Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Yadeath masakra z Twoim szpitalem i lekarzem ale dobrze że wszytko jest w porządku nie denerwuj się chociaż wiem że to się łatwo mówi ale sama to sobie powtarzam codziennie bo tez mamy teraz bardzo kiepską sytuacje finansową i mam nadzieje że ta zima już nie wróci a mój zacznie normalnie zarabiać... ja nie mam co narzekać na lekarkę na fundusz bo jak się coś dzieje a ma dyżur to zawsze mnie przyjmie a jak nie to mogę do niej dzwonić. Wczoraj własnie oglądałam wiadomości i było o lasce że w łodzi zgłosiła się na pogotowie w 29tc ciąży z bólem brzucha a jakaś stara repeta lekarka powiedział jej żeby mniej fast foodów jadła bo to od tego i odesłała do domu bez badan na drugi dzień karetka ja przywiozła a okazało się ze się łożysko odklejało i urodziła martwe dziecko :( oj powiem Wam że jak bym taką sukę lekarkę złapała to bym jej krzywdę zrobiła :/ na mój szpital niektórzy narzekają ale już tam dwa razy trafiłam w ciąży i zrobili mi wszystkie badania i nie puścili do domu aż nie było wszystko w porządku! Dobra a teraz coś miłego udało mi się nagrać mój ruszający się brzuszek w końcu hehe bo jak tylko włączałam nagrywanie w tel to przestawało się maleństwo ruszać :)

Dzięki dziewczyny :) Anetucha, ale każdą można używać w ciąży? Andziulka, mi też się raz udało nagrać :D Ale pamiątka, nie? :) Tak w ogóle to wcześniej nie zdążyłam nadrobić Waszych wpisów. Wszystko już w porządku u Ciebie? Wiadomo skąd te upławy? (Nie)mądra, ciekawe o której dzisiaj wstaniesz śpiochu :p ;)

Fijfij wiesz co no nie wiadomo zrobili wszystkie badania i jest ok dali mi znów luteine na dwa tyg ;) lekarz powiedział że mogłam się przeforsować także mam na siebie uważać i się nie przemęczać a więcej polegiwać :p żebym ja jeszcze tak potrafiła hehe ale spoko uważam na siebie :D

fij jak mozesz podejrzewac ze urodzilam... ty pierwsza :) ja tam ci sie w kolejke wpiepszac nie bede. ja sobie tu pisze do was patrze cos mi nie gra a tu mi biedronka po klawiaturze zapiepsza... moze nie pisze ale was podczytuje i tak nie nadrobie wszystkiego. ja na skurcze biore blumag dla mnie najlepszy a wyprobowalam juz rozne i tylko ten dziala jak nalezy. wczoraj w nocy myslalm ze skore z siebie zedre tak sie drapalam. na zmiane wapno i zimne prysznice i nic zapuchnieta i zadrapana az sobie siniaki na piersiach takie obrzydliwe porobilam i wiecie co stwierdzam ze to od nerek, przynajmniej ukladu moczowego bo wychlalam wczoraj litr soku zurawinowego i spalam jak aniolek. tak samo jak np najem sie czegos mega slonego jak chipsy to laze i rozrapuje sobie normalnie rany...

Gość Yadaeth
Dziewczynki dziękuje Wam z całego serca za kazde dobre słowo. Dzisiaj wstałam w lepszym nastroju. Wszystko musi być dobrze. Jakby nie było. Boje się tylko teraz, że przeszłam na zwolnienie i że nie uda mi sie go ciągnąć do końca. A chciałabym już, bo jeszcze nigdy w życiu tyle nie wazyłam ile waże teraz i zaczynają mnie już w 7 miesiącu plecy pobolewać. ;/ Keysy mnie też wszystko swędzi. Nie do zniesienia. Zaraz jadę na uczelnie na egzaminy. Wczoraj skorzystałam z bycia ciężarną i dostałam wpis z wykładów za darmo. Dosłownie. ^^ Aniudzlka007 takie historie mnie przerażają najbardziej, a wczoraj w szpitalu jak siedziałam to od razu mi sie wszystkie przypomniały. I dawaj się mocniej schizować. ;) Eh my baby to jesteśmy..... ;p (nie)mądra* własnie mam namiar na dwóch i jak wrócę dziś z uczelni będę się doedukowywać a w pn umawiać na wizyty. ;) 3majcie za mnie dziś kciuki na egzaminach. :)

Gość niesia1920
dziewczęta pomozcie mi, wy juz zafasolkowalyscie wiec wiecie :) przytulanko było jakies dwa dni przed owulacją (staramy się o dzieczynke). W owulację był skok do 36.8 (u mnie standard), następny dzień też 36,8 , a wczoraj i dziś 36,7 . Chyba nic z tego co?:( Zazwyczaj w drugiej fazie mam ciągle 36,8 -36.9. Co o tym myslicie?

niesia przykro mi ale ja Ci nie pomogę bo nie patrzyłam nigdy na temperaturę albo śluz :) ale może dziewczyny tutaj będą coś bardziej wiedziały :)

ej dziewczyny mam pytanie czy ja mogę w ciąży używać żelu takiego wiecie do poślizgu przy stosunku??? jakiś durex albo unimil ?

