Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werkolopka

Czy ktos z was leczyl wzdecia ? HELP!!!!!

Polecane posty

Gość werkolopka

Mam dość od dwóch miesięcy męczą mnie smierdzące gazy :( Diete zmieniłam całkowicie zgodnie z zleceniami gastrologów. Wszelkie espumisany itp. nie działają. Nie mam bakterii HELICOBACTER PYLORII.Byłam u gastrologa to przepisała mi jakieś naturalne bakterie (niestety już nie pamietam nazwy tych kapsulek) i lek o nazwie ZIRID. Wybrałam całe opakowanie i zero efektów, Teraz biorę 2 opakowanie ZIRIDU i leku DUSPATALIN RETARD i tez nie pomaga :( Jak u Was lekarze leczyli Wasze wzdęcia, na jakie badania Was kierowali. Prosze zasugerujcie mi coś, bo mam czasem wrażenie, że lekarze leczą wszytskich na jedno kopyto :(

Gość To zależy ...
Po prostu obserwuj siebie (albo notuj, co jesz) i zauważ po jakich pokarmach pojawiają się dolegliwości, potem przestań je jeść. Może jesteś uczulona na jakiś składnik spożywczy, może po prostu coś ci szkodzi. Tylko taką metodą dojdziesz do jakiegoś wniosku, innej opcji nie widzę, skoro prowadzisz dietę. Może ta dieta jest zła.

Gość werkolopka
podbijam :( wzdecia mam po wszytskim zarowno po zdrowych rzeczach jak i fastfoodach (chociaz tych juz ponad miesiac nie jem).

Gość MAJA _88
Moja mama wyleczyła. A konkretnie to była na badaniu metodą Dr.Volla w Krakowie (Instytut Volla) podczas, którego wykryto u niej toksyny, bakterie i między innymi Zespół złego wchłaniania jelitowego, co było główną przyczyna tego schorzenia. Po badaniu ( test obciążeń organizmu) wskazana była terapia aby usunąć przyczyny wzdęć, czyli te toksyny i inne. Dziś nie ma z tym już problemu i polecam tę metodę w jej imieniu