Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama...

Ciąża w wieku 15-stu lat? Co dalej?

Polecane posty

Gość mloda mama...

Mam 15 lat i jestem w ciązy. Nie wiem co będzie dalej. NIe wiem czy nie usunąć tego dziecka właściwie to nie jest jeszcze dziecko, bo jest to 3 tydz ciąży.Różne myśli chodzą mi po głowie. Powiedziałam rodzicom i powiedzieli ze mi pomogą na ile się da. Mój chłopak jest odemnie dużo starszy ma 25 lat i mam takie jeszcze pytanie czy on moze miec problemy przez to.? nie byłam jeszcze u ginekologa wie nie mam na 100% pewnosci ze jestem w ciazy ale test wyszedł pozytywnie. i czy do lekarza musze iść z mama jako opiekunem czy moge isc ze swoim chlopakiem?? Prosze o poważne odpowiedzi bo naprawde jestemk załamana, cały swiat mi sie zawalil. I prosze nie piszcie ze to prowokacja.czekam na wasze odpowiedzi.

Gość mloda mama...
.....................................

Gość zalatuje
Czemu chcesz zabić? Na rozkładanie nóg jesteś dorosła a na dziecko już nie? :o

Gość hahahahhahaha
po pierwsze to nie 3- tygodniowa ciaża, tylko zdecydowanie dalej skoro test pozytywny, a po drugie skoro zdecydowaliście się na seks bez zabezpieczenia, to teraz trzeba poniesc konsekwencje, dziwię się facet w wieku 25 lat taki nieodpowiedzialny

Sama możesz chyba iść. Najlepiej idź z mamą, bo jak pójdziesz z chłopakiem to będą na Ciebie dziwnie patrzeć. Ciąży nie usuwaj- to najgorsze co możesz zrobić. Skoro masz wsparcie w rodzicach więc nie jest tak źle. Nie będzie Ci łatwo, ale jeśli pomogą Ci bliscy i przede wszystkim ojciec dziecka jakoś się później ułoży. Może za parę lat powiesz, że nie żałujesz tej decyzji.

Gość maaayyoo
do ginekologa idz z mama, bedzie Ci latwiej,o ile masz w niej oparcie.

Gość mloda mama...
Spadaj podszywie!!! Ja sama nie wiem czy powinnam usunąć czy urodzić nie podjełam jescze zdania

Gość mloda mama...
Na mame moge liczyc to fakt. Czemu nie moge isć z chłopakiem do lekarza, tak szczerze to wolałabym z nim

Gość grace.
Podjąc to mozesz decyzje, a nie zdanie... och, przydaloby sie do szkoly jeszcze pochodzic, a nie nozki rozkladac... wspolczuje i tobie, i dziecku....

do ginekologa idz z mama. nie usuwaj ciazy, nie Ty pierwsza i nie ostatnia zostaniesz matka w wieku 16 lat, skoro masz takie wsparcie od rodzicow to powinnas sie cieszyc. jezeli chodzi o Twojego chlopaka to faktycznie on moze sie poczuc "zagrozony" poniewaz sex z osoba ponizej 16 roku zycia jest karalny, ale skoro sie zgodzilas i to nie byl gwalt i rodzic to akceptuja to moze czuc sie bezpiecznie, a powiedz co na to Twoj chlopak?

Gość mloda mama...
Nie wiem co takiego fajnego jest w podszywaniu sie

Gość kuuulaaczzekkk
prowo! O szkole sie nie boisz?

Gość mloda mama...
Podjąć decyzje, zdanie -wszystko jedno wiadomo o co chodzi. Chłopak no cóż był troche w szoku, ale jakos to przyjął. Zapewnie mnie ze napewno mnie nie zostawi więc jestem spokojna. Ale tak swoją drogą to nie wiem czy nadaje sie na ojca

wiekszosc mezczyzn nie nadaje sie na ojca, powinnas sie cieszyc ze rodzice i chlopak zaakceptowali ta sytuacje, na pewno sobie poradzicie! POWODZENIA!! :)

Gość mloda mama...
No własniue boje sie o szkołe chyba normalne. Najgorzej boje sie tych wszystkich spojrzeń i obgadywań.

