Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

co myślicie o tej reformie ws. in vitro?

Polecane posty

Gość tygrysek xxxxxx
fajna mogliby jeszcze kobietom samotnym refundowac..

Gość FFFFF6666
nie myślę bo gówno mnie obchodzi z resztą jestem moherem

krok do przodu, w dobrą stronę, chociaż moim zdaniem refundacja na in vitro powinna być dostępna dla wszystkich par, które chciałyby z tego skorzystać a nie tylko dla ułamka wybranych. No ale na to nie ma pieniędzy w budżecie, za to na służbowe tablety dla posłów i nowe bryki zawsze jest kasa :o

Kasy wystarczy na 15000 zabiegów (a to niewiele), nie wiem, czy to będzie refundacja częściowa czy całkowita. Oczywiście klechy wraz z bandą swoich sejmowych talibów już wszczynają raban, ale na szczęście chociaż raz premier pokazał, że ma jaja i reforma wejdzie najprawdopodobniej z pominięciem etapu parlamentarnego :)

TEEEEEEEEEEEEE!!!! zaraz Cię pogonię, Ty Ty Ty!!!!! dlaczego tak nieładnie/?? co za cofnięty kraj i teraz będą debatować.... ale dobrze ktoś napisał w sumie, że dziecko to mega wydatek i tak naprawdę, to jak komuś zalezy to i na in vitro kasa się znajdzie.... hmmm... sama nie wiem... ale ogólnie samo in vitro popieram, tak. nobla koles dostał, a u nas chcieli zakazać. co za syf...

Takie tam puszczanie zasłony dymnej :O a podatki po cichu sobie rosną. Słowo refundacja automatycznie oznacza zabranie tych pieniędzy z naszych budżetów domowych :O

ale jak możesz przeczytać- twoje podatki... nie wiem czy refundacja, ale legalne i powszechnie dostępne powinno to być... ile kosztuje in vitro tak a propos? bo jak już się chce dzieciaka to ludzie powinni czu się wystarczająco zmotywowani, by uzbierać, jak sądzę...

ja nawet dokładnie nie wiem na czym to polega :D kiedyś wiedziałam ale nie pamiętam do tego stopnia mnie to wali cześć Elektronik :)

Gość brodekadas
mysle ze jak ich nie stac na in-vitro to nie powinni miec dzieci

Gość bede.zdawac
Wreszcie polska malymi kroczkami przestaje byc ciemnogrodem. To teraz jeszcze czekamy na zalegalizowanie aborcji i maryski.:)

jeszcze koniecznie eutanazja dla ludzi chorych na depresję i schizofrenię yeah będziemy tacy fajni i do przodu

Gość bede.zdawac
Z ta eutanazja to troche nie w porzadku bo tacy ludzie chorzy nie maja zbytnio swiadomosci... Ewentualnie powinno sie za zdroeia podpisac oswiadczenie ze w raxie trj i tej choroby wyrazam zgode na eutanazje

Gość bede.zdawac
Bo kazdy powinien miec prawo do decydowania o sobie.swoim ciele i zyciu. Na tym polega zycie

Gość Jdagwd
Glupota brak kasy na leczenie raka,ograniczenie kasy na leki dla chorych na stwardnienie rozsiane co powoduje kalectwo i wozek,szpitale zadluzone,wieloletnie kolejki na operacje np.endoproteza biodra-4 lata a oni z in vitro wyskakuja

Gość kuffamacccc
jak debile chcą mieć dziecko a nie mogą to niech se sami płacą.. tyle dzieci w domach dziecka ale nie, najważniejsze geny.. chamstwo, nie ma już na co w tym pańśtwie pieniędzy wydawać tylko na takie zachcianki? i popieram że jak kogoś nie stać na ten zabieg, to po co mu dziecko? pozatym jak głupie pragnienia refundują, to niech mi szlugi zrefundują albo browara

Gość bede.zdawac
Bo im chodzi tylko o to zeby bylovjak najwiecej bachorow..zeby mial kto ma nih pracowac... Bo niby dlaczego w zapisie jest ze pary partnerskie ktore niesa malzenstwem tez mogo z tego skorzystac??wlasne dlatego ze wiedza ze takich Par bez slubu coraz wiecej... O emeryturki sie boja.... Taka prawda...

whedif - jakbyś mogła tylko leżeć i srać pod siebie, ewentualnie jeszcze jakoś z trudem komunikować się z otoczeniem to na pewno chciałabyś dalej ciągnąć swoją egzystencję, głęboko w to wierzę 🖐️

Żelisław - to są objawy schizofrenii? nie wiem nie czytałam o tym. mam nerwicę nie powinnam o tym czytać poza tym byłabym ździebko oderwana od reality

nie objawy schizofrenii, tylko np. ciężkiego wypadku. Eutanazja to wspomagane samobójstwo, a samobójstwo nie jest zakazane, więc dlaczego eutanazja miałaby być? Różnica jest tylko taka, że eutanazji poddaje się osoba, która nie jest w stanie sama popełnić samobójstwa z powodu stanu zdrowia (który zazwyczaj jest powodem takiej decyzji - patrz przypadek tego faceta co po wypadku na motocyklu leży sparaliżowany i chyba wystosował nawet prośbę do prezydenta o prawo do eutanazji - chociaż on się jakoś później odkuł, ale i tak nikt nie chciałby być w jego skórze). Legalizacja eutanazji nie oznacza pogromu staruszków 🖐️

ale przecież ja w swojej sarkastycznej uwadze wspomniałam o szczególnym rodzaju eutanazji nie wyłapałeś:(