Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A.S.I.A

Kiedy drugie dziecko?

Polecane posty

Gość modna mama 35
Ale fakt,jestes bardzo mloda,po co ci to? Ja tez tego nie pojmuje:( nie masz swojego zycia?

Gość A.S.I.A
Myślę że to też zależy od tego na jakim poziomie chcemy żyć, są rodziny które mają dwoje, troje dzieci i utrzymują się za tysiaka z kawałkiem. A co na to mamy które mają więcej niż jedno dziecko>? dużo więcej potrzeba kasy by to życie płyneło w miarę miło?

Gość szybkaiwsciekła
ja mam 28 lat...i nie wyobrażam sobie żebym przed 40 bawiła sie w rodzenie kolejnego dziecka... ja wychodze z a załozenia ze do 33 roku chce miec 2 a jak nie to juz nie próbowac...chce byc młoda mama ktora ma energie do opieki i zabawy z dzieckiem a nie kobieta ktora juz mysli o emeryturze a tu jeszcze pieluchy... nie potepiam tych kobiet ale ja bym tak nie chciała... kazdy ma inne podejscie do zycia i ma inne piorytety...ja chce 2 dziecko nie dla tego ze czuje mega instynkt ale po to by syn gdy nas rodziców braknie nie został sam na świecie... ja mam siostre i 6 lat młdsza i choc na pocztaku sie niedogadywalyśmy to teraz jest super...wiem jak fajnie jest miec rodzenstwo...u nas w domu nigdy sie nie przelewało ale nie widze zebysmy były gorszymi ludzmi...baa nawet powiem ze mamy wiekszy szacunek do pracy rodziców oraz innych ludzi jak również wiekszą wrażliwość na krzywde innych...widze to oserwujac rodziny znajomych gdzie było wszystko i na wszytko...

Gość A.S.I.A
szybkawściekła świetnie to ujełaś, ja mam i miałam podobnie do Ciebie.;)

Gość Livien
Witajcie, ja tez sie zastanawialam, jaki najlepszy wiek na drugie dziecko. Mamy juz coreczke 2 letnia, wczesniej bardzo chcialam kolejne dziecko ale maz stwierdzil ze nie chce jeszcze, wogole jego oczkiem w glowie jest coreczka i stwierdzil (glupio) ze nie wie czy pokochalby kolejne, ale ja jestem pewna ze gdybym tylko zaszla w ciaze to ganialby wokol nas. U nas tylko maz pracuje (mieszkamy z rodzicami wiec oplaty dzielimy na pol i jest w dobrze). Ale tak zastanawialam sie czy 4 lata to nie zaduzo?? Mam siostre starsza o 5 llat i srednio sie dogadywalysmy, ona wolala inne towarzystwo.

Ja mam siostrę młodszą 4 lata i dogadywałyśmy się super. Ja też planuję taką mniej więcej różnicę wieku :)

Gość A.S.I.A
To zależy, Ja mam przykłady osób 4-5-6 lat różnicy i jedni super się dogadują inni bardzo kiepsko.