Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorcia 38

Najwcześniejsze objawy ciąży

Polecane posty

Gość uśa 2
Dorcia a robiłaś test?

Gość mamaamaa
Czesc Co u was? usia-poczekaj jeszcze ztestem. Ja mam dzis 34 dziec cyklu,na razie nic mnie nie boli,ale jutro moze sie okres rozkreic. Dorcia-testowalas?

Gość hopsaaa
moze wypowie sie jeszcze jakas mama.

Gość uśa 2
witam was, co tu taki spokuj.ja na 95% jestem w ciąży:-) już nieplamię lekarz mówił że mogłam plamić bo zarodek się zagnieżdża i takie plamienie jest mozliwe ale na usg nic jeszcze nie widać bo to za wczesnie, we wtorek idę na beta hcg. ale puki co pobolewa mnie podbrzusze i mam mdłosci co jest normalne w ciąży.

Gość Livien
Witajcie, moze do was dolacze. na ta chwile powinnam dostac okres 3 dni temu, od 2 dni mam brazowy sluz i boli mnie brzuch, wiem ze powinnam zrobic test ale jakos sie obawiam :)

Gość Livien
Mam juz jedna coreczke 2 letnia ale nie mialam zadnych objawow, jedynie co to zatrzymala mi sie miesiaczka i nocne nudnosci ale bez wymiotowania :)

Gość uśa 2
liven-ja zawsze miałam przed okresem ok. 2 dni brązowy sluz może ty teraz też tak masz, poczekaj jeszcze ze dwa a potem zrób test.

Gość Livien
Ja nigdy nie mialam czegoś takiego, właśnie dzisiaj skończylo sie to plamienie i nadal brak okresu. Poczekam do środy w razie czego mogę wybrać się do lekarza tweirdząc że nie mam okresu po wypalaniu, on napewno po zbadaniu bedzie wiedział czy to ciąża czy nie.

Gość uśa 2
skoro plamienie się skończylo to raczej jesteś w ciąży, ja w pierwszej ciąży też miałam takie plamienie w dniu okresu ale jeden dzień. przecież jak teraz pujdziesz do gina to i tak nic niezobaczy bo za wcześnie. ja chodzę do dobrego lekarza a jak byłam w 4 tc to jeszcze nic niewidział dopiero w piatym. dlaczego niechcesz zrobić testu?

Podpinam się :) Dołączam się, bo staramy się o dzieciątko. 1 ciąża 25 lat: nie chciałam w nią zajść, choć byłam mężatką..."po" poszłam pod prysznic i wymyłam się dokładnie wypłukując to i owo prysznicem (wydawało mis ię, że to coś pomoże - na wszelki wypadek). Przez 3-4 było ok, nic nie czułam. Potem zaczęłam być senna - piłam litry kawy i brałam plusz aktiv (miałam ciężką sesję na studiach, musiałam być w formie, a ciążę wykluczyłam), ale i tak leciałam z nóg... Bolała mnie głowa - myślałam, że od kawy i z nerwów. Latałam do toalety - myślałam, że mam pęcherz przeziębiony...Poszłam na zakupy i wrzuciłam sobie do koszyka podpaski, a przez głowę przeleciała mi myśł "Po co i tak nie dostaniesz okresu..." - przeczucie? Nabrzmiały mi piersi i sutki mrowiły i zrobiły się bordowe - pojawiła się panika:) To wszystko w ciągu 12-14 dni. Potem miała być @, ale nie przyszła. 3-4 dni później test potwierdził ciążę:) Oczywiście ryczałam jak bóbr...Teraz jednak nie żałuję:) Moja FASOLA ma 12 lat i mimo ADHD (od tej kawy chyba...) jest moim skarbem. Rozwód niestety 2 lata pźniej (dlatego wcześniej tak ryczałam, bo czułam równię pochyłą...) Teraz mam 38 lat:)) i staram się z 2gim mężem o drugie dziecko. To nasz drugi cykl starań, pierwszy podeszliśmy na luzie totalnym, @ mam mieć 10 grudnia, wykorzystaliśmy wszystkie momenty w jakie mogło dojść do owu, a ja wariuję jak nastolatka, wsłuchuję się w siebie i mam wrażenie że słyszę niesłyszalne (tzn. wmawiam sobie objawy...) Czekam jak na szpilkach, za pierwszym cyklem się nie udało. Ale wiek nasz (on starszy 5 lat) robi swoje...więc starajcie się póki możecie. Na dzisiaj mam bóle brzucha, jak przed @, ale zdecydowanie za wcześnie. Kłuje mnie to w prawym, to w lewym boku, mam metaliczny smak w ustach i wyczulony węch (od tego czasami aż mnie zemdli...). Ale mam tez aktualnie anginę paskudną , więc wszystkie objawy moga się pomieszać. Nurtuje mnie tylko ten węch wyczulony mimo kataru... Tabletki brałam 3 lata, odstawiłam 3 m-ce temu, bóle w jajnikach to może być oznaka ileśtam krotnego jajeczkowania (wysyp jajeczek). Fajnie, jakby były bliźniaki:))))