Andziulka, no to jak mówią że masz się oszczędzać to staraj się oszczędzać :) Wiem, że to trudne, też mi było ciężko leżeć plackiem :O Co do żeli to nie wydaje mi się, żeby mogły zaszkodzić dziecku, chociaż to tylko moje domysły ;) Wiem tylko, że jak się stara o dziecko to lepiej ich nie stosować, bo niektóre mają środki plemnikobójcze i coś tam jeszcze, no ale my już jesteśmy zafasolkowane więc nieważne ;) Niesia, ja też niestety nie pomogę, bo nigdy nie mierzyłam temperatury, za to polecam testy owulacyjne, bo bardzo mi pomogły w wyznaczeniu owulacji :) I powodzenia! :) Keysy, mówisz, że jednak ja pierwsza? ;) Nie wiem czy czytałaś, że wczoraj gin robiła mi masaż szyjki na przyspieszenie (chociaż termin mam dopiero na 15.02) i dzisiaj w nocy nie spałam z przejęcia że jeszcze zaraz urodzę, a nie kupiłam tej durnej lewatywy :D Znowu miałam pobolewania brzucha, boszzz co za stres ;) I dzisiaj z samego rana pognałam do apteki :D

Fij jestem -ta-dam :D .Eh miałam pobudkę o 9.00 ciotka mi newsa wysłała ze jej koleżanka właśnie urodziła w szpitalu w którym ja chce i mega zadowolona z położnych bo lekarz to jej przyjąć nie chciał -czujecie? nie prowadzona u żadnego z tego szpitala- to powód,ale sie udało. andziulka pojęcia nie mam jak to z tymi żelami ale jak gumki nie niszczą :P to może można:D Yadaeth 3mam kciuki na egzaminie :) Jak ja "kocham" posty ni z gruchy ni z pietruchy o temperaturkach, owulkach i przytulankach :D Kochana nie tylko jedną córeczkę będziesz miec w tym cyklu -całe stadko :P A swoją drogą wiedziałyście,że żeby mieć córeczkę trzeba się "przytulać" już na 3 dni po okresie :P? Anetucha,allegrowiczka,andziulka88 prawda to ? :P przyznać się :D

Część dziewczęta, pisałam do Was wcześniej i tak się pocąc nad wypowiedzią, że jak mi się skasowalo to tak ciśnienie wzrosło, że stwierdziła ooooo nieee ! Nie pisze jeszcze raz! I tak po tych 5h.... Piszę :-D:-D Yadaeth no powiem Ci, że ją to nie wiem, ale chyba te baby wszystkie tam bym rozerwała!!! Bo w końcu tu chodzi o dziecko!!! Moje dziecko!! A tu kuzwa takie księżniczki!!! Co to jest!! Powiem Wam szczerze, że ja chodzę do prywatnego, ale on mi nie powiedział, że jest do dyspozycji 24/7 i szczerze to nie wiem jakby się zachował kiedy stałoby się coś i np on by nie miał dyżuru i musiał by specjalnie przychodzić czy nie wystawił by mi rachunku:-P Dziś dzidzia nie ma spokoju:-P tatuś traktuje ściany za pomocą młota elektrycznego ... Na początku się wzdrygal a teraz chyba się przyzwyczaił.

(nie)mądra ją to nie wiem, ale my się przytulalismy przed i zaraz po i jest synus:-P Słyszałam, że męskie są szybsze i słabsze, a damskie wolniejsze i dłużej żyją:-P

moonia mój mi powiedział ze jest dostepny 24/7 ale pod telefonem no i w gabinecie mi nie odmówi od wto-pio i faktycznie tak juz było 2x ale skasował...no i jeszcze szpital w którym pracuje Jakbym planowała następne dziecko to wczoraj poinformowałam Marcina że pójdziemy do kliniki planowania płci :D bo drugiego syna mieć mi się nie uśmiecha i wiecie co - zgodził się hahaha. Zastanawiam się czy on nie ma tylko plemników na chłopaka i czy to nie dziedziczne. Jego matka miała 2 chłopaków, brat 2 chłopaków i teraz on syna ! No a na dobrą sprawę determinuje płeć facet bo on ma plemniki X i Y a my mamy tylko jaja na dziewczynki.

