Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małamilka23

jak poradzić sobie z łuszczycą?

Polecane posty

Gość małamilka23

Witam. Jakoś rok temu zdiagnozowano u mnie chorobę skóry - łuszczycę, nie jest u mnie bardzo nasilona - łuszczące się plamy na łokciach i kolanach mają może z 3cm średnicy, jednak jest dosyć uciążliwa - nieładnie wygląda, dlatego często podczas wysypów siedzę w domu, zamiast wyjść ze znajomymi na miasto, bo poprostu się wstydziłam. Bardzo ciężko jest się pozbyć objawów, niestety nie ma złotego środka a wiem że nie można tego w pełni wyleczyć... Moje dotychczasowe próby pozbycia się objawów, dawały efekty ale niestety tylko chwilowe. Po pewnym czasie tzw remisji choroby wszystko wracało ze zdwojoną siłą, aż boję się co będzie dalej... Do tej pory leczyłam się głównie domowymi sposobami, czytałam jednak że dobre efekty daje leczenie sterydowe ale podobno komplikacje i skótki uboczne mogą być bardzo poważne... Jeśli są czytają to osoby, które podobnie jak ja mają już za sobą to co ja przechodzę teraz będę wdzięczna za wszelkie rady być może wasze sposoby sprawdzą się także u mnie.

Gość Miałam łuszczycę :/
Zmiana diety, poczytaj o tym jak wielki wpływ ma zmiana diety na leczenie łuszczycy, a do tego zrób badania w kierunku pasozytów.

Gość libertina_32
i nie- dzięki za świetny link, myślę, że powinni zaznajomić się z nim nie tylko osoby chorujące na łucszczycę, ale każdy powinien przyjąc opisane tam normy żywieniowe.

Gość Biedroneczka32
Współczuję ci dziewczyno bo sama byłam w podobnej sytuacji, przez wiele lat nic mi nie pomagało aż w końcu natrafiłam na odpowiedni preparat i teraz od ponad roku mam spokój a nawet jak coś się pojawi to smaruję i po max tygodniu znika. Łuszczycy nie wyleczysz ale można zaleczyć jej objawy, tak żeby normalnie - bez wstydu funkcjonować. Co mogę Ci poradzić? Unikaj sterydów, te po mogą pomóc ale mogą też znacznie pogorszyć sytuacje, raczej w naturalnymi metodami nawilżaj i próbuj leczyć się różnymi metodami, na pewno trafisz na coś co sprawdzi się w twoim przypadku. POWODZENIA

Gość loki34
Biedroneczka32 napisz co za maść stosowałaś, może komuś innemu pomoże. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim pomaga to samo, ale wszelkie informacje tego typu są cenne dla łuszczyka walczącego z chorobą.

Gość Biedroneczka32
Mogę ci napisać co to za maść loki, ale nie chcę Ci robić nadziei bo to że mi pomogła to nie znaczy że sprawdzi sie także w Twoim przypadku Jednej osobie pomoże zwykła wazelina, inna musi niestety sięgnąć po leki biologiczne, dla danej osoby zbawienne okazują się dermokosmetyki, dla innej preparaty z dziegciem. To, co zupełnie nie działa na kogoś, dla Ciebie może być idealne. Trzeba samemu próbować. Mimo wszystko mogę ci napisać, ale podaj lepiej maila bo nie chcę nikomu reklamy robić na forum.

Gość loki34
Biedroneczka - ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego co piszesz, ale skoro jednemu pomogło to być może w przypadku innego też się sprawdzi. To co piszesz wydaje się wiarygodne a ciężko wyłapać dzisiaj wiarygodne informacje z natłoku reklamy na forach, dlatego zależy mi na informacji od ciebie. Proszę cię tylko o podanie nazwy tej maści chcę sobie sprawdzić co to za cudo.

Gość Karolcia8666
ja się z tym borykałam dłuuugo nim zdecydowałam się na wizytę u dermatologa, bo prawdę mówiąc wydawalo mi się, że to nie łuszczyca, a zwyczajnie sucha skóra no ale rzecz jasna racji nie miałam.. Na początku stosowałam jaką maść , ktorej nawet nazwy nie pamiętam, ale i tak nie warto wspominać , bo nie pomogła nic a nic . Pozniej inny lekarz zalecił m stosowanie dermo kosmetyków i stosuję je do dziś : - Bioderma Node K (balsam do ciała czy tam emulsja ) - Wazelina ( zawsze w torebce ;) ) - i mój ulubiony plyn do kąpiel,i balneum ! :) ( http://www.wirtualnaapteka.pl/index.php/balneum-hermal-plus-plyn-do-kapieli-200ml.html) Problem po 2 miesiącach praktycznie zażegnany :)

Gość połuszczyło was
Tiaaaaaa kolejna "choroba nieuleczalna" z którą trzeba "nauczyć się żyć". Bzdury piszecie! Łuszczyca jest w 100% uleczalna, tylko leczy się ją głównie od środka, a nie tylko smarując po wierzchu jakimiś chemicznymi mazidłami, jasne? Od środka= oczyszczaniem i spożywanymi pokarmami. Nie "walczy się z łuszczycą" tylko eliminuje jej przyczynę = zakwaszony i zatruty organizm. Walczyć to se można z teściową :P

Gość monia3333
Zgadzam się z przedmówcą. Jeśli jednak chcesz bez szkody dla skóry, na jakiś czas "zaleczyć" objawy to polecam dermokosmetyk dr majkels - łuszczyca po pewnym czasie powróci (u mnie trwało to pół roku) ale na pewien czas będziesz miał spokój.

