Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tak mi sie nie chce

musze szukac nowej pracy

Polecane posty

poza tym nie mam zbyt wielkim kwalifikacji, boje sie ze nie znajde :( chce umrzec :(

Gość jak to nie masz opowiadaj co i
jak.:) Wal-tu 99% nie ma pracy na kafe, więc Cię wesprzemy.:classic_cool:

u mnie w pracy zwolnienia będą :( to jest wiadome, teraz się chronię na chorobowym ale nie wiem jak długo się tak uda :( nie mogę znaleźć w sobie siły by przeglądać sumiennie oferty :( nie mam dużych wymagań, chcę mieć po prostu etat, stabilną pracę, która da mi wyżyć, nie muszę zbijać kokosów :(nie chcę też by moja praca była mocno stresogenna...

Gość wredniucha4
w Polsce nie ma obowiązku, ani przymusu pracy - więc nie marudź

ale tynk mi nie smakuje :O

a w jakim mieście będziesz umierać? Możemy razem umrzemy ;)... ps.jak to miasto wojewódzkie to i tak lepiej, niż na wsi zapadłej

łiiiiii... ;) a dawno ostatnio szukałaś pracy? jak nie chcesz pisać dokładnie to możesz napisać czy raczej ileś lat temu czy raczej ileś miesięcy temu

juz nie chcesz ze mna umierac? :( :P

szukanie pracy to dla mnie abstrakcja :O ta praca ktora mam to moja pierwsza na etat, a druga w ogole (najpierw bylo zlecenie). za pierwszym razem z ciekawosci wyslalam CV i poszlam na rozmowe, bo nie potrzebowalam w zasadzie jakos specjalnie pracy, uczylam sie jeszcze, a dostalam, na luzie... jesli chodzi o druga prace to dalam CV koledze, rozmowa jedna i prace mam. poza tym bylam moze na 2 czy 3 rozmowach kwalifikacyjnych, wiec doswiadczenia w szukaniu pracy praktycznie nie mam :(

łiii...Warszawa..toż tu praca jest przecież :D

i od ponad 5 lat nie bylam na zadnej rozmowie i wyslalam w tym czasie moze 2 CV :O bo nie musialam nic szukac, a teraz po prostu muszę...

tak, w kebabie na umowę-zlecenie :P

oooj tam...;) a pracowałaś gdzie? znaczy w prywatnej firmie czy w urzędzie czy jak? umiesz coś konkretnego?

firma byla pol-panstwowa, bardzo duza, kilka tysiecy pracownikow...

no ale może tak tyko straszą i nie pozwalniają za dużo ludzi. Może wg jakiegoś klucza zwalniaja?

nie straszą, nawet kierowników już zaczynają zwalniać, to pomyśl, w jakiej doopie są takie szaraczki jak ja :(

ale wiesz, że mogą Ciebie zwolnić? Znasz na tyle prawo pracy? Może tam są jakieś luki, że się nie da tak łatwo zwolnić?

aha-co do pytania o umieranie...ja już i tak długo umierałam ostatnio :o Teraz czas zmartwychwstać...ja pracy szukam, że tak powiem-permanentnie, stale w zasadziw

Gość Tupolew 22754
Zamiast pracować, starać się, pokazać, że jesteś wybitna, że mogą na Ciebie liczyć - to uciekłaś na chorobowy. Kobieto! - miej honor, zrezygnuj sama! :classic_cool:

Tupolew może ona już pokazała, że jest wybitna...ale ten co zwalnia może ma kogoś swojego :o

Gość Tupolew 22754
Z tego co można wywnioskować po jej piśmie to jest chyba inaczej - nie te myśli o sobie w głowie, brak chęci, strach, pozycja roszczeniowa. Wprowadziłabyś do firmy, gdybyś była szefem, kogoś swojego, jeśli miałabyś pod sobą osobę ambitną, na którą zawsze możesz liczyć, która robi więcej niż powinna i jej praca jest niesamowita?

nikt nie jest niezastąpiony. Może jej działka to co innego niż praca prawnika/lekarza/itp.? Wiele osób łatwo jest zastapić

Gość Tupolew 22754
Zastąpić można każdego, szkopuł w tym, że nie każdego można zastąpić na takim samym poziomie. Jeśli trzymasz poziom, jesteś najlepsza w tym co robisz to nikt nie pomyśli o tym, żeby Cię zastąpić, bo nikogo lepszego na Twoje stanowisko nie znajdą. Dzięki temu masz pewną pracę :) Ja przynajmniej taki jestem, pracę mam do końca życia - swojego, bądź firmy.

no dobra...a układy polityczne? Załóżmy, że koleżanka jest ...no księgową niech będzie. To przecież nie jest zawód,w którym wyszkolili tylko ją i w tej firmie. Można wsadzić na miejsce kogoś swojego kto też będzie robił co trzeba

Gość Tupolew 22754
Twoje podejście mnie ciut przeraża ;) Robić co trzeba? - właśnie chodzi o to, żeby nie robić tego co trzeba, ale żeby robić znacznie więcej, ukazywać nowe możliwości, sposoby, nie być tzw. szaraczkiem. Jeśli będzie księgową, której wiedza jest ogromna i bez żadnego problemu porusza się w tych zagadnieniach i wszyscy dookoła będą uznawali ją za guru - to o nic się martwić nie musi, nie tylko w tej pracy, ale i na całym rynku. To jest w tym wszystkim najśmieszniejsze - że można sobie wyrobić taką pozycję, by stać się nienaruszalnym, a jak już coś się stanie - to nie martwić się o nic. Rozumiem, że komuś może to nie odpowiadać - bo to jest po prostu za łatwe życie, a ktoś np. lubi stres ;)

ale czy Ty nie rozumiesz, że skoro laska pracuje w państwowej firmie, to na jej miejsce jest masa chętnych ciotek/kuzynek, matek, żon i kochanek i ileś tam zna temat na jej poziomie? Bezrobocie jest takie, że nawet ci tam na górze mogą kogoś mieć, doszkolić go (albo i nie) i jazda...?

dobra...laska, zobacz : nasz rozmówca przedstawił zupełnie nieoczekiwany punkt widzenia krzepiący w sumie no, gdybyś tam była i pracowała ..no chyba, że było Was za dużo...:o

Gość Tupolew 22754
Jeśli szef patrzy, żeby zatrudnić kogoś z rodziny i nie przejmuje się dobrem firmy to z takiej firmy należy uciekać ;) Zatem jeśli tak jest to jak ją zwolnią - powinna się z tego cieszyć. Napisała, że z jej nastawieniem do pracy / życia jest dosyć kiepsko - to w międzyczasie niech sie rozwija, dzięki czemu będzie jej łatwiej :classic_cool:

Gość 2.500pln
tupolew po co pier...isz takie glupoty. wiesz ile zarabia sie w urzedzie panstwowym? na poczatek np. 1.300zl. chcialbys za 1.300 robic wiecej niz musisz, zostawac po godzinach itp. watpie. poza tym w urzedzie panstwowym nie za bardzo mozna wymyslac "nowe mozliwosci" bo tam sie wiekszosc zadan cyklicznie powtarza. poza tym znalam taka jedna, ktora w urzedzie panstwowym chciala robic rewolucje....dzieki ktorym urzad mial zaoszczedzic. juz tam nie pracuje....