Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca-wiedząca-nie wiedząca

Ćwiczenia, ćw. siłowe, kontuzje- zna się ktoś i poradzi?

Polecane posty

Witam Mam kilka pytań do znawców tematu. Otóż- Od kilku miesięcy ćwiczę w celu zredukowania tk.tł i straty kg których mam w nadmiarze o dużo za dużo. Ćwiczę w domu zazwyczaj 5-6 dni w tyg i jeden na regenerację. Problem w tym, że mimo iż dbam o rozciąganie i przed i po, nie macham tymi hantlami ( 1,5kg) kontroluję każdy ruch, przyjmuję dobrą postawę regularnie mam jakieś kontucje. Jak nie noga, to ramię mnie boli. Wtedy muszę zrobić pauzę na kilka dni i pytanie- co zrobić aby tego uniknąć? Macie jakieś rady? A może jakieś zmiany w tym moim treningu? Poradźcie, bo ja bardzo chcę ćwiczyć, a z bólu czasem nie mogę Dotąd robiłam tak- 1dzień- rozgrzewka, górne partie ciała i brzuch- są to ćwiczenia z hantlami, różne rodzaje brzuszków + cwiczenia aerobowe- pomagam sobie fimikami z yt. rozciąganie. 2 dzień- rozgrzewka, nogi, uda, pośladki, rozciąganie. Do tego co drugi dzień cardio- rower albo basen, czasem interwałowo. Codziennie też chodzę na piechtę do pracy ok. 45 min. No i tak od pon- sob, niedziela bez ćwiczeń.

Proszę o pomoc, jeśli jest tu ktoś mający na ten temat pojęcie.

Gość do pytająca-wiedząca
tu najwyzej ci ktos pojedzie ze po co cwiczysz niz ci pomoze

mam jednak nadzieję, że ktoś się odezwie :)

Gość krolbogos
za duzo cwiczysz , zmień diete , skoncentruj sie na areobach pogadaj z intrsutkorem na silce od tego oni tamm sa

dietę trzymam tzw czystą, dużo białka, warzyw, nie smaże itd. Siłkę mam domową i używam też takiej w parku ;) nie chodzę na razie na siłownię. Co byś sugerował odnośnie ćwiczeń>?

Gość ;[][][][]][[]
Po prostu lewa strona jest słabsza i proponuje mniejszy ciężar mp 1kg a także prace na calą reką biceps tripceps przedramie

ja zazwyczaj mam problem z prawym ramieniem, a te 1,5kg to dla mnie za mało. Używam tego obciążenia tylko z powodu kontuzji.. Jakieś jeszcze porady? Please

Poradźcie co konretnie mam robić, jakie ćwiczenia - osobo która sugerujesz aeroby. Liczę na was :)

korzystam również Miałam nadzieję na konkrety jakieś kogoś obeznanego w temacie.

Zapisałabym się na siłkę i pogadała z kimś, ale mieszkam od kilku miesięcy zagranicą i nie znam języka na tyle dobrze. A tłumacza nie mam :( Będę chyba musiała przestać ćwiczyć. :(

Gość nie licz na pomoc
tutaj tylko przechwalki a pewnie ci co niby sie znaja nawet silowni na oczy nie widzieli

Gość newkdmdle,de
ja ci nie pomoge bo nigdy niczego nie trenowalem, ale zazdroszcze samozaparcia.

Ja miałam nadzieję, że jest tu więcej ćwiczących osób. Widziałam kilka razy odpowiedzi w spr zw ze sportem. Sensownych :) Dlatego liczylam na pomoc.

Gość przestan cwiczyc
olac to!

Gość Ankawstanka
Mam tak samo jak ty autorko! malo tego, tez mieszkam zagranica :) Nie mam problemow z jezykiem, ale u mnie silka i spotanie to dosc drogi interes i nie stac mnie w tej chwili. Drua sprawa, ze troche mi wstyd cwiczyc przy ludziach i robie to w zaciszu domu.

Gość Ankawstanka
jest na sali jakis trener?

Gość trenerzy przed kompem nie sied
za, tu tylko p0rawiczki :D lol

Gość adfasfas
Cwiczysz z hantlami 1.5 kilo i nazywasz to cwiczeniami silowymi? W dodatku masz kontuzje od takiego ciezaru? :O Nie masz ulozonej ani diety ani cwiczen jak nie poczytasz i nie zrobisz tego prawidlowo to nikt Ci nie pomoze. Jak masz hantle gryfy obciazenie to juz mozna sie pobawic w domu. Robisz wszystko zle wiec nawet nie wiem od czego zaczac zeby Ci pomoc bo za dlugo by pisac. Jezeli masz duza nadwage to naprawde nie potrzebujesz nic wymyslnego. Wystarczy po prostu trzymac diete i robic aeroby, nawet nie jakos specjalnie ciezkie. Co do poprawnosci wykonywania cwiczen to prawdopodobnie tylko Ci sie wydaje ze dobrze je wykonujesz bo naprawde trzeba troche czasu zeby sie tego nauczyc.

