Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

Ludzie Solidarnosci-okradli nasz kraj, a uwaza sie ich za bohaterow

Polecane posty

Gość sagrz
nie. nie skonczyli śledztwa. prokuratura wojskowa w dalszym ciągu taklie śledztwo prowadzi.

Gość sagrz
i tu jedna zgoda. robia to nam na złość ciesząc się, z podziałów między Polakami.

Gość van dall
"cały zamach miałby sens ale tylko w wypadku, kiedy zamachowiec wiedziałby że piloci złamią procedury i zaczną lądowac mimo braku widoczności. czyli zamachowiec był wśród nich? a raczej zamachowcami byli wszyscy piloci?" piloci nie zlamali procedur, wpierd rosjanie prowadzili ich na "sciezke" czyli do lasu i kazali ladowac, a jak nie wypalilo to wysadzili samolot. 4 mies. przed wylotem rosjanie remontowali ten samolot

Nie słychać, bo nagranie sfabrykował TVN! :D :D Wracając do tematu - nie pamiętam czasów komuny, bo nie mam prawa pamiętać, kiedy urodziłem się krótko po jej upadku. Jednak wiem o kolejkach, niedoborach, z drugiej strony też o stabilności, którą dawały sztuczne etaty. Trudno mi oceniać, ale cenię sobie to, że idę do sklepu, kupuję co chcę (i na co mnie stać oczywiście), a kolejka liczy maksymalnie 10 osób (jeżeli to market i jest za mało czynnych kas). Cenię sobie też możliwość krytyki władzy, to, że wolno mi interesować się polityką i mówić co myślę, zwiększoną swobodę obyczajów, otwarte granice itd. Dlaczego granicę polsko-czeską lub polsko-niemiecką mogę dziś przekroczyć bez żadnych kontroli, a w RWPG miałbym przetrzepane kieszenie? :) pytanie do zwolenników komuny. Jedynym krajem komunistycznym, w którym panowała względna swoboda i jako-taki dobrobyt była Jugosławia, głównie ze względu na dość wygodne położenie geograficzne względem Moskwy i "bratnich krajów" oraz to, że Broz-Tito po prostu miał tzw. jaja. Jugosławii nie groził scenariusz czechosłowacki z 1968 roku. Tak więc jak dla mnie 1:0 dla kapitalizmu.

Gość sagrz
tak. w Jugosławii było zupełnie inaczej. m.in. dlatego że ich waluta była wymienialna.

Gość zdziczaly dzicz
haha sledztwo rosjan. Ich sledztwo polega na falszowaniu danych a nie na ujawnieniu prawdy, tylko slepiec i idiota tego wszystkiego nie widzi

Gość sagrz
kapitalizm tez nie jest idealny a szczególnie w takim kraju gdzie resztki koministyczne ciągle jeszcze funkcjonują, szczególnie w mentalności ludzikiej.

Gość sagrz
mnie rosyjskie śledztwo nie interesuje. nich sobie fałszują co chcą. ich sprawa.

Gość sagrz
a teraz ide do mojego ukochanego pana donalda i go w duke ucaluje, to jest moj guru i jest najlepszym co moglo spotkac polske

Gość sagrz
oczywiście że była inna. oni jednak mieli socjalizm a'la Tito a to było zupełnie co innego

Gość sagrz
komuna dla komunistow. Donald FOREVER!!!!

Gość sagrz
komuna dla komunistow. Donald FOREVER!!!!

Gość sagrz
te podszywy są mało inteligentne. powiedz paciorek, siusiu i to łózka, dzieciaku.

Gość gc.
a biednym sie biednie powodzi

Gość gc.
biednym sie biednie powodzi

Gość gc.
biednym sie biednie powodzi

Gość sagrz tuskocipa
pacior to ty masz w dupie pełowski imbecylu

jak widze, żadnych danych ani źródeł się nie doczekam. mówie o tych sfałszowanych...:D:D:D

cały zamach miałby sens ale tylko w wypadku, kiedy zamachowiec wiedziałby że piloci złamią procedury i zaczną lądowac mimo braku widoczności. czyli zamachowiec był wśród nich? a raczej zamachowcami byli wszyscy piloci?