Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do dziewczyn po cc

Straszne bóle po cesarce

Polecane posty

Gość do dziewczyn po cc

Miewam napadowe bóle w najmniej spodziewanych momentach, np. jak siedzę w autobusie albo jestem w sklepie. Czuję się wtedy tak, jakby mi ktoś wrzucił do brzucha garść szpilek albo dźgał nożem. Podobno to są zrosty, ból zwykle pojawia się przed wypróźnieniem. Operacja była prawie rok temu. Czy są tu inne dziewczyny z podobnym problemem, jak sobie radzicie?

Gość jkkk
ojj to niedobrze.Idz do lekarza. moze jakies cwiczenia wystarcza. ja juz wlasciwie kilka tyg.po cc nie czulam zadnego bolu,tylko takie jakby nieczule miejsce w miejscu ciecia.

Gość ojtam ojtam
ja też jestem po cc i nic takiego nie miałam - zgłoś się do lekarza - niech ci zrobi usg

Gość zielony królikkkk
a leżałas po cc czy w miarę szybko wstałas, chodziłas, ruszałaś sie? Jesli to zrosty to do lekarza musisz isc

Gość olk
Miałam takie bóle że zwijałam sie z bólu az mi niedobrze było ale to jakos po 1,5 mies mi minęło ,lepiej idź do lekarza bo rok to już duzo czasu i nie powinno nic boleć az tak .

ja jestem ponad pół roku po cc, i mam tylko bardzo czułą ranę, chyba jestem przewrażliwiona. żadnych innych dolegliwości nie czuję związanych z cc , lepiej wybierz się do lekarza ;)

ja tak mialam miesiac po cc masakra bylo sie zalatwic lub puscic gazy niby przeszlo ale jeszcze czasami mnie lapie bylam u lekarza dal mi jakis lek i przeszlo w miare niestety zrostow nie widac na usg ani na innych badaniach dopiero jak otworza jame brzuszna to widac ;/

Gość do dziewczyn po cc
Bardzo szybko chodziłam po operacji, nic mnie nie bolało poza raną, bóle w brzuchu pojawiły się po 3 tygodniach. Lekarz twierdzi, że zrostów nie widac na usg i mam się przyzwyczaić do bólu!!!! To nie jest tak że cały czas odczuwam te kłucia, to sie zdarza raz na kilka dni ale ból jest bardzo intensywny. Na to nie ma lekarstwa, można oczywiście usunąc zrosty podczas operacji, ale wtedy powstana kolejne. Widze, że tylko mnie takie nieszczęscie spotkało :(

Ja miałam cesarkę w maju 2011 i nie mam zadnych zrostów. Zaczełam chodzić bardzo szybko. A jak tylko wyjeli mi cewnik chodziłam z synkiem po oddziale. Mój lekarz był w szoku ze tak szybko postawiłam się do pionu. Zrostów zadnych nie miałam.