Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paweeł25

Czy to już koniec zauroczenia i miłości?

Polecane posty

Gość Paweeł25

Jestem z dziewczyną ponad rok. Martwi mnie co do niej czuję. Nie ma już takiej chemii jak na początku. Nie robi mi się ciepło na samą myśl o niej. Zacząłem zauważać wyraźnie jej wady, kiedy na początku była dla mnie ideałem. Już nie potrafię się długo i namiętnie z nią całować jak kiedyś. Nie czuję takiej potrzeby. Z drugiej strony jest najbliższą dla mnie osobą. Jest kochana i wiem, że mogę na nią liczyć. Stara się i to bardzo. Wiem, że ona mnie kocha. Czy to oznaka, że kończy się zauroczenie. Czy to już koniec i z czasem będzie jeszcze gorzej? Czy powinienem zakończyć taki związek czy może czekać na rozwój wydarzeń?

Gość proszekgroszek
to ewidentny koniec uczuć tak to się objawia właśnie

Gość Ja jestew z moim W. ponad
4 lata, kocham go, ale tak jak u ciebie te emocje związane z zachowaniem opadaly szybko, ale co jakis czas pojawiają sie znow tak jakbym zakochiwala sie od nowa.

Gość Ja jestew z moim W. ponad
zakochaniem*

Gość Paweeł25
Jedni mówią, że to kolejny poważniejszy etap w związku a inni, że koniec. Jak to jest?

"Jestem z dziewczyną ponad rok. Martwi mnie co do niej czuję. Nie ma już takiej chemii jak na początku. Nie robi mi się ciepło na samą myśl o niej." To Ty myślisz że miłość to motyle w brzuchu do końca życia?? " Zacząłem zauważać wyraźnie jej wady, kiedy na początku była dla mnie ideałem." Zauroczenie minęło, to normalne w każdym związku większość wad zauważa się dopiero po czasie "Już nie potrafię się długo i namiętnie z nią całować jak kiedyś. Nie czuję takiej potrzeby." Pocałunek nie musi być długi i namietny jak z jakiegoś romantyka żywcem wyjety. "Z drugiej strony jest najbliższą dla mnie osobą. Jest kochana i wiem, że mogę na nią liczyć. Stara się i to bardzo. Wiem, że ona mnie kocha." Dziewczyna jest dla Ciebie najważniejszą osobą w zyciu szczerze Cie kocha stara się by było Ci jak najlepiej możesz na nia liczyc a Ty się zastanawiasz czy ja kochasz?? To kogo Ty szukasz?? Z kim Ci będzie dobrze skoro masz ją i jeszcze Ci mało?? "Czy to oznaka, że kończy się zauroczenie." Tak skończyło się ale tylko zauroczenie "Czy to już koniec i z czasem będzie jeszcze gorzej?" To zależy czy potrafisz żyć bez zauroczenia samą miłością " Czy powinienem zakończyć taki związek czy może czekać na rozwój wydarzeń?" Jeżeli nie potrafisz być z nią bo skonczyło się zauroczenie to zakończ ten związek szkoda żeby dziewczyna cierpiała. I pod żadnym pozorem nie brnij w jakikolwiek inny związek do końca życia bo to co teraz czujesz będzie się powtarzać za każdym razem gdy skończy się zauroczenie.

Gość Paweeł25
Dzięki za mądre wypowiedzi.