Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzice w przyczepie

Niezaradni zyciowo rodzice

Polecane posty

Mój tata od 7 lat pracuje w UK, od samego poczatku mieszka w malenkiej przyczepie kempingowej (ok 6m2), roktemu mama do niego dołączyła i nadal mieszkaja w przyczepie. Myslicie ze mogli by dostac mieszkanie socjale w miare szybko? Namawiam ich zeby złozyli aplikacje ale twierdzą ze taki mieszkania dostaja jedynie rodziny z dziećmi, ja wyczytałam że wcale tak nie jest. Co myslicie?

mają szanse, bo rodzina z dziećmi potrzebuje co najmniej dwie sypialnie - i o takie mieszkanie najtrudniej, a oni potrzebują z jedną - niech składają jak najszybciej

Tak myślałam, na pewno uwzględnia się warunki życia ludzi starających się o takie mieszkanie; no a rodzice mają tragiczne warunki, nawet nie mogę ich odwiedzić...

Poczytałam trochę na jakiś starych forach i nie wiem czy rodzice nie są przypadkiem "bezdomni", tak na logikę, przyczepa nie jest domem... Może ktoś orientuje się w sytuacji? jako bezdomni na pewno by mogli jakieś mieszkanko dostać i nie czekac na nie latami

Gość a gdzie w Polsce mieszkali?
co ich trzyma w UK dobrobyt? :P

W mieszkaniu mojej babci, mała miejscowosc okolice mazur. Nigdy nie mieli swojego mieszkania...

tak-mysle ze powinni zglosic sie do najblizszego urzedu miasta-COUNCILU i tam spytac o sposob otzymania mieszkania socjalnego. jw. wg prawa nalezy im sie 1bed flat...teraz mysle ze tymbardziej bylyby wieksze szanse bo sezon zimowy jest.

W Polsce narobili tylko długów, Twierdzą że w UK żyje się prościej - musi to byc prawda bo choć tata słabo zna język, mama wcale nie zna, to jednak pracują i spłacają długi z Polski... Gyby nie to że wszystko co zarobią wysyłają do PL, pewnie by coś sami wynajęli

Ponawiam pytanie: czy rodzice są oficjalnie "bezdomni" skoro przyczepa nie jest domem? Proszę o pomoc, zależy mi żeby żyli normalnie

słonce - niech się rodzice zgłoszą do urzędnika, który ich poprowadzi - pewnie niewielu ludzi tu znajdziesz, którzy mieszkają w przyczepach

Gość ty wygladasz nierealnie...
dziecko rodzicow w przyczepie ...

Gość ty wygladasz nierealnie...
dziecko rodzicow w przyczepie ...

Gość mama dwojeczki
powiedz im żeby się zgłosili do citizen advice bureau w swoim mieście, tam dostaną bezpłatną pomoc, jesli poproszą to takze w jęz.polskim