Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiedobraNiedobra

Czy próbowałyście może kiedyś oryginalnych olejków eterycznych?

Polecane posty

Gość NiedobraNiedobra

Zastanawiam sie nad kupnem prawdziwego różanego olejku eterycznego. Firma '' Dr. Beta'' brzmi rzetelnie ale - ceny mają straszliwe. Dlatego jeżeli ktoś kiedyś takiego czegoś próbował niech opisze swoje spostrzeżenia. Zarówno jeśli chodzi o olejek różany jak wszystkie inne rodzaje. Mam w planach kupno fajnego kominka - jaki wybrać? Czy te tańsze np z allegro będą dobre? Jak w praktyce sprawdzają się takie olejki? Na ile starczają ? Czuć zapach w całym mieszkaniu? Piszcie jakie zapachy lubicie i wszystko co tylko wiecie w tym temacie.

Gość sxwsxd
z dr Beta świetny jest lawendowy. Do kominka dodaje się max 15 kropli, w opakowaniu jest 9 ml, więc sama sobie przelicz na ile starcza:P A olejek z dzrewa herbacianego wyleczył mi syfy. Ylangowy fajne pachnie, przypomina mi wiosnę, a różany jest tak drogi, że omijam go z daleka.

Gość dgfhtfgcjy
A ile ten "oryginalny" różany kosztuje? Bo mnie się wydaje, że 1 ml olejku kostuje kosztuje kilkaset złotych.

Gość NiedobraNiedobra
No właśnie na stronie tej firmy najmniejsze opakowanie olejku różanego jest po 130 zł, większe po 4 i pół stówy. ;( Dlatego chcę się poradzić. Może są podobne zapachy / o zbliżonych do róży właściwościach? A jeśli chodzi o kominki jakie są najlepsze? Co brać pod uwagę kupując taki kominek?

Wiesz co moim zdaniem różnią się tylko producentem, a skład mają podobny kup jedne taki a drugi orginalny i sprawdź sobie, że są identyczne albo bardzo podobne do siebie.

Gość NiedobraNiedobra
Masz racje chodziło mi o naturalne właśnie. Oryginalne - naturalne, dziwnie to ujęłam. Gdzie takie olejki kupujecie? No i właśnie ile to jest powiedzmy 10 ml - ile jest w tej ilości kropli? Skoro szklanka ma 200 ml to 10 ml wydaje się trochę mało. Na ile starcza?

Firma bamer czy cos. 7ml chyba. Nie wiem, ile kropli, bo mi ta wiedza niepotrzebna. I uzywam do leczenia, nie palenia - stosuje sie rozcienczone

Gość stef33
Ja też próbowałem olejków eterycznych, na wiele rzeczy, są rewelacyjne. Dr.Beta nie polecam bo ceny mają straszne. Jeśli chcecie coś więcej dowiedzieć się o olejkach to jest taka strona www.olejki.net To skarb, według mnie nie lepszej strony w języku polskim na ten temat.