Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :;figa.z.makiem;:

jak to jest rodzić?

Polecane posty

Hej, wiem, że trudno odpowiedzieć, ale może któraś z Was spróbuje. To bardzo trudne? Bolesne? Z czym porównywalne? Albo chociaż - jak jest z tym brzuchem, kiedy zaczyna się powiększać. Czy to boli?

Gość mama ani jea
nie ma tak źle pare godzin się pomeczysz później.pchasz i już dzidzia jest :) boli jak na okres skurcze tylko bardzo mocno ale ja np robiłam kółka biodrami oddycham i ciut lepiej i szybciej poszło lepiej nie leżeć jak są skurcze bardziej boli zresztą zależy od kobiety i bóli

"boli jak skurcze na okres tylko bardzo mocno" Taki ból to ja miałam w domu, jako pierwsze oznaki zaczynającej się akcji. A sam poród - nie wiem z czym to porównać. Dla mnie największa masakra w życiu. Ale przeżyłam? Przeżyłam. I mam się świetnie :D Tylko moczu nie trzymam :P

Gość mama ani jea
no właśnie da się przeżyć i nie straszcie tak tych co tego nie przeżyły jeszcze . ja przed porodem naczytalam się takich lasek i tak się bałam że pod koniec miałam ciśnienie 120-160

Ja tam wolałam wiedzieć, że będzie strasznie i się jakoś psychicznie do tego nastawić, niż pójść na luzaku, a tu oooo - boli?

Tzn. nie tak, że np stoję i mi leci po nogach. Tylko jak poczuję, że mi się chce siku to muszę od razu lecieć do toalety, bo że tak powiem nie umiem utrzymać w ryzach :P Wcześniej nawet jak mi się chciało no to jednak sikałam wtedy kiedy ja chciałam, a nie wtedy, kiedy sikom za przeproszeniem zechciało się wyjść. Czyli tak zwane: "siśki rządzą mną, nie ja nimi" :D

Aaa i jeszcze hemoroidy mi wyszły po porodzie. To tak jakby ktoś Ci zaszył odbyt i podczas wypróżniania ten odbyt Ci rozrywało. Taki drugi poród :)

Dziękuję Ci za cenne info, dzięki Tobie nigdy nie wpakuję się w takie bagno, nie chcę nosić pampersów przed 70tką!!! :P

A co do niżu - jak leżałam w szpitalu to jedna położna mówiła do drugiej: "kooorwa, nie ma wolnych łóżek, odsyłaj do Lubania." Więc już chyba trochę ten niż nadrobiliśmy :D

dzięki za odpowiedzi:) pytam, bo ostatnio wzruszają mnie małe dzieci. Nigdy tak nie miałam, a od jakiegoś czasu po prostu nie mogę spokojnie patrzeć i myślę sobie, że bym chciała tak baaaardzo takie maleństwo.

Mówią, że jak położą dziecko na piersi to ten cały ból się zapomina. Ja nie zapomniałam, do tej pory mam ciarki jak sobie przypomnę, ale jak patrzysz na dzieciątko to tak jakby ten cały ból jest wynagrodzony, miał jakiś sens. Warto było :)

Gość Hssbska
fajnie jest jak widzisz jak brzuszek zaczyna rosnac potem czujesz ruchy dziecka , porod boli ale da sie przezyc jak urodzisz to o bolu zapomnisz szybko

Gość bole jak na okres
zawsze mi mowili ze bole jak na okres tylko 100 razy mocniejsze. U mnie byly takie same. Teraz wiem ze mialam cholernie bolesne miesiączki:)

no właśnie... ja jestem zupełnie nieprzyzwyczajona do wystającego brzucha, bo mam akurat taki płaski (nadrabiam tyłkiem i nogami;p) i idealnie się nadaje do tego, żeby na nim wygodnie spać, więc nawet, jak zasypiam na plecach, budzę się na brzuchu. Zawsze tak spałam i nie wyobrażam sobie, że jakbym była w ciąży, to udałoby mi się od tego powstrzymać. Czy któraś z Was tak miała? Czy może w ciąży przewraca się na plecy instynktownie?

Kup sobie hamak, to może nie będziesz się w nim przewracać na bok tylko najwyżej bujać :o

Gość Hssbska
to jest taki instynkt bedziesz wiedziala ze nie masz spac na brzuchu to tak jak dziecko w nocy piernie to ty sie obudzisz:O

ciekawie to jest urządzone;) nie no, przypuszczam, że nie można niechcąco zrobić krzywdy dziecku. Przez sen, czy coś. Natura musiała mieć na to jakieś sposoby.

Elka Felka - :D :D mimo, że sama rodziłam i wiem jak to jest to jak cie czytałam to prawie popusciłam :D (a propos nietrzymania moczu :P )