Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca-wiedząca-nie wiedząca

Ćwiczenia, ćw. siłowe, kontuzje- zna się ktoś i poradzi?

Polecane posty

Gość Pytająca-wiedząca-nie wiedząca
Dzięki :) Zaczynam się cieszyć że jednak coś tam schudłam. Jutro nad ranem jadę do Berlina i będę prowadzić 3godziny więc muszę się wyspać. Dzięki za dyskusję i rady:) A z tym małym ptakiem, faktycznie śmieszne było :D Aż monitor oplułam!

Gość BioMedex
Szanowni Państwo, w okresie letnim zdecydowanie chętniej uprawiamy sport. Jednak nieodpowiednie przygotowanie do wzmożonego ruchu może być niebezpieczne dla naszego organizmu. Urazy to nieodłączna część aktywności fizycznej, a brak odpowiedniej rozgrzewki może powodować kontuzje takie jak uszkodzenia, naciągnięcia i zerwania mięśni, zwichnięcia i skręcenia stawów, a także uszkodzenia więzadeł i złamania. W walce z obrażeniami pomagają dziś zabiegi z dziedziny fizykoterapii. Najpopularniejsze z nich wykorzystują światło, prąd oraz ultradźwięki. Powszechnie stosowane w terapiach jest światło czerwone i podczerwone wytwarzane przez laser lub diody LED. Takie zbiegi pomagają leczyć nerwobóle, bóle mięśni, stawów oraz zmiany zwyrodnieniowe. Światło działa kojąco na złamania, skręcenia, a także uszkodzenia tkanki łącznej i torebek stawowych. Naświetlaniom można się poddawać nie tylko w szpitalach, ale także w domu za pomocą aparatów emitujące światło podczerwone. Jednym z takich urządzeń jest BioHarmonizer Fotonowy V-V. który za pomocą promieniowania pobudza przepływ wewnętrznej energii i stymuluje organizm do radzenia sobie z wieloma dolegliwościami i bólem. BIO-MEDEX

Gość JowitaG
O tym nie słyszałam - ciekawe. Jeśli chodzi o radzenie sobie z kontuzjami, dużo zależy od miejsca w którym wystąpiły. Jak miałam uraz stawu skokowego bardzo pomocny okazał się stabilizator ARmedical. Na pewno warto zasięgnąć rady specjalisty -jakby co to mam namiar na świetnego fizjoterapeutę, który nieraz mi pomógł.

Gość gość
Będę chwaliła Flex to pierwsze kompresy żelowe jakie kupiłam także nie mam za bardzo porównania ale wszystko działa zgodnie z instrukcją. Szybko się przygotowują ładnie łagodzą różne stany bólowe.