Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

znów mi źle....;-((

Polecane posty

znów myślę o małżeństwie i rodzicielstwie... czy drugie źle wpływa na pierwsze? czy to wszystko ma sens? Czy macie w ogóle życie po urodzeniu dziecka? czy straciliście kontakt ze sobą? wszystko jest takie bezwzględne... czytałam konwencję praw dziecka. dobro dziecka ma byc najwyższym dobrem dla rodziców. co to oznacza, że np. dla siebie nic już się nie ma? nie jest się już małżeństwem, lecz rodzicami? tak mnie całe to zmęczenie przeraża i ta ciężka, ciężka odpowiedizlaność, ogrom zmian ii to , że potem trzeba w chorobie nawet iść z dzieckiem do lekarza zaniedbując swoje zdrowie, nabywając zapalenia płuc. nikogo to nie obchodzi wtedy, bo dziecko najważniejsze...;-((

a masz jakieś REALNE problemy?????????????????????????????????????????? oui ou non????????????????/

Gość FFFFF6666
to nie chodzi o to że dziecko musi być najważniejsze tylko o to że matka kocha swoje dziecko i dla niej jest ono najważniejsze dlatego się o nie troszczy i dba oraz się poświęca dla niego z własnej woli a nie że trzeba niektóre matki nie kochają swoje dzieci i je zaniedbują albo zabijają jak ta w sosnowcu więc to zależy wszystko od miłości jaką darzy matka dziecko i tyle moim zdaniem jeszcze jesteś nie gotowa

jakaśą depresja poporodowa czy co? jeśli rodzice naprawdę się kochają, to dziecko umocni małżeństwo

oui- je suis bizarre et j'ai peur de finir mes etudes. A part cela tout est bien... et c'est un vrai probleme, whedif. J'ai des troubles avec me trouver dans le monde, avec me definir et avec la comprehension de la vie. c'est lourd... AHA- ALE wiecie.... dzisiaj czsami ludziom więcej potrzeba do szczęścia... chociaż w sumie... to zależy z kim się ludzie wiążą i na jakim etapie życia, w końcu znam wiele kobiet, które żyją normalnie, ich świat nie jest ograniczony tylko do dziecka, a moja kuzynka to nawet mocno kocha męża. ciągle o nim mówi, ja myslę, że to jest prawdziwa miłość, dziecko ich dopełnia, tam nikt nie oszalał i nikt nie robi dziwnych podziełów na kochanie mniej lub bardziej. ech... często płaczę... już mnie nie lubią na tym forum. mało kto mnie rozumie;-(((

non :( ce sont aussi mes interets:) les livres et les langues etrangeres, essentiellement les langues romanes mais je crains que ce ne soit trop peu

l'espagnol, mais pas aussi couramment que le francais j'aime bien l'italien, pour moi la plus belle, je connais quelques mots

moi, je comprends l'italien ecrite. Grace a la connaissance du francais je peux lire beaucoup en italien sans avoir jamais l'appris (c'est correcte?????)

Gość FFFFF6666
J'aime manger kebab d'agneau :)

sans l'avoir jamais appris appris to tylko participe passe, pronom musi być przed orzeczeniem nawet jak jest infinitif :)

choć może jamais powinno być na końcu hm chyba może być i tak i tak je peux deviner les mots en italien quand ils sont ecrits, oui:)

Gość 009988777676
Jestem rodzicem z dlugoletnim stazem i mysle ze prawidlowo jako matka wykonywalam obowiązku, ale nigdy dziecka ponad siebie nie stawialam,przez to zachowalam zdrowy umiar Nie jestem matką nie wiem jak ciumkająca czy rozpieszcająca ,zdroiwy umiar najwazniejszy