Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewyżyta Natalia

Czemu ludzie mi zazdroszczą że wyjechałam do Angli i zarabiam 2,5 tys. funtów

Polecane posty

Gość Niewyżyta Natalia

na rękę? I funt to około 5 zł. Więc policzcie sobie ile zarabiam. Co z tego że na zmywaku? Żadna praca nie hańbi. Widzę że polaczkom się w dupach poprzewracało z powodu tego że zarabiają grosze :-/

Gość wszyscy jesteśmy z małp23
a skąd wiesz że ci zazdroszczą?? może to tylko twoje wyobrażenie?? może chciałabyć aby tak było?? tu nie ma czego zazdrościć.... niestety.. Polska bieda musi wyemigrować aby przeżyc:(

Gość Cos sie w tej historii
nie zgadza ;) na zmywaku zarabialabys gowno. Polaczki maja to do siebie, ze bardzo sie interesuja czyims zyciem, sprawami, bardziej niz swoim.

Gość taaa na pewno na zmywaku
zarabiasz 2,5 tysiąca funtów :P. Pierdolisz, dziecko, jak potłuczona, takie bajki to swojej babci opowiadaj.

Gość Niewyżyta Natalia
Nie tylko na zmywaku. Ale pracuję dużo. Zajmuje się starszymi ludźmi, parę dni w tygodniu na recepcji. Z tego wszystkie mam 2,5 na rękę.

Gość hxa
ja zarabiam 3 tys w polsce i nikt mi nie zazdrosci,ale prace mam super

Gość Niewyżyta Natalia
Jedynym minusem emigracji jest to, że moja cipa zaczyna odmawiać posłuszeństwa :( Non-stop jakieś wypryski i infekcje:(

Gość murrando
ha ha, ja pracuje w Londynie jako analityk i zarabiam na reke 1700 funtow na miesiac, a ty na zmywaku 2,5 tysiaca? Taklie bajki mozesz sobie opowiadac swojej babci :D Chyba bys musiala pracowac 24/7. a i tak nie wiem czy by ci tyle wyszlo na reke :D

Gość nie, niee
idiotka, byłam w UK i o takim zarobku to sobie mozęsz jedynie pomarzyc

Gość tiiiiiaaaaaa
Napewno haha Mam firme sprzatajaca w londynie, I zaraziam 500 tygodniowo, miesiecznie okolo 2 tys ale zapierrdalam 5 dni w tyg plus co 2 sob po 10 - 11h :o szczerze wolala bym byc w polsce skonczyc studia i byc z rodzina niz tu w angli na szmacie jechac :o

Ty się nie smiej bo znam sprzątaczki które zarabiają ponad 2 tys. funtów na miesiąc....tylko co z tego skoro taka praca nie rozwija, a ze wzgledu na kase tkwi się w tym latami.

Gość jejku*
do tiaaaa... to czemu teraz na necie siedzisz??? jest przeciez srodek tygodnia

Gość tiiiiiaaaaaa
charmsy to prawda :( chciala bym rozwinac swoja firme zeby nie sprzatac juz. Naprawde mam dosyc tej pracy, robie to ze wzgledu na kase bo nigdzie nie dostane tyle.

Gość tiiiiiaaaaaa
charmsy to prawda :( chciala bym rozwinac swoja firme zeby nie sprzatac juz. Naprawde mam dosyc tej pracy, robie to ze wzgledu na kase bo nigdzie nie dostane tyle. 8 Bo jestem w pracy I pisze z telefonu. Niestety musze siedziec bite godziny nie moge wyjsc wczesniej

Gość To zależy ...
Chyba masz coś nie halo, niby czego maja ci zazdrościć?! Tego, że jesteś na obczyźnie z dala od bliskich, w dodatku na usługach. To raczej ty masz problem w postrzeganiu ludzi i to tylko ty tak widzisz. Wszystkim żal emigrantów, ale jak widać dla ciebie praca na zmywaku za granicą, to szczyt szczęścia.

Gość tiiiiiaaaaaa
Czasami mam domy w ktorych nie ma nic do roboty I musze siedziec tyle godz za ile mi placa angole. Odezwac sie do nikogo nie mam :( przejebane

Czemu nie sprobujesz zrobić jakiś kurs, podnieść kwalifikacje? Masz kasę, ale co z tego skoro praca cię nie satysfakcjonuje?

Gość tiiiiiaaaaaa
charmsy - od 4 lat mieszkam w londynie. Wyjechalam zaraz po skonczeniu szkoly bo myslalam ze w londynie sie lezy na kasie! A tak nie bylo I nie jest! Mieszkasz z obcymi ludzmi czasami po 9 osob w domu, musisz pracowac od switu do nocy, wracasz do domu na 20 to wszystkiego ci sie odechciewa :( a tu ugotowac cos trzeba I isc spac I tak w kolko. Chodzilam na kurs angielskiego 3 lata zeby moc swobodnie rozmawiac. Robie przerwy pol roku I zapisuje sie na zawodowy kurs -ale nie wiem jaki :( nie wiem co chce w zyciu robic:( strasznie mnie to doluje:(

Gość tiiiiiaaaaaa
Mam 24 lata. Moje wyobrazenie o angli bylo calkiem inne zanim tu przyjechalam. Nigdy nie bede sie czuc dobrze w obcym kraju.

