Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serasida264

RACHUNKI

Polecane posty

Gość serasida264

Mam bardzo wazne pytanie.Mam nie zaplacone 2 rachunki za prad(dzis listonosz przyniosl drugi) i szczerze mowiac w chwili obecnej nie jestem wstanie za nie zaplacic.Bede mogla zaplacic dopiero 26 pazdziernika.Czy do tej pory moga mi odlaczyc prad????????Dostawca jest ENERGA.

Gość elemelefduuudki
oczywiście ,że mogą skoro nie placisz to nie bedziesz miec rądu. Plac w termini!!!!e

Gość dzwon do nich
i uzgadniaj warunki, bo ci odłaczą.

Gość elemelefduuudki
narobilas sobie łiło długów dlaczego ten pierwszy do tej pory lezy niezaplacony?

Gość ikikik8kk
najlepiej napisać komuś z wykrzyknikami kto nie ma pieniedzy żeby płacił na czas , super porada :O

Gość ikikik8kk
elemelefduuudki co ty jakiś nie z tej bajki i nie wiesz że ludzi nie stać

Gość inzynier serwisowy//zablok
Nie prawda Odetną po 3 mies od terminu płatności A więc zostało ci jakieś 1,5 miesiaca na zapłacenie. Za jakiś tydzień dostaniesz ponaglenie. Za jakieś 3 odsetki. Po 3 miesiacach od terminu. Dajmy na to miałaś zapłacić do 20 września. 20 listopada odetną ci prąd. Tyle że pamiętaj że i tak walną ci odsetki bodajrze 10%

Gość serasida264
Tak oczywiscie bo gdybym mogla to bym zaplacila ale pierwszy raz jestem w takiej sytuacji.Nigdy mi sie to nie zdazylo.Dopiero od 2 tygodni maz ma prace bo bylo ciezko ze znalezieniem.Wiec dlatego zalegamy za prad

Gość serasida264
Zaplace nawet odetki tyle ze 26 pazdziernika a nie wiedzialam do tej pory nic na ten temat bo nigdy nie bylo takiej sytuacji

Możesz napisać pismo o trudnej sytuacji i odroczenie płatności do 3 miesięcy. Ale to jest takie ratowanie sie... Napiszesz pismo o odroczenie za wrzesien i paź. Wówczas do 6 mies max masz zapłacić. A za odsetki dojdzie ci jeszcze jeden rachunek. 10% to jest jakieś 20pln miesięcznie + opłata za każdy list zazwyczaj 5 - 20pln. Więc już w zasadzie zebrało ci się dodatkowe 50pln.

Gość elemelefduuudki
za inne rzeczy tez zalegasz ,czy poprostu nie boisz sie odcięcią? sama zasuwaj do pracy jak ci kasy brakuje!!!!!!!!! aaaa pewnie powie a) w ciazy b) na macierzynskim lub ma male dziecko c) tego nie powie ale tak jest (niechce ci sie iść leniwa łiło) d)jesteś na coś chora

Jeden miesiąc to możesz ściemnić że myślałaś że zapłaciłaś. I nawet bez odsetek dostaniesz. Zapłać teraz za październik jak list nie przyjdzie. I potem jak przyjdzie list. Powiedz że mąż miał zapłacić i zapomniał i został w kurtce i bardzo przepraszasz. I tyle. W życiu trzeba umieć kombinować :P

Gość elemelefduuudki
a no i klasyka....................na neta naturalnie zaplacilas? czy poprostu nie boisz się odcięcia?

Gość serasida264
Jest ciezko a my poprostu pierwszy raz znalezlismy sie w takiej sytuacji

Albo że nie dostałaś rachunku a że słyszałaś coś tam w tv i myślałaś że teraz będą prognozowane ZAKŁADAJĄC ŻE PŁACISZ CO MIESIĄC A NIE co 2 lub co 3 miesiace. Bo jak kwartalny lub progrnozowany no to będzie klops maja chyba 30 dni na odcięcie.

Gość elemelefduuudki
zanim jej odpowiedza na te pisma o odroczenie platnosci........to bedzie juz odcieta!

