Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorcia 38

Najwcześniejsze objawy ciąży

Polecane posty

Gość mamaamaa
dora-bedzie dobrze:) A ja wlasnie tu piszac z wami poczulam bole,jak na @ i mam wrazenie,ze malpa przylezie lada dzien. Tak i tak bedzie dobrze,bo w sumie nie staralismy sie,chce troche sie oczyscic po tabletkach antykoncepcyjnych,ale i tez zdazylo sie nam bez zabezpieczenia.

najgorsze w tym wszystkim jest to ze jestem cholernie niecierpliwą osobą i jak znam zycie to nie wytrzymam do wtorku z tym testowaniem a potem bede załowac. Och to zycie!!!

hej dziewczyny!!! własnie zauwazyłam dziwny kolejny objaw!!! a mianowicie mrowieją mi piersi a własciwie to sutki!!! cholernie dziwne uczucie. Jak by było mi zimno ale nie jest. Ciekawe co jeszcze do rana sie przyplącze!!! Oby tylko nie ZMORA!!!!

Gość mamaamaa
caffe-to dobry znak:) U mnie ten bol jak na @ minal,tak jak przyszedl tak ustapil

Niestety kobietki kochane!!!!! ZMORA przyszła. :(. Troche mnie to załamało ale nie poddaje sie. Trzeba próbowac znowu. Ale bede z wami dziewczyny bo ciekawa jestem co u was - moze wam sie uda- i bede nadawac co u mnie. Kurka ale zła jestem !!!!!!1 a taką miałam nadzieje!!!!! Czasami zeczywiscie NADZIEJA MATKĄ GŁUPICH!!! A moze to juz ten wiek ???? co???? Trzymam kciuki za was kochane!!!

Gość asia w-wa
Opowiem jak to było u mnie. Od jakiegoś roku zostało u mnie zdiagnozowane PCO, dostałam skierowanie na laparoskopię, gdyż to najlepszy sposób na zajście w ciąże wg lekarza. Poddałam się zabiegowi i myślałam w krótkim czasie po nim uda mi się zajść w ciąże, myliłam się. Musiałam czekać rok. Pierwszym objawem jaki dał mi do myślenia były obolałe piersi, ból utrzymywał się przez dłuższy okres czasu, oraz faza wyższych temperatur utrzymująca się powyżej 18 dni. Ok. 20 dnia wyższych temperatur postanowiłam zrobić test który wykazał dwie wyraźne kreski. W tej chwili jestem w 10 tc, czuje się różnie, raz lepiej raz gorzej. W tej chwili dokucza mi bardzo zgaga, wstawanie nocne do toalety i częste bóle głowy.

Witam wszystkich ! i Ciebie Caffelatte! ;) Moja historia jest znana na tym forum po tytulem " Poczatki STARAN , poczatki CIAZY" , jest dluga , wiec nie bede jej pisac na nowo , chociaz w sumie kopiuj-wklej i jest ;D Ale do rzeczy.. Caffelatte - wczoraj pisalam , że mam ala okres , 12 dni po odstawieniu tabletek , wczoraj byl obfity , ale dzisiaj juz jest go malo ;D i jest wiecej sluzu plodnego niz (przepraszam za doslownosc ) niz krwi :) wiec kto wie , moze to bylo pekniecie pecherzyka , po tabletkach ponoc tak moze byc , ze wtedy pojawia sie plamienie no albo zagniezdzanie sie zarodka. Do tego brzuch mnie boli , jajniki i piersi zaczynaja bolec a ten niby okres sie skrocil. Dzisiaj jest 2 dzien tego a juz jest go bardzo malo tylko wiecej SLUZU jak dla mnie plodnego. Wiec moze jednak to owulka byla lub ciaza juz...:)

Witam wszystkich ! i Ciebie Caffelatte! ;) Moja historia jest znana na tym forum po tytulem " Poczatki STARAN , poczatki CIAZY" , jest dluga , wiec nie bede jej pisac na nowo , chociaz w sumie kopiuj-wklej i jest ;D Ale do rzeczy.. Caffelatte - wczoraj pisalam , że mam ala okres , 12 dni po odstawieniu tabletek , wczoraj byl obfity , ale dzisiaj juz jest go malo ;D i jest wiecej sluzu plodnego niz (przepraszam za doslownosc ) niz krwi :) wiec kto wie , moze to bylo pekniecie pecherzyka , po tabletkach ponoc tak moze byc , ze wtedy pojawia sie plamienie no albo zagniezdzanie sie zarodka. Do tego brzuch mnie boli , jajniki i piersi zaczynaja bolec a ten niby okres sie skrocil. Dzisiaj jest 2 dzien tego a juz jest go bardzo malo tylko wiecej SLUZU jak dla mnie plodnego. Wiec moze jednak to owulka byla lub ciaza juz...:)

Witam Was Staramy sie 1 cykl z mezem ...... Robiłam wczoraj test............1 kreska........jutro powinnam dostać @ ale bol brzucha przeszedl, swietnie sie czuje....temperatura nie spada ( o dziwo zawsze spadała) a nawet się o 1 kreskę podniosła - na 36,8 - od owulacji mam prawie cały czas tą samą tempkę - od 36,7 do 36,8 - co o tym myśleć ??? wiem ..........sila woli jest silniejsza i sama sobie temperature podnosze emocjami hehehe......a moze jest nadzieja, że mąz na urodziny (m a w niedziele) dostanie niespodzianke?????