(nie)mądra musicie się bzyknac w dni nieplodne, bo one żyją w macicy 3dni i jak sie jajko napatoczy to wezmą się do działania tylko damskie bo męskie będą już unicestwione... Dobrze przeliczeniu dni aby Ci się nie omsknelo :-P

a właśnie, myslicie już o antykoncepcji po porodzie? Ja myślałam, i nie chce już brać tabletek ani plasterków, spirala też odpada i implant ale myślałam nad tymi komputerkami , chyba ze znowu bede miała niedomogę progesteronową to sprawa będzie załatwiona ale póki co ... myśle o tym zwłaszcza jak mam zamiar piersią karmić a to żadna antykoncepcja :P

Wiesz co my się nie zabezpieczalismy od początku... Dziecko jest planowane... Jesteśmy razem 3lata, jeśli chodzi o mnie to raczej zostaniemy przy tym samym co z przed ciąży. A i tak chciałabym, aby drugie było maksymalnie dwa lata młodsze, więc się nawet nie opłaca zabezpieczać.:-P

moonia przemyśl czy to nie za krótki odstęp czasu te 2 lata :) w rodzinie mam przykład 3 lata i naprawdę nie jest lekko tu jedno ryczy a drugie chce sikać, spacer to starszego musi na smyczy tej dla dzieci prowadzić bo się nie da inaczej już by go 4 razy przejechało.Ciotka ma różnicy 4 lata i już lepiej było bo mała jej bardzo pomagała przy braciszku - rozsądna dziewczynka więc z drugiej strony nie ma reguły może ale ja tak myślałam jak już to 4-5 lat różnicy jedno fajnie odchowane i kolejne :)ale będę stara dupa :P a misiek to już na pograniczu między setką a zgonem hahaha

Ha ha ha to prawie jak u nas z tym wiekiem :-D:-D:-D Zobaczymy jak odbiore pierwszy poród na plus czy minus:-P:-P

Mooniaa to tak jak u nas my jesteśmy razem prawie 8 lat i cały czas bez zabezpieczenia a później dwa lata starań o dzidzie :/ ale też tak myślałam że po dwóch latach zaczniemy się starć o drugie bo latka mi się nie cofają hehe

(nie)madra mnie uczono, ze wlasnie dziewczece pleminiki zyja dluzej i im dalej od owulacji tym sa wieksze szanse na dziewczynke. ja swojego nie planowalam. stalo sie ;] moi rodzice planowali chlopaka i maja 3 dziewczyny

monia nie przesadzaj, dobrze wygladasz! brzuch Ci tylko rosnie :) zobaczysz jak wszystko szybko zejdzie! ja myslalam, ze sobie cyckami oczy wybije. przed ciaza mialam 34 D a po porodzie 36F! teraz mam 34DD na szczescie! :) moze jak jeszcze schudne zejdzie do C :)?

Wiesz akurat góra mogłaby zostać:-P nigdy nie miałam czym oddychać a teraz mąż się cieszy bo ma za co złapać:-P gorzej z tyłkiem i brzuszkiem .... Że zdjęcia na zdjęcie widzę jak brzydne a to nie powinno tak być na chłopca.... Będzie przystojny:-D:-D zdjęcie jakoś inaczej mnie widzi niż ja siebie w lustrze... Na zdjęciach jestem mało do siebie podobna...

*Mooniaaa86 - moim zdaniem ślicznie wyglądasz, a ciąża Ci służy. To Ty jeszcze wieloryba nie widziałaś!!! Naprawdę jest dobrze:) Pozdrawiam:)

Dziewczyny czop mi odszedł! :O Wiem, że to jeszcze o niczym konkretnym nie świadczy, ale już dostałam spazmów że to już tuż tuż :O Niby czytalam w necie, że bywa krwisty, ale jak zobaczyłam tą ciemnoczerwono-przezroczystą galaretę to się trochę przestraszyłam :O Anetucha Tobie odszedł czop przed porodem czy dopiero jak Ci wywołali?

Kurde, Mooniaaa, ten mój durny laptok ( ;) ) nie może otworzyć tych fotek :O Ale zakłądam że jest tak jak piszą dziewczyny :)

Fij pisalam wczesniej, ze mi czop odszedl jak mialam 4 cm rozwarcia o 12 a urodzilam o 20.14, ale to nie znaczy, ze dzis urodzisz :) ja wtedy juz mialam skurcze, ciesz sie glupia! :)) musisz chyba lekarza poinformowac