Gość kuuulaaczzekkk
przede wszystkim jezeli mialas jakikolwiek kontakt seksualny z pelnoletnim facetem przed skonczeniem 15 lat, to jest to karane! A Twoj chlopak hahaha 25 lat jezeli nie nadaje sie na ojca to zloz wniosek do sadu i chlopiec :) pojdzie siedziec za gacie, a Ty dostaniesz alimenty. Prowo ja choooooooo y ha

Gość mloda mama...
Dziekuje. Ale nie wiem czy urodze to dziecko, nie jestem jeszcze gotowa na dziecko ,wiem wiem zaraz napiszecie czy na seks byłam gotowa.

no tak, mile to nie bedzie i musisz koniecznie porozmawiac z nauczycielami, jezeli tak bardzo sie boisz to mozesz sie postarac o nauczanie indywidualne, tzn nauczyciele beda przychodzic do Ciebie do domu, zobaczysz bedzie dobrze :)

Gość kuuulaaczzekkk
boisz sie o szkole to co tu robisz ? Hahahha jaki masz sens w prowokowaniu kobiet przeciwnych aborcji?! Gdyby moja corka w wieku 15 lat cos takiego odwalila to gosciu by skonczyl w pace

Gość mloda mama...
Nie jest to zprowokacja jak ci coś nie pasuje to nie musisz się udzielać. mam skonczone 15 lat wiec seks był na legalu>troche smiesznie zabrzmiało ale taka prrawda

Gość mloda mama...
Ale jak to nauczyciele do konca roku szkolnego beda do mnie przychodzić i mniue uczyyć? jest takie coś wogóle możliwe?

Gość kuuulaaczzekkk
skoro na legalu, to moglas isc do ginekologa po pigolki, skoro jestes gotowa na stosunki z doroslymi mezczyznami, to czemu wstydzisz sie ginekologa ? Hahaha

tak jest to mozliwe to sie nazywa nauczanie indywidualne, idz z mama do dyrektora i pedagoga szkoly, powiedz jaka jest sytuacje, ze jestes w ciazy i nie chcesz sie stresowac tymi spojrzeniami bo to szkodzi dziecku (stres) ja tez mialam nauczanie indywidualne ale z innych powodow. tak nauczyciele beda do Ciebie sami przychodzic do domu do konca roku, bedziesz miala swoj plan lekcji :)

Gość mloda mama...
Do mama2013luty-dzieki troche mnie to podbudowywuje. ps gratuluje dzidzi To jak w końcu z tymi nauczxycielami jest możliwe żeby przychodzili i uczyli mnie w domu?

Gość Ewelcia7676
ja zostałam matka w wieku 17 lat. Jeżeli naprawde masz problem to mój e-mail ewelina1234@op.pl Czekaja cie rozprawy w sadzie o ustalenie ojcostwa i o opiekuna prawnego dla dzieka. i inne problemy.

no tak, jest to mozliwe, tylko tak jak mowie musisz isc z mama do szkoly i tam sie dowiedziec wszystkiego, tylko najpierw idz z MAMA do ginekologa, niech potwierdzi ciaze :)

Gość mloda mama...
W której wtedy byłaś klasie i do jakiej szkoły chodziłaś???? A do ginekologa nie poszlam bo nie chciałam sie truć jakimiś tabletkami. Chłopak obiecał stosunek przerywany no ale cóz nie zadziałał.

Gość mloda mama...
Boże co nawet nauczyciele sobie o mnie pomyślą.... jejku nie wiem czy dam rade

Gość mloda mama...
ewelcia-dzieki napisze troche pożniej a skd jesteś?