Elemele dutki. Pierwsze dostanie pismo o ponowienie płatności. Potem pismo o odcięciu jeśli nie zostaną uregulowane w terminie ostatecznym wraz z odsetkami. I wówczas zostanie odcięta. Od 1 pisma ma jakieś 15- 20 dni.

Gość serasida264
nie nie pracuje,nie jestem w ciazy,a chora tez nie jestem a pisze od kuzynki z neta elemele

prąd odcinają po 30 dniach od daty zapłaty !!!!!!!! wiem doskonale bo raz się spóźniłam i po 32 dniach przyszli i mi odcięli a po prostu zapomniałam zapłacić i teraz płacę te dwa rachunki od razu co przychodzą !! i nikt niech nie wypisuje bzdur że po 3 miesiącach !! i bie wierzę w to że miałaś płatność 2 miesiące temu

Gość serasida264
dziekuje bardzo inzynier juz wiem co robic a co do ele...to za telewizje nie place a internetu nie mam

Gość serasida264
wode mam swoja wiec za nia tez nie place jedynie co za prad

joanna przy rachunku prognozowanym. I tak napisałem Prognozowany masz właśnie na 2 lub 3 miesiące więc wszystko gra bo liczac od daty obowiązywania masz 2 - 3 miechy. I wówczas nie mają obowiązku cię informować.

Gość elemelefduuudki
i jak masz zamiar to zaplacic z tej nowej pensji meza, skoro na dzien dobry robisz sobie dlugi.Nadal jestem bardzo zainteresowana tym ,dlaczego laskawa sama do pracy nie pojdzie, choćby dorywczej

Gość erwerewr
chyba jest w tym róznie, np. w Poznaniu odcinają jak sa dwa pod rząd niezapłacone rachunki, ew. jeden b. stary- przeterminowany 4 mce

czekaj czekaj przeczytałem jeszcze raz Mam bardzo wazne pytanie.Mam nie zaplacone 2 rachunki za prad(dzis listonosz przyniosl drugi) i szczerze mowiac w chwili obecnej nie jestem wstanie za nie zaplacic.Bede mogla zaplacic dopiero 26 pazdziernika.Czy do tej pory moga mi odlaczyc prad????????Dostawca jest ENERGA. Masz 2 miesiące w plecy a październik będzie 3. Wiec końcem paź cie odetną. Sprawdź datę płatności za SIERPIEŃ a nie za WRZESIEŃ. I policz. Zresztą zobaczysz jak dostaniesz pismo z ponagleniem. Ale jak 2 miechy to kiepsko to widzę...

czekaj czekaj przeczytałem jeszcze raz Mam bardzo wazne pytanie.Mam nie zaplacone 2 rachunki za prad(dzis listonosz przyniosl drugi) i szczerze mowiac w chwili obecnej nie jestem wstanie za nie zaplacic.Bede mogla zaplacic dopiero 26 pazdziernika.Czy do tej pory moga mi odlaczyc prad????????Dostawca jest ENERGA. Masz 2 miesiące w plecy a październik będzie 3. Wiec końcem paź cie odetną. Sprawdź datę płatności za SIERPIEŃ a nie za WRZESIEŃ. I policz. Zresztą zobaczysz jak dostaniesz pismo z ponagleniem. Ale jak 2 miechy to kiepsko to widzę...

No robi się mały koszmar Bo tak za sierpień dajmy na to 100pln + 20pln odsetek + 20pln list Za wrzesień 100pln + 20pln odsetek + 20pln list I za październik będzie musiała zapłacić do dajmy na to 15 listopada 100pln I jednej pensji mało. Jw myślałem że wisisz tylko za wrzesień...

Gość erwerewr
prawdopodobnie masz jeszcze 10-14 dni, ja w kółko mam problem z rachinkami, i po terminie płatnosci drugiego trzeba w ciągu kilku dni zapłacic

Brakuje tylko żeby dziewczyna wpakowała się w jakiś provident i sama nie wykaraskała by się nidy do końca świata.

Gość erwerewr
a wy wy ogóle to dostajecie rachunki za miesiąc? Bo ja mam zawsze za dwa, niezalenie czy rzeczywiscty czy prognoza