Gość Osaczonaosamotniona
monia3333 też słyszałam dużo dobrego nt. tych preparatów ale na razie szkoda mi było kasy żeby je zakupić :P

ja choruje na luszczyce od 5 roku zycia,to juz prawie 30 lat,byl czas ze bylo fatalnie,szpital,wysypy w lecie a ja nie moglam pokazac skrawka ciala,trudny byl ten czas,zlagodnialo to po naswietleniach i od tamtej pory nie jest zle,sa to pojedyncze zmiany roche gorzej z glowa:)w sensie zmian luszczycowych ale jest czas ze zapominam ze mam to paskudztwo

Gość annbigiel
Ja choruję na łuszczycę od 10 lat. Przez pierwsze trzy lata choroby miałam tylko zmiany na łokciach. Jednak od czwartego roku choroba przyjęła postać piorunującą. Teraz mam obsypane prawie całe ciało. Zmiany nie dość że się łuszczą to na dodatek pękają i lekko krwawią przy czym straszliwie to piecze. Gdy zmiany się goją to okropnie swedzą. Ta choroba jest okropna i nie życzę jej nawet najgorszemu wrogowi.

Gość Kris9944
Na początku nie można się załamywać. Łuszczyca to nie wyrok śmierci. Trzeba na spokojnie dobrać odpowiednie farmaceutyki i do tego naświetlanie jest ważne. Jeśli jest to miejsce odkryte jak ręce to latem wystarczy Ci słońce i opalanie, natomiast poza tym okresem lub w miejscach trudnodostępnych dobre jest naświetlanie lampą UVB, przykładowo: http://www.sprzet-medyczny.pl/oferta.php?id=SWLTRP-KRN-001&nazwa=Lampa_do_terapii_UVB

Gość lesia254
jestem dystrybutorem b.dobrych preparatów ,które leczą na tle komórkowym .jeżeli jesteś zainteresowana/y napisz podam leczenie dokładnie,odpisz na e-maila Ola

Gość ulubione..._98
Najlepiej wykonać u siebie test obciążeń organizmu Metodą Dr.Volla w Małopolskim Centrum Promocji Zdrowia. Po takim badaniu otrzymujemy wynik, czyli listę pasożytów, bakterii, toksyn w organizmie. Później wskazana jest terapia dzięki której możemy je usunąć z organizmu. Więcej na www.mcpz.pl, www.instytutvolla.pl

Gość gosc1234
Ja borykalam sie przez pare dobrych lat z luszczyca, az do momentu kiedy kolezanka zabrala mnie na terapie biorezonansem. W Krakowie takie badanie mozna zrobic w placowkach Malopolskiego Centrum Promocji Zdrowia. Po paru tj. ok 9 terapiach od ponad roku nie mam zadnych oznak luszczycy a przy okazji uunelam ze swojego organizmu wirusy, bakterie, pasozyty i grzyby

Gość elizabet1947
Łuszczycę da się wyleczyć w Oleśnicy / Wrocławia raz w m-cu są badania na tle komórkowym .p.dr.przepisuje kurację zapisy; 694954933 cena za badanie 160zl

Gość rafalch
witam jesli ktos ma dostep do lekow ze stanow zjednoczonych proponuje masc o nazwie "psoriasian" nie zel tyko masc w moim przypadku pomoglo w 80%

Gość gość
Na zmiany łuszczycowe stosuję dermokosmetyki "dr. Michaels", które mimo że nie zawierają sterydów, są bardzo skuteczne.

Na łuszczycę proponuję wędrówkę nad morze, picie dużej ilości wody czy też stosowanie kremu z ekstraktem z lanoliny. Ja stosowałam Psoris Premium i w miesiąc wyzbyłam się plamek łuszczycy ;) Szkoda, że nie wiedziałam o tym kremie wcześniej, już dawno bym nie miała łuszczycy ;d

Gość gość
Dokładnie, maść ta maść jest super! Ja polecam także mniej się stresować, bo to wpływa negatywnie na naszą skórę, wiem to z doświadczenia.

Gość NinkaJan66
Cała moja rodzina cierpi na łuszczycę. Mi pojawiają się ślady na stopach i łokciach. Objawy nasilają się przy długotrwałym stresie. Próbowałam różnych sposobów. Co więcej - nadal próbuję! Ostatnio byłam na naświetlaniu lampą led triwings w Krakowie (jedyną znalazłam na solnej 1 w spa). Czytałam, że daje rewelacyjne efekty. Zobaczymy.