Witam, moje objawy na początku: - brak @ - przy jeździe autem, przy hamowaniu niesamowite mdłości - ból piersi ale taki inny niz jak przed @ - było mi raz gorąco raz zimno, a w nocy grzałam jak kaloryfer (wcześniej tak nie miałam) W dniu spodziewanej @ zrobiłam test wyszły dwie kreski Tydzień później potwierdziła to beta Kolejne dwa tygodnie później USG na którym widziałam bijące serduszko Od 7 tygodnia: - mdłości, senność Od 10 tygodnia: - jeszcze większe mdłości - po zjedzeniu śniadania czasem wymioty No i do tego zawsze rano bolą mnie piersi :) Jak nie byłam w ciąży a spóźniał mi się @ to widziałam u siebie wszystkie możliwe objawy, więc tym razem podeszłam do tematu na zasadzie.. i tak nic z tego nie będzie i nie ma co się nastawiać. Jak wyluzowałam to udało się bardzo szybko zajść w tą ciążę..:) Wszystkim starającym się życzę upragnionej fasolki :)

Caffelatte głowa do góry jak nie tym razem to następnym razem:) i Ty o wieku mowisz;) Myszolinka życzę ci z całego serca fasoleczki ja też z niecierpliwością czekam:) Dla reszty dziewczyn mase😘

Oj bardzo bym chciala! Dzieki Dorcia! Moje plamienia sa raczej objawem pierwszej owulacji po tabletkach i dlatego tak organizm zareagowal obfitym plamieniem albo to zagniezdzenie sie fasoli. Ojj jak mnie brzuch dzis boli , a plamienia duzo mniej niz wczoraj. Wiec tak czy tak moze bedzie ciaza :) testowac bede raczej za ponad tydzien . Pozdrawiam wszystkie!

Hej Dziewczyny😘 Plamię nadal takie brązowe nitki w śluzie brzuch pobolewa natomiast temp z 37.3 skoczyła 37.7 i nie wiem co o tym myśleć dziś 26 dc. Dla wszystkich wirtualne 🌻

trzymam za Ciebie Dorcia kciuki i za was wszystkie dziewczyny!!!! Ja niestety na całego jestem utopiona. Eeee załamka. I znowu cały miesiąc czekac czy cos sie uda czy nie!!! koszmar. Temp dzis mi spadła do 36,7 i zaczynam mierzyc sobie do konca cyklu. Buziaki i trzymajcie sie ciepło.

Gość Milutka Ewa
Przed porodem i po dostalam ochote na ciastka z kremem i teraz waze 130 kg ale wiem ze kochanego cialka nigdy nie jest za duzo

caffelatte dzięki wiem ze Ci ciężko ale nadzieja umiera ostatnia więc głowa do góry. ja martwię się że nic z tego:(

Gość uśa 2
Jestem tu nowa. jak wy podejżewam ciążę. od trzech dni mam lekko różowy śluz a dziś brązowe brudzenie ale tylko na papierze toalet. zamiast @ pobolewa mnie brzuch i ciągle siusiam. czy te plamienia i śluz niesą dziwne może coś się złago dzieję tam w środku bo kiedyś już poroniłam. pocieszcie mnie prosze.

Gość mamaamaa
Caffe-badz dobrej mysli.Nowy miesiac nowy cykl staran. U mnie podobnie jak u ciebie.przed wczoraj mialam krwawienie,potem brazowe.Dzis juz cisza. mam 31dc,moze sie @ jeszcze rozkreci. DORCIA-a co u ciebie? USIA-ktory masz dc?

Gość uśa 2
mamaamaa-mam dziś 28 dc. czyli spużnia mi się ok 3 dni i ciągle mam plamienie . jestem już mamą i za pierwszym razem to prawie od połowy cyklu bolały mnie piersi i w dniu spodziewanej@ miałam lekkie brązowe plamienia nastepnego dnia czysto i juz wiedziałam że to ciąża a tym razem...

Gość mamaamaa
usia-i jak u ciebie?u mnie cisza....

Gość anuśka123
Witajcie, mi okres spóznia się 5 dni, robiłam testy i negatywne, od stosunku minęło 2 tyg czyli już powinno coś się pokazać w razie ciąży, czy jest jednak szansa

Gość uśa 2
jutro rano robię test, ale od stosunku mineło 10 dni więc niewiem czy wyjdzie. ale dam znać.

Gość uśa 2
Robiłam dziśaj test i wyszedł negatywnie ale to pewnie za wczesnie, wczoraj niebyło plamień ani trochę a dziś bardzo lekko są znowu i pobolewa mnie od soboty brzuch i jajnik. strasznie się denerwuję. teraz czekam do czwartku i pujdę na betę. tylko napiszcie po jakim czasie można ją zrobić żeby coś wyszło. mamaamaa a jak ty się czujesz,plamisz, robiłaś test? anuśka 123 a co u ciebie masz jakieś inne objawy?