Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mnaz

Do mam noworodków i młodszych niemowląt - ile...?

Polecane posty

Mamy, zwłaszcza te noworodków i młodszych niemowląt - ile śpicie na dobę? Co jaki czas karmicie dziecko nocą i czy dosypiacie w dzień? Wysypiacie się?

Mój syn jak był nowordokiem jadał co (+-) 2 godziny, potem trochę rzadziej. Jednak w dzień nie potrafiłam się położyć i spać. Moje dziecko więcej czuwało w ciągu dnia niż spał :o

Ja też nigdy nie spałam w dzień, bo nie mam takiej potrzeby. Wysypiam się w nocy. Wieczorem kładę się spać zaraz za małym, więc nawet te max dwie pobudki w nocy nie przeszkadzają mi w tym, by się wyspać. W nocy mały budzi się 3-4, a później już pobudka 7-8. Także póki co dziecko nie wywrócilo mi rytmu dnia do góry nogami, nie zamieniły mi się nocki z dniem :P

Syn od urodzenia budzi się na jedzenie średnio co 2 godziny. Staram się przespać w dzień, jak Mały zaśnie, bo inaczej chodzę nieprzytomna. Karmię piersią, więc to dodatkowo mnie osłabia. Ale daje radę - do wszystkiego można (trzeba) się przyzwyczaić :)

Syn od urodzenia budzi się na jedzenie średnio co 2 godziny. Staram się przespać w dzień, jak Mały zaśnie, bo inaczej chodzę nieprzytomna. Karmię piersią, więc to dodatkowo mnie osłabia. Ale daje radę - do wszystkiego można (trzeba) się przyzwyczaić :)

Ja też nigdy nie spałam w dzień, bo nie mam takiej potrzeby. Wysypiam się w nocy. Wieczorem kładę się spać zaraz za małym, więc nawet te max dwie pobudki w nocy nie przeszkadzają mi w tym, by się wyspać. W nocy mały budzi się 3-4, a później już pobudka 7-8. Także póki co dziecko nie wywrócilo mi rytmu dnia do góry nogami, nie zamieniły mi się nocki z dniem :P

No moja właśnie wstaje co 2.5 - 3 h... A od 5 w ogóle nie śpi.

mój wstał dziś o 6.30, a w nocy budził się z 5 razy, ja miałam trochę sprzątania wieczorem i położyłam się później, więc spałam ok 6 godzin z 5 przerwami tj jakies 3 i pol, 4 godz. snu i czekam teraz aż Mały zaśnie (ok 10ej) i od razu się kładę!

Gość ppaulina2010
Mnaz- a w jakim wieku dziecko

Gość mama już roczniaka
Mój ma już rok. Nigdy nie spalam w dzień. Syn był na mm i w nocy budził się o 1,a potem o 5. Więc w sumie noce miałam względnie przespane. Spac się kładłam ok. 22 po karmieniu dziecka-przy czym dziecko spalo od 18-19.

Gość ppaulina2010
Ja kierowałam się zasadą, że kiedy śpi dziecko to i ja śpię, obiad robiłam na kilka dni, a sprzątałam jak mąż wychodził z dzieckiem na spacer.

Gość mamamaaaaaaa
Ja mam 4 miesieczna córke na poczatku po porodzie gdy mala spala to ja tez kladlam sie na krotka drzemke. teraz juz tego nie robie bo mala zasypia o 20 i budzi sie na mleko raz do dwoch razy w nocy czasem obudzi sie dopiero nad ranem i znowu zasypia.

Gość mijan
moja coreczka ma 3 miesiace idzie spac kolo 19 lub 20 budzi sie na jedzenie o 3 lub 4 w nocy, pozniej o 7 i spi do 9 Wiec sie spokojnie wysypiam. Na jedzenie budzila sie co 3 h jak byla noworodkiem

Gość mój ma 3mies
i zwykle jestem niewyspana. Spi od 21 do 5-5.30. z 2 przerwami na karmienie. W dzień śpi po kilkanaście minut, więc ja nie mam szans na sen. Już się chyba przyzwyczailam, chociaż najgorzej jest rano, wstaję z podłym humorem, a on z usmiechem :) Ale jak mąż jest w weekend w domu, to wstaje rano i zabiera małego po karmieniu, wtedy mam 2 godziny snu ekstra, rzadko niestety :)

Gość ja123on
Ja kładłam synka spać ok 22 i budził się dopiero o k 9-10 rano. Najpierw sama budziłam go na karmienie ale lekarz kazał zaprzestać i tak właśnie zrobiłam. W ciągu dnia jadł co 2-3 gdzinki i widocznie to mu wystarczało bo rozwija się bardzo dobrze. Teraz ma prawie 1,5 roczku i chodzi spać o 20, śpi różnie. Do 7 ale potrafi do 9. Zgrzeszyłabym pisząc że kiedyś się przez niego nie wyspałam :) Wytrwałości mamusiom życzę :)