Gość nie, niee
tiaaaa ja tez sprzatałam w londynie i dziwi mnie to co piszesz!! ja miałam klucze pod nieobecnosc klientów i zwiewałam po 1,5 h gdy wysprzatalam wszytsko! po co siedzisz przez tyle godzin????to musi byc masakara!! ja zwiewałam i nigdy to się nie wydało

Gość tiiiiiaaaaaa
Ale czasami angole sa w domu albo wiem ze maja wrocic wiec nie bede ryzykowac. Czasmi wychodze wczesniej ale okolo 15 mim do pol godz jak wiem ze ich nie ma. Sa domy w ktorych wiem ze moga sprawdzic mnie po alarmie o ktorej byl wylaczony a o ktorej byl wlaczony, ale nie wiem czy mnie sprawdzaja, nigdy mi nic nie mowili jak wychodzilam wczesniej 15min. Nie, niee a ty dalej jestes w londynie?

Gość vwuwgwjhw
Nie doluj się, Ja jestem trochę młodsza od ciebie, w Londynie ponad 6 lat. Miałam dobry start obecnie studiuję i robię kursy. Różne, zazwyczaj darmowe np na door supervisor ostatnio. A i jeszcze praktyki. Moja ostatnia praca była dzieki praktykom. Trzeba robić kursy, rozwijać się. Inaczej skonczysz jak wielu emigrantow: depresja, gowniana praca. Obudzisz się po 30tce i zorientujesz ze właściwie nie masz nic (bo pieniądze się wyda) i co dalej? Tak skończył mój facet. Teraz ma depresję, siedzi w narkotykach, ciągle traci prace. Widzę ze zniszczył sobie życie bo do 30tki z życiem nie zrobil nic. Tylko praca i wydawanie kasy, bezsensowne zupełnie. Życie.

Gość tiiiiiaaaaaa
Vwuwgwjhw - dziekuje. Wiesz jak mi ciezko czasami:( czesto mam zalamke ze rycze bez powodu, ze moje zycie jest do niczego.. Chciala bym isc na studia tutaj, w UK zrobic ale czy mozna zaocznie studiowac? Chce sie rozwijac, poznawac ludzi, a tu sama pracuje calymi dniami nie mam z kim porozmawiac :( masz racje. Trzeva sie rozwijac.

tiaaa - dobrze Ci radzą, rób kursy, rozwijaj się, może złap jakąś pracę na wolontariacie? Jeżeli Londyn Ci nie odpowiada to może przenieś się w inne miejsce? Głowa do góry.

Gość kafeMoniiiii
widać, że nie znasz realiów. Nikt nie zarabia tyle na zmywaku, znam kilku ludzi, którzy w Londynie na dobrych stanowiskach zarabiają zbliżoną kasę, a nawet mniej, więc trochę marzycielka z Ciebie. ;)

tiiiiiaaaaaa - można studiować part-time, ale weź pod uwagę, że studia są teraz bardzo drogie. Więc jeżeli Ci zależy to odkładaj pieniądze, a w międzyczasie zrób jakieś dodatkowe kwalifikacje, zmień pracę. Poza tym w dużych miastach zawsze jest masa klubów różnego rodzaju gdzie możesz poznać nowych znajomych, nie będziesz czuła się taka samotna.

Gość tiiiiiaaaaaa
Moorland - nie moge sie wyprowadzic z londynu bo moj chloppak ma stala dobra prace. Tak zrobie, zaczne szukac dobrego kursu, nie chce stac w miejscu:( nie chce tez cale zycie sie uzalac nad soba. W polsce bylam calkiem inna osoba, wesola, szalona, wieczna optymistka, a tu? Dol za dolem :(

Nie rozumiem dlaczego ci niby zazdroszczą :o nie zarabiasz wcale dużo, w przeliczeniu to jak jakbyś zarabiała w Polsce 2 tysiaki.

Gość kafeMoniiiii
myślę, że autorka zazdrości takiej wyimaginowanej postaci, którą stworzyła na potrzeby tego watku :) na zmywaku i podobnych pracach i zarabia 2,5 tys funtów na rękę :D nie masz co autorko zazdrościć, bo tacy ludzie nie istnieją, żyjesz jakimiś mrzonkami :) Mój znajomy programista ostatnio wyjechał do Anglii i wynegocjował pensje 50tysięcy funtów, ale to brutto, ale to programista, a nie posługacz, jemu można pozazdrościć :) neidość, że dobra kasa, to jak wróci, to z takim doświadczeniem dostanie dobrą pracę w Polsce, a taki posługacz autorko, to nie ma co wracać, bo tutaj nic mu nie da takie doświadczenie

Gość kafeMoniiiii
"Nie rozumiem dlaczego ci niby zazdroszczą nie zarabiasz wcale dużo, w przeliczeniu to jak jakbyś zarabiała w Polsce 2 tysiaki." bzdura, nie wiesz widać jakie są ceny w Anglii, trochę się zorientuj, to zrozumiesz, że to nie jest tak, że 1funt tam, to jak u nas 1zł. Nie znasz realiów..