Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Puc

polipy zatoki

Polecane posty

Gość Puc

od kilku -6lat ciagle choruje tj w roku ok 2 m-ce jestem zdrowa, w koncu tak mnie chwyciło że nos zatkany, szczęki blą, zeby bolą, głowa jak wytrzymac od rodzinnej trafiłam do laryngologa dostała m skierowanie na kt zatok i oto czekam na wizytę, może przepiszę mój opis z badaniai chciałabym abyście mi podpowiedzieli co może mnie czekać: "miekktotkankowe pogrubienie błony śluzowej zatok szczekowych, w większym stopniu po str prawej. Polipowate masy miekkotkankowe w wiekszości wypełniają komórki sitowia oraz są widoczne w przewodach nosowych srodkowych. Masy miekkotkanowe częściowo wypełniają zatokę czołową: po str prawej pogrubienie błony śluzowej tej zatoki po str lewej. Drobne odcinkowe pogrubienie błony śluzowej zatoki klinowej. Kompleksy ujściowo-przewodowe obustronnie niedrożne.Esowate skrzywienie przegrody nosa. Concha bullosa małzowiny nosowej środkowej po str. lewej.

Gość medunjanin
Witaj, jestem właśnie niecały tydzień po zabiegu FESS, endoskopowym oczyszczaniu. Prawdopodobnie trzeba zabrać się za Twoje zatoki i ustawić przegrodę (priorytet). Póki co spróbuj Flixonase Nasule (silnie działające ampułki ze sterydem - na receptę). Pozdrawiam

Gość Puc
dzieki, własnie je stosuję Flixonase o wkrótce wizyta z wynikami u laryngologa, po przeczytaniu na tym forum tematów z polipami to tak myślałam że bez operacji nie obejdę się, cóż....

Gość Puc
to może ktoś z Białegostoku poleci mi dobrego laryngologa, szpital proszę

Gość Gość

Ze wszystkimi lekami praktycznie spotykanymi na rynku współpracuje novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja, w tym z solą fizjologiczną z kwasem hialuronowym. A nie każdy inhalator obsługuje, jak tak spojrzysz na właściwości techniczne.