Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adddamik855555

Alimenty na Żone i Dziecko ! Zdesperowany Ojciec

Polecane posty

Gość Adddamik855555
no mieszka u mnie i żyje za moje... ale na swoje wydatki sama ma pieniązki ,

Pierwsze to Twoja "NARZECZONA" powinna iść do pracy i sama się utrzymywać, a Twoim psim obowiązkiem jest utrzymanie dziecka. A według mnie tym 300 zł to mozesz sobie tyłek podetrzeć. Przejdź się po sklepie dla małych dzieci co ile kosztuje ... A potem weź rozped i przypie***l głowa w twardy mur, może coś pomoże.

Autorze ale co Ty chcesz uzyskać na tym forum? Nie rozumiem. Przecież nie my będziemy decydować o alimentach a sąd. Najwięcej zależy od sędziego, który sprawę prowadzi, od argumentów jakie poda żona itd. To, żr to Ty zostawiłeś żonę działa na Twoją niekorzyść. Alimenty można już od 100 zł zasądzić - górnej granicy nie ma.

Gość K.a.r.p
Najpierw z pensji pan komornik zabierze ci kasę na alimenty a potem bank sie tobą zajmie. Prawda jest taka ze to na tobie spoczywa obowiązek utrzymania dziecka i zony.

Gość Adddamik855555
Oczywiście że nie chce , chce jak najlepiej dla mojego dziecka , ale jestem męzczyzną nie wiem ile co kosztuje , moje dziecko używało pampersów z rosmanna za 17zł/paczka a nagle sprawa o alimenty i używa pampersów za 50 zł ! żona lekko przesadza , nagle ma super zabawki , wszystko po to żeby w sądzie mnie zniszczyć , mogła mi pokazać rachunki ile co kosztuje i bysmy wyciągnęli średnią . Ja mojemu dziecku co je odwiedzam ( raz w tygodniu bo mnie małpa do mieszkania nie chce wpuscić ) zawsze coś odpale , a to zabawke , a to pampersy, kremiki ... i znowu to nie są jakieś wielkie pieniądze !

Gość Adddamik855555
Bardzo bym prosił o to co mam mowić w sądzie zeby nie płacić na nią złamanego grosza ! Ja jej mogę troche pomóc jak by jej brakowało na Chleb.. ale nie bede dokładał do jej zachcianek , zresztą ma pomoc finansową od rodziców, jest jedynaczką. Dziecku jak najbardziej pomogę i zaprononuje w sądzie ze jak nie pasuje mojej żonie to dziecko moze mieszkać u mnie

K.a.r.p - najpierw musi być wyrok sądu aby zajął się komornik i ileś miesięcy uchylania się od płacenia. A co ma bank do alimentów?:D:D:D

Nie da rady nic nie płacić. Nie ma takiej opcji. Nawet faceci którzy nie pracują dostają alimenty i muszą sobie radzić. A jak nie to więzienie:)

Gość Adddamik855555
rozstaliśmy bo ona niczego nie chciała, o wszystko awantury, wieczne słuchanie koleżanek i co bym nie zrobił to by było źle , Ona tylko wielce dama zmęczona bo dziecko wychowuje , ja tyrałem na dom , wracałem gotowałem, sprzatałem i byłem potulny jak baranek !

Gość kafeMoniiiii
tak szczerze to rozwód jest wojną, trudno, żeby po tym jak ją porzuciłeś z niespełna pół rocznym dzieckiem, odgrywała twojego przyjaciela i szła Ci na rękę. Ona nie będzie mieć tak łatwo znaleźć sobie nowego partnera. Zresztą ciekawa jestem, czy tak chętnie byś patrzył, jakby obcy facet wychowywał twoje dziecko... bo wierz mi, że mało która kobieta da radę znieść myśl o tym, że nowa baba eksa się choćby zbliży do ich dziecka. To jest matka, a dziecko to nie zwierzak, czy zabawka, którą można oddać pod opiekę obcej osobie, tym bardziej znienawidzonej. Masz nie pokolei w głowie, jeśli myślisz, że eks się zgodzi oddać swoje ukochane dziecko pod opiekę twojej nowej kochanicy.

aż się normalnie nie mogę powstrzymać:D:D:D jak ja kocham takie tematy:D:D:D SYTUŁACJA i OBY DWOJGA osobno... HAHAHA:p:p:p sama dostaje marne 350 zł na 9 letniego syna a tatuś uważa że za te jego pieniadze to z mężem jeździmy 2 razy w roku na urlop a ja co rusz na fryzjera i do kosmetyczki:D:D:D takie tematy o ile to rzeczywiście nie prowo, i forma wypowiedzi autora świadczą tylko o tym , że żona powinna być wdzięczna że znalazł sobie inną bo z takim tumanem to aż wstyd być i sie pokazywać.... a na marginesie.... komornik najpierw ściaga alimenty potem cala resztę a sędzia ma w dupie kredyty pozwanego:) trzeba było nie brać:P i używać gumki a nie zakładać potem PRAWDZIWĄ RODZINĘ Z IDEALNĄ KOBIETĄ... faceci to jednak idioci do kwadratu, którzy zachowują sie jak małe dzieci i wierzą w garbate aniołki a nie widzą realiów.... jak mój miał 3-4 lata już i mówiłam na rozmowach że jestem samotna i mam małe dziecko to był to koniec rozmowy, a co dopiero 6 mc.... i nie dałabym żadnej wywłoce mojego dziecka pod opiekę musiałabym na głowę upaść i to mocno ale życzę powodzenia wzorowy tatusiu:D:D:D