Gość kokoszoko
Czesc, bardzo czesto czytam to forum i czesto tez pisze, ale pierwszy raz w dziale ciaza, porod etc Od pol roku staramy sie z mezem o dziecko, do tej pory sie nie udawalo, bylam nawet momentami zla na siebie, ze moze nie do konca chce juz teraz miec dziecko i moze dlatego sie nie udaje. Teraz jednak okres mi się spoznia już 9ty dzien (przy 28 dc). Testu nie robilam, bo nie chce sie rozczarowac, choc pewnie jak nie dostane jeszcze przez 2-3 dni okresu to sie przetestuje. Nie chce sie nakrecac ze tym razem to ciaza, bo mimo 9 dni spoznienia z okresem, to mialam ze 3-4 razy do tej pory takie wachniecia - kiedys okres spoznil mi sie 2 tygodnie. Pod koniec stycznia mialam sporo stresu i bylam zmeczona. Poza tymi 9 dniami opoznienia to w sumie nie zauwazam nic szczegolnego. Od 2, moze 2,5 tygodnia kłuje mnie podbrzusze, nie caly czas, ale czuje je, to taki przycmiony bol. Zazwyczaj mam taki juz na 2 dni przed okresem, nasila sie i potem jest @. Przedwczoraj (35dc) nagle zrobilo mi sie slabo, niedobrze i godzine potem mialam temperature 38 stopni. Bolaly mnie miesnie, wzielam 1 aspiryne, ubralam sie cieplo, wypocilam i 36dc rano bylo po temperaturze, czulam sie juz dobrze. Dzis (37dc) z ciekawosci zmierzylam temperature - pod pacha 36,6, w pochwie 37. Drazni mnie zapach przesiaknietych papierosami ciuchow (nasz fachowiec ktory nam robi remont pali), ale dymu z papiersow od zawsze nienawidzilam. Nie bola mnie piersi, co widze jest czestym objawem ciazy, i nie mam gęstego, białego śluzu. Czuje delikatną wilgoć w ciązy, ale "nie leje" się ze mnie ze tak to nazwe... Chcialabym w sumie zeby sie juz cos okazalo, jakbym dostala okresu, wiedzialabym po prostu ze @ spoznial mi sie ze wzgledu na stres i przemeczenie.

Gość kokoszoko
Dodam, ze pare dni temu pojawily mi się problemy z cera (pryszcze, krostki) i najchetniej nie pokazywalabym sie nikomu bo wygladam jak nastolatka;/ Ale to paskudztwo i lekko powiekszone piersi, mialam zazwyczj wlasnie 2 dni przed @, wiec tym tez sie nie sugeruje... Na seks nie mam ochoty w ogole od prawie 2 tyg, az widze ze maz sie juz denerwuje, ale mowi ze rozumie. Sam ma chyba nadzieje ze tym razem juz nam sie udalo. Zastanawiam sie na ile to mozliwe, zebym byla w ciazy... Chyba nie dam rady zrobic testu, nei bede miala odwagi na niego spojrzec... Boje sie ponownie rozczarowac...

Gość kokoszoko
Właśnie wiem :( ale czułam sie tak fatalnie... Stwierdziłam, że z dwojga złego (fervex i aspiryna) aspiryna bezpieczniejsza. Teraz właśnie zrobiłam sobie swoje ulubione grzanki i jadłam je na siłe, nie smakowały mi, jedna zostawilam. Kawa tez smakuje inaczej, od miesiaca pije tą sama, czasem jak sypnelam za duzo miala inny smak, ale nie taki jak dzis... Boje sie ze sobie to wszystko wmawiam :( Przepraszam, ze zachowuje sie jak rozhisteryzowana nastolatka i zawracam Wam glowe.

Gość kokoszoko
Zrobiłam test i mogę jeśc aspiryne wiadrami ;(;(;(

Gość Basia1985
Cześć, natrafiłam dopiero dzisiaj na to forum. Mam 28 lat i mam 2 cudowne córeczki, jedna 5 druga 2 lata. I jak się okazuje chyba jestem w 3 ciąży, mówię chyba, bo nie robie narazie testu bo za wcześnie jeszcze. Ale pewne symtomy nie moge pominac, jak np uwielbiam poranna kawe i od jakis 3 dni nie pije w ogóle, sama nie wiem czemu, mój organizm sie o nia nie dopomina, poza tym w nocy wstaje siusiu!!!! głowa boli.. nie planowałam tego, ale też się nie wzbraniałam, kocham dzieci i uważam że czas spędzony z nimi to najcudowniejszy czas w moim życiu, choć miałam cudowną prace. Ale mam pytanie.. bo nie pamiętam za chiny ludu którego miałam ostatni @ jakoś nie przywiązuje do tego wagi, a teraz przydałoby się wiedzieć, to mniej wiecej kiedy mam robić ten test, skoro prawdopodobne zapłodnieie było 02.XI ? 10 dni po to nie za mało ?

Gość gość
o objawach ciazy www.farmaceuta.info

Gość gość
www.farmaceuta.info