Kitekat80

Cześć. Mam problem z wymyśleniem nazwy dla firmy, która otwieram za jakieś 2-3 miesiące w Szkocji. Problem polega na tym, ze wynajmuje spore dwukondygnacyjne pomieszczenie i razem ze znajomymi, którzy prowadza różne działalności postanowilismy się nim podzielić. Żeby zaoszczędzić na kosztach rejestracji firmy, ubezpieczeniu, itp. postanowilismy, że będzie to kilka firm pod jedną nazwą. I teraz powstał problem. Co mają wspólnego salon fryzjersko-kosmetyczny, salon naprawy komputerów i telefonów, studio tatuażu, biuro doradztwa prawnego i tłumaczeń oraz ośrodek szkolnictwa? Jak ująć to ładnie w chwytliwą nazwę, która bedzie mówiła o tym, ze w jednym miejscu mozna zalatwic niemal wszystko? Aha, w nazwie nie może sie pojawic "centrum" czy "centre", bo konkurencja juz posiada podobną nazwę. Bardzo prosze o pomoc. Z góry dziękuje za wszystkie sugestie :)

Gość jdyftgvu
life&pleasure hub

Gość jdyftgvu
nic nie powiesz? nie podoba ci sie moja nazwa? :(

Gość Kitekat80
Hej, odpowiem, bardzo fajna, faktycznie. I prosta. Muszę tylko sprawdzić, czy już takiej gdzies nie ma. zaraz dam nura w rejestry... :)

Gość jdyftgvu
ew. work&pleasure hub

Gość jdyftgvu
chociaz work hub to moze sie kojarzyc bardziej z agencja pracy. wiec moze business&pleasure hub. chociaz chyba lepiej by bylo skrocic nazwe. jesli macie tak wiele branz, to slowo kojarzace sie z centrum, jest chyba koniecznie, prawda?

Gość Kitekat80
Jeszcze jakies pomysły? :) Ktoś jeszcze?

Gość Kitekat80
No, problem tylko że konkurencja, która juz ma w nazwie "centrum/centre" to mój były szef sprzed kilku lat i powie, że nazwa jest zgapiona. :)

Gość jdyftgvu
dlatego mozna uzyc slowa hub :) jeszcze sie zastanawiam co by mozna bylo, zeby to tak... hmm, calosciowo obejmowalo zakres dzialania, nie bardzo mi nic przychodzi o glowy :P

Gość Kitekat80
allhub - to już chyba będzie trochę masłem maslanym zalatywać ;) Ale hub na pewno jest dobrą alternatywa dla centrum.