Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gasiukaaaaacaa

pierwsza wizyta u ginekologa :/

Polecane posty

Gość gasiukaaaaacaa

Chciałam się wybrac do ginekologa, bo mam pewne wątpliwosci. Tylko problem polega na tym, że jestem ciasna. Włożenie jednego palca do pochwy sprawia mi straszny bol, a jak czytam w internecie to ginekolog musi tam włożyc dwa palce. Masakra ja chyba umrę z bolu + czy ogolic się tam, skoro jeszcze się nie goliłam, a włosy mam trochę długie??

Gość nie gol się, masz być czysta
po prostu najwyżej zbada Cię przez odbyt, nie jest to miłe, ale całkowicie niebolesne. jak się będziesz upierać na badanie przez pochwę to znieczuli Cię pewnie trochę żelem, ale to dłuzej trwa wtedy a i tak może boleć no i wziernik Ci włoży (co może byc ciut bolesne)

Gość gasiukaaaaacaa
ale to dla ginekologa ma jakies znaczenie czy jestem ogolona, czy nie?

Gość nie gol się, masz być czysta
ginekolog ma w dupie Twoją fryzurę intymną póki zachowujesz higienę

Gość gasiukaaaaacaa
okej, dziękuję za pomoc :)

gówno tam bezbolesne mnie bolało :O przygotuj się na coś obrzydliwego :-P nie straszę Cię. ja myślałam że będzie lepiej i dlatego miałam traumę, bo było tragicznie

Gość starsza.....
jak masztam warkocz zapleciony to go tylko troszke przytnij. golic sie nie musisz, lekarz naprawde ma to gdzies. jak sie rozluxnisz i nie bedziesz stresowac to badanie nie bedzie bolesne.

Gość esdrfgyh
Nie wiadomo jak będzie. Może być tak, że będzie próbować Ci włożyć wziernik i przy jego pomocy zbadać. Może zbadać przez odbyt. Może zbadać wkładając 2 palce chyba i macając 2 ręką po brzuchu. Golić się absolutnie nie musisz, oni się już tyle cipek i widoków naoglądali, że to na nich żadnego wrażenia nie robi. Ważne żebyś była czysta i odpowiednio ubrana (wygodne, czyste ciuchy). Ja niedawno byłam u gina- faceta. Kiedyś byłam u kobiety, ale ona mi tylko oglądała, normalnego badania nie miałam. A jestem dziewicą, i to wcale nie młodą haha. Facet obejrzał sobie mnie tam chyba haha, no i jakoś tymi palcami badał i brzuch naciskał, ale to wcale nie bolało. Próbował włożyć wziernik, bo chciałam cytologię, ale mnie bolało to i zaczęłam się 'kwasić'. No i on widząc to, stwierdził, że nie można przeprowadzić badania. Całość badania trwała krótko i facet starał się być delikatny i taktowny. I w sumie dobrze to wspominam. Faceta jako lekarza polubiłam i już się nie wstydzę iść do gina-faceta. A wcześniej bałam się, wstydziłam, i to panicznie. Ponieważ nie mógł mi zrobić tradycyjnego badania, zaproponował mi USG narządów rodnych (przez brzuch), w szpitalu na NFZ. Zachciałam też USG piersi. No i mi je wykonał. Na ich podstawie wyszło, że wszystko ok ze mną. Nie ma co się bać :)

Gość ...:p
lekarz jak lekarz, pobada, popatrzy i tyle... A jesli chodzi o golenie to ich faktyczne za bardzo to nie obchodzi. Ja bym sie czula niekomfortowo, dlatego cale zycie na gladko:D