Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminkaoli

Jaka prawidłowa waga dla 7 latki?

Polecane posty

Gość maminkaoli

Witam. Mam pytanie ile powinna wazyc 7 letnia dziewczynka przy wzroscie 120cm? Bo wazy 25kg i moim zdaniem jest szczupła. Ale pielegniarka szkolna doszukuje sie nieprawidłowosci i stwierdziła ze corka ma nadwage i ze zaobserwowała u niej zeza chociaz miała badany wzrok w zeszłym roku na bilansie i było wszystko ok. Nawet ja nic nie widze zeby miała zeza. Widzi wszystko prawidłowo czyta prawidłowo wiec nie wiem.

Gość maminkaoli
Jestem spokojna. Pytam bo mnie to martwi i irytuje najbardziej ta waga. Bo zeza nie ma i tyle.

Gość maminkaoli
ok. Dzieki. Sprawdziłam. Ale to znaczy ze mam sie tym nie przejmowac? Przeciez ja nie uwazam zeby corka miała nadwage. Cwiczy na wf 3 razy w tygodniu. Biega na dworze. Ruch ma. Nie jje tez nie wiadomo jak duzo. Ale ciesze sie jak ma apetyt. Bo kiedys była kompletnym niejadkiem i niraz miała ponizej 10 centyla.

Gość moja córka
7 lat przy wzroście 124 cm waży 20,5 kg jest strasznie chuda i w szkole się czepiają czy ona coś je. Je tyle ile da rady ale jest ruchliwa ,skacze, biega ,jeździ na rowerze, tańczy.

Gość maminkaoli
moja córka. No to faktycznie ciute mało twoja corcia wazy. Ale skad ja to znam. Moja w zeszłym roku wazyła 18,600. Była niejadkiem i jak twoja duzo ruchu ciagle skakała biegała itp.wszedzie jej pełno. Przez jeden rok dobiła do 25. Zmiana miejsca zamieszkania i zmiana szkoły zrobily swoje. Wczesniej nie chciała chodzic do szkoły i bolał ja czesto brzuch. Obgryzala paznokcie. Miała duzo stresow. Cos było nie tak i dlatego ja przenieslismy. Tu odzyła. Nie skubie pazurow juz. No i nie musze jej wmuszac jedzenia na siłe. Kiedys nie upominała sie ze jest no.głodna czesto własnie musiałam ja pilnowac zebyzjadła. I tylko ciagle Ola jedz Ola jedz. Teraz juz zjada. Normalnie. Dlatego ciesze sie ze nie jest gruba ani za chuda. I nie bede jej ograniczac nic bo jakby wygladała wazac 20kg.

Gość moja 6-latka
przy 120 cm wazy 19 kg,jest szczupła ale nie chuda.....przyjdzie czas to przytyje:) poza tym minęły już czasy kiedy "wypadało" aby dziecko wyglądało jak pulpet