mam różne sprzęty, hantle, gryfy, laweczke, worek+ rękawice, rower, bieznie, i normalne sprzety z siłowni-taka siłownia na wolnym powietrzu jest u mnie w parku więc nie wiem skąd wniosek, ze kontuzja od 1,5kg ciężarków. Teraz uzywam 1,5kg bo mnie boli ramie nawet jak nim ruszam bez zadnego obciązenia. Kiedyś miałam kontuzje i przeziebilam to ramie i od tamtej pory co chwile cos sie dzieje. Stawy mam słabe bo jeździłam konno wiele lat i po iluś tam wypadkach teraz co jakiś czas się coś dzieje. To, ze robie wszystko dobrze wiem, kiedys cwiczylam na silowni normalnie w polsce i uczylam sie tego kilka miesiecy. Dietę mam dobrze ułożoną, skąd ty możesz wiedzieć, że nie..( byłam u dietetyka jeśli chodzi o ścisłość) poczytalam uwierz mi tez.. a skoro tak wsyzstko źle robię to mógłbyś się pokusić o korekcję, a nie tylko negatywny komentarz.

Wystarczy po prostu trzymac diete i robic aeroby, nawet nie jakos specjalnie ciezkie widac potrzebuję czegos wiecej, skoro po 4, 5 mies. 3x w tyg po godz cwicze aeroby, w inne dni basen też po godz i reszta a schudlam 6 kg, trzymając dietę. Mam niedoczynność tarczycy i stany depresyjne w zw z nia i dzieki twojemu kometarzowi mam ochote skoczyc to cholerne zycie bo nawet schudnac nie umiem... Pozdrawiam tych ktorzy chcieli pomoc.

Gość do autorki tematu-
Nie dołuj się, dobrze, ze chcesz i się starasz coś robić. Kolega powyżej nie popisał się. Dużo powtórzeń małym ciężarem jest ok jeśli chce się wysmuklić ciało. Jak masz kontuzję, może odpuść sobie na jakiś czas nawet te 1,5kg i skup się na basenie, jeśli noga jest ok to dodaj również rower i aeroby.

Gość ooooopooookaaa
Weź dziewczyno zmien plan treningowy!!!!!!!!!!!!!! Jestem po awf, ćwczę na siłowni i radze Ci zrobić przynajmniej jeden dzien po treningu regeneracji!!!!! Czyli pon T wt W sr T czw W piat T sb W nd W Wszystko też zalezy jak ćwiczysz, jak to jest intensywnie itp. Na spalanie tłuszczyku to tylko biegi albo pseudo rowerek angazujacy ramiona 50 min uzupełniajac zwykłymi cwiczeniami!!!!!!!111

Gość kolega paker z dupy
Cwiczysz z hantlami 1.5 kilo i nazywasz to cwiczeniami silowymi? W dodatku masz kontuzje od takiego ciezaru? A co kurwa laska ma ci 10kg machać? Idiota skonczony. Dobrze robisz dziewczyno i nie słuchaj takich pseudo sportowców. Idź do jakiegoś klubu na spotkanie z trenerem i ta cię poinstuują jak i ile ćwiczyć.

Gość ooooopooookaaa
Schudłas tylko 6 kg?? To bardzo dużo!!!! Zauważ, że tłuszcz jest jak gąbka, szeroka, a miesien jak scisnieta gabka. W wadze raczej az tak nie widac jak w cm obwodu!!!!

Gość do koleżanki po awf
Jestem w podobnej sytuacji jak autorka, ale ćwiczę dopiero od miesiąca. Możesz rozwinąć myśl z trenigiemi czasem no i intensywnośćią?

Dzięki wam wszystkim z amiłe słowo. Ja mam bardzo kiepską sytuację psychiczno- fizyczną :( Niewiele mi trzeba w tej chwili żeby się podłamać :( Wiem, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz i widzę zmiany na moim ciele które wraca do stanu sprzed choroby. Bardzo chcę schudnąć, staram się jak mogę żyć zdrowo, odżywianie i te ćwiczenia właśnie. "Weź dziewczyno zmien plan treningowy!!!!!!!!!!!!!! Jestem po awf, ćwczę na siłowni i radze Ci zrobić przynajmniej jeden dzien po treningu regeneracji!!!!! Czyli pon T wt W sr T czw W piat T sb W nd W Wszystko też zalezy jak ćwiczysz, jak to jest intensywnie itp. Na spalanie tłuszczyku to tylko biegi albo pseudo rowerek angazujacy ramiona 50 min uzupełniajac zwykłymi cwiczeniami!!!!!!!111" Bieganie uważam przy dużej nadwadze za niezbyt db pomysł. Chociaż chciałabym. Rower normalny posiadam, taki o jakim piszesz mam na tej siłce w parku( gdzie chodzę nad ranem bo wstyd mi w dzień) Jak ćwiczę to bardzo intensywnie, często interwałowo 30 na 30 sek- przez 45 min. Jak normalnie to godz. ale też staram się jechać szybko. Zawsze jestem mokra cała więc myślę, że dość intensywnie jak dla mnie. Chce dać z siebie wszystko dlatego ćwiczyłam codziennie oprócz tych niedziel, tylko na inne partie mieśni.