Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emigrantka z uk.

czy sa tu polacy ktorzy "sprzedaja prace" bądź...

Polecane posty

Gość parapetowkaaa
Idz soie na ogolny, tam to dopiero sa dlugie topiki o tym, ze ludzie po studiach nawet takiej pracy nie moga znalezc.

Gość Monodues
I teraz moze zrozumiesz, dlaczego Polska jako kraj jest sto lat za murzynami. mentalnosci ludzi jest inna, Bo tu sie poprostu ludzi szanuje za to jaka prace wykonauja. tu nikt nikogo nie wysmiewa, nie obgaduje, nikt nie zwraca uwagi na pana zamiatajacego ulice. Kazdy jest mu wdzieczny , ze to robi bo inaczej zaroslibysmy brudem. A najwazniejsze jest to, ze stac tych ludzi godnie zyc. A w Polsce ? W naszym kraju doszlo do tego, ze wyksztalcenie , przekwalifikowanie bezrobotni smieja sie z takich ludzi ktorzy sa potrzebni. kazdy ma swoje miejsce na tym swiecie i kazdy ma inna sytuacje, dlaczego nie mozemy sie wzajemnie szanowac ? Nie mam pojecia.

Gość ach,monodues...
to sa dwie rozne sprawy... moja mama mnie uczyla-i wymagala od dziecka ladnie sie klaniac pani dozorczyni i sprzataczce...Wszystkie zawody sa potrzebne i praca nie hanbi,ok?Ale jezeli jakis narod jest ta sila sprzatajaca dla innych to zawsze jest to oznaka czegos....Do dzis pamietam,bedac dzieckiem,kiedy bylismy w Paryzu pod koniec lat 80-tych,ze panie sprzataczki i dozorczynie byly Hiszpankami...

Gość Minodues
Czy ja wiem. Wydaje mi sie , ze ludzie ktorzy cos osisgneli w zyciu nie siedza tutaj na tym forum i nie dyskutuje na takie tematy. (nie obrazajac nikogo) Znam kilka polek okolo 40tki ktore zajmuja kierownicze stanowiska w brytyjskihc firmach. Ale tacy ludzie raczej obracaja sie w innych kregach. My tylko oceniamy na podstawie tego co sie dzieje wsrod naszych znajomych i ludzi wypowiadajacych sie na tym forum. NIe ukrywam, ze wiekszosc polakow wykonuje te prace z najnizszej polki co. Jednak trzeba wziac pod uwage to, ze nie jestesmy domunujacym narodem w Uk. jest nas okolo 400 tys. na oficjalne 60 milionow. wiec z tej perspektywy jest to garstka ludzi. Ja obracam sie w branzy budowlanej, i znam wielu polksich architektow, projektantow wnetrz, czy kreslarzy i inzynierow i to pracujacych w elitarnych biurach projektowych, wiec to tez o czyms swiadczy.

Gość kieroon
A dlaczego niby ludzie, ktorzy cos osiagneli nie przesiadywaliby na tym forum? Oni tez maja internet ;) i nie pracuja 24 na dobe :)

kieroon - bo to naczelny "argument' tutaj;-) mierzenie wszystkich wlasna miarka - ludzie ktorzy cos osiagneli nie maja czasu na nic innego jak picie szmpana , co nie?;-) bo wlasnym sukcesem mozna sie upajac w nieskonczonosc, co nie?;-) ;-);-)

a w temacie autorki - nie znam prawa w UK ale czy to nie jest jakies nielegalne niczym streczycielstwo?;-) bo ja chetnie oddam prace kt nie moge wykonywac ze wzgledu na fakt ze doba nma tylko 24h - ale prosze mi przelewac na konto 70% wyplaty, taki "deal" Wam zaproponuje;-) ;-) ;-) ;-) na szcessie sformlaizowany swiat dziala tak ze wyngarodzