Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuciakuciaa

polroczne dziecko nic nie pije!!!

Polecane posty

Gość kuciakuciaa

Mam prawie polroczne dziecko ktore od 2 miesiecy jest na mm hipp. od miesiaca je marchewki, dynie, ziemniaki, jablka, brzoskiwnie i gruszki. Niestety kompletnie nie chce pic. Zadnej wody, rumianku, nawet herbatek hippa. moja mama upiera sie ze musi dziwcko pic i powinnam dawac do wody glukoze. pediatra mowi ze jak nie chce pic to nie zmuszac. nie wiem co robic.... dopajacie dzieci? Macie jakis pomysl???

Gość MamaCóreczki
Póki nie ma problemów z suchą skórą, odwodnieniem, zaprciami, to nie zmuszać. A już na pewno nie glukozą, bo co? Bo słodkie? Jak już to herbatki i wodę czystą dawaj, a nie średniowieczną glukozę. Moja córka ma po mnie pragnienie- mogłaby nie pić wcale. Musiałam ją jakiś czas dopajać na siłę, bo miała zapracia, ale minęły i nie daję dziecku na siłę. Butelka zawsze stoi z piciem, chce to pije, nie to nie.

Gość No to może...
a próbowałaś soku z marchwi? Woda z glukozą ? bleee, nie dawaj tego dziecku, po co. A skoro lekarz mówi że nie musisz przepajać to się go słuchaj, ewentualnie dodawaj jedną miarkę mleka mniej na tą samą ilość wody.

dziewczyno,jak ja Cie rozumiem:) moj ma 7,5 m-ca,karmie piersia a maly o piciu czegokolwiek z butelki ani mysli:) staramy sie go dopajac podajac mu picie zakraplaczem,albo z kubeczka ale roznie to z nim bywa.. na szczescie zaparcia sa juz za nami i mysle ze skoro Twojemu maluchowi nic nie jest to musiceie to przetrwac tak jak my:)

Gość Ofjh
A robi mokre pieluchy??? Jesli tak to sie nie martw, pije mleko tam jest woda je owoce tam jest woda :-) Tez miałam taki problem poszłam do lekarza i właśnie pytał czy mały robi dużo siku to ja ze tak wtedy powiedział zeby sie nie martwić...

Gość kuciakuciaa
Siusia moim zdaniem prawidlowo, choc nie mam porownania bo to poerwsze dziecko. ale pampers jest mokry przed kazdym karmeniem wiec chyba ok. kupki robi 2-3 dziennie od kiedy jada warzywa, wczesniej byly co kilka dni. sskora jest sucha wokol noska ale stawiam ze od suchego powietrza a nie od braku wody. po prost chcialabym zeby obiadek i deser popijal czyms. ten sok z marchwi to moze dobry pomysl. nie wpadlam na to ze jak je marchew to pic tez moze :--) od glukozy wlasnie wzbraniam sie ile moge. dalam rade pol roku to noe chcialabym twraz nagle dawac.

Nie chcę - niech nie pije. Słuchaj lekarza ! Dla mnie metoda pojenia glukozą to głupota! Moje dziecko do roku nie piło! Nic zero herbaty,wody czy soków.Nie ma co panikować bo woda znajduję się w zupie,owocach,warzywach .

Gość Glukoza w zadnym razie
Jak dziecka siusia normalnie to sie nie Marty Nie dawaj glukozy, cukier to swinstwo, wyrobisz mu niepotrzebnie smak na slodkie. Okropne dla zebow I zdrowia. Jesli juz to woda, czasami sok. Herbatki tez niedobre, cukier maja. Sok tez ma duzo cukru (fruktoza) wiec dlatego czasami. Moje pija glownie wode, sok max 1/2 szklanki dziennie, zadnej herbaty. Zeby zdrowe, sa szczuple I slodyczy w ogole nie pragna. Jedna Duzo owocow I warzyw.

Gość hmmmm nie wiem samaaaa
Moja córka miała tak samo, dopiero jak miała chyba 8-9 miesięcy, zaczęła popijać soczek, a i tak w znikomych ilosiach, i od razu z niekapka albo zwykłego kubeczka, broń Boże ze smoczka. Wcześniej nic - żadnych soczków, herbatek, wody, nic. Z tym że ona karmiona była moim mlekiem, i piła go sporo, uznałam że to jej wystarczy, i nie zmuszałam. Teraz pije już mm, mniej niż mojego, i pija też soczek, ale daję jej tylko taki domowy.