Gość awjerka
Wolna Narzeczona - bo to prowokacja jest :D

Wiesz autorze? Ciesz się, ze trafiłeś na taką co żąda tylko 800zł... ja z takiego ciula wydoiłabym co najmniej 2x tyle :) I nie z zachłanności tylko właśnie dlatego żeby zniszczyć takiego dziada! Mam nadzieję, ze Twoja żona pójdzie po rozum do głowy, nazbiera masę świadków i sąd dowali Ci takie alimenty, ze będziesz żarł suchy chleb. A o opiece nad dzieckiem to już możesz zapomnieć :D Sądy w Polsce nie dają opieki ojcu tylko matce, szczególnie nad malutkim dzieckiem :D Twoja żona musiałaby być narkomanką, prostytutką i pedofilką żeby sąd przyznał Ci prawo do opieki :D

Gość retzuio234567890
12:32 [zgłoś do usunięcia] Adddamik855555 rozstaliśmy bo ona niczego nie chciała, o wszystko awantury, wieczne słuchanie koleżanek i co bym nie zrobił to by było źle , Ona tylko wielce dama zmęczona bo dziecko wychowuje , ja tyrałem na dom , wracałem gotowałem, sprzatałem i byłem potulny jak baranek --------------------- ----------------------------------------------to prowo juz bylo kobito:P

Mój ojciec płacił na mnie 800 na brata 800 no i niestety mojej mamie nić A zaządała w sądzie 1000 na mnie 1000 na brata i 500 na siebie. Ojciec ma nową i dziecko z nią. Sąd był za moja mamą. i Dobrze tacy jak ty za jaja i na płot. Ojca zarobki to koło 4500 na ręke. Powinna chcieć 1000 na dziecko i 500 na siebie-szkoda że jej nie znam namówiłabym ją żeby chciała więcej :) Napisz jak sie nazywa i numer daj to chętnie do niej zadzwonie.Wtedy w najgorszej sytuacji sąd da jaj z 700 na dziecko i z 200 na nią samą. No to co dajesz numer nędzny kurwiszonie?

Gość to, że rozwód był z czyjejś
winy nie oznacza atomatycznie tego, że będzie musiał płacić alimenty na byłą

I niby dlaczego ma mieć 17/paczke pampersy a nie 50/paczke? Coooo szkoda ci? Na nową dupe to ci nie szkoda ? Pewnie więcej na prezerwatywy wydajesz teraz z tą dziwką niz na dzieciaka pusty niedorobie.

Właśnie to chyba nie jest prowokacja... Do autora: A jaka to sprawiedliwość, że dziecku dasz 300 zł a Tobie zostaje 2700zł? Tyle kosztuje Twoje utrzymanie, a dziecka 300 zł ? hahahhahaha Ludzie trzymajcie mnie ..

Zdenerwowałam się tylko niepotrzebnie. A tak nawiasem mówiąc mojej koleżance 19l , zrobił dziecko chłopak 20 l . Kawał ch*ja z niego, nie powiem , Ale przy swoich zarobkach 2700zł/mc daje jej 1200 zł. Oprócz tego zawsze kupi jakieś ubranko, czy mleko , czy pampersy jak ich odwiedza. A Ty stary byku 27 lat przy 3000 tys chcesz płacić 300 zł?? To gówniarz, który ma 20 lat jest bardziej ogarnięty niż ty.

Gość Adddamik855555
Ale nie oburzaj się , dzieki wam troche się ogarniam... i zaczynam powoli rozumieć że dziecko nie kosztuje 300 zł ... , ale znowu nie kosztuje jakieś astronomicznej kwoty ale stwierdziłem że dam tyle ile sąd orzeknie , ale na ta Piz** nie dam ani grosza , choćbym miał się odwołać !

Gość Asia czer.
Jaki z ciebie wieśniak. Piszesz że masz na utrzymaniu krowę kredyt dom samochód a zaraz potem że twoja małpa jest bogata z domu i ci nie brakuje pieniędzy. Jesteś pustym burakiem .

Najniższa krajowa to 1100 na rekę , skoro płaci 500 zł to bardzo dużo , w przeliczeniu na zarobki szanownego Adamika to autor powinien płacić 1636 zł .

Trudno mi uwierzyć, że 20 latek płaci 1200 złotych dobrowolnie na dziecko chyba, że żyje z kobietą z którą ma to dziecko i kocha ją ......jeśli natomiast ma inną kobietę nigdy nie uwierzę że płaci dobrowolnie eks 1200 złotych...i to faktycznie taki 20 letni gówniarz chyba, że rodzice za niego płacą te alimenty....Natomiast 300 złotych to faktycznie trochę za mało ale trzeba zwrócić uwagę że to jest malutkie dziecko i chyba Sąd nie zasądzi więcej, może z 400 złotych....więcej na pewno nie....To nic że 27 latek zarabia 3000 złotych ale na pewno ma opłaty, musi coś jeść, ubierać się itd. to że porzucił kobietę dla innej to na pewno postąpił źle, bo skrzywdził dziecko ale miał takie prawo, tak zrobić skoro małżeństwo było nieudane i po co dziecko miało patrzeć na kłótnie rodziców? lepiej że się rozstali.....