Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onate

ciaza a praca na produkcji

Polecane posty

witam :) I stalo sie:))))) II Kreseczki są. A teraz moje pytanie- pracuje na produkcji, w duzym halasie. to wyklucza moja prace w czasie ciazy. kto wypisze mi zwolnienie? ginekolog? lekarz rodzinny? Jakie jest wtedy postepowanie? Pozdrawiam

Takie zwolnienie wystawia ginekolog,jest ono platne 100%,ale zwolnienie otrzymuje sie wtedy gdy ciaza jest zagrozona,nie ma mozliwosci przeniesienia na inne stanowisko,albo jak u Ciebie praca jest w halasie.Proponuje poszukac dobrego ginekologa,bo sa i tacy,ktorzy powiedza,ze ciaza to nie choroba i nie daja zwolnien

Gość h67
idziesz mowisz ze pracujesz na produkcji a stojaka i ciezko ci i slabo i masz 100% ja tam myb nie ryzykowala po co?jeszcew takie marnej robocie, szok.Dziecko wazniejsze, aty odpoczniesz, wkurwia mnie jak ktos mowi ciaza to ie choroba, nie!!!!!!!!ale stan odmienny i nie zapierdala sie w polu a ni w fabryce.

Gość huhuhuhuhu
jak prywatnie pójdziesz to spokojnie ginekolog da Ci l-4. Ja byłam całą ciążę, mimo że praca nie byłą fizyczna:) I nie przejmuj się zazdrosnikami - to jest szczególny okres w życiu kobiety, korzystaj, odpoczywaj!

Gość Ant......
Ja u lekarza dostałam w 6tc. Nic nie mówiłam.Lekarz sam zaproponował jak powiedziałam gdzie pracuję. W sumie czułam się ok i chciałam porobic jeszcze kilka tygodni.

Gość gość
u nas pani od bhp mowila ze ciaza to nie choroba po co ta dziewczyna idzie na zwolnienie a jak sama zaszla w ciaze i pracowala to w drugim miesiacu poronila i nastepnym razem poszla od razu na l4 choc miala prace siedzaca

Gość gość
A byly w pracy jakies pomiary halasu, bo tez musi byc na pewno jakas granica glosnosci, ktora jezeli sie przekroczy to mozna sobie takie zwolnienie wziac. U mnie pomiar w pracy robili specjalisci z www.sorbchem.pl/

Gość gość
pytanie jak duży jest hałas

Gość gość
firmy obowiązują jakieś normy dotyczące hałasu itp. łatwo można to sprawdzić, takie pomiary wykonuje np. http://www.attma.pl/ na Wielkopolsce

Gość gość
Też pracowałam na produkcji. Jestem w ciąźy i od początku jestem na l4, ginekolog Ci wypisze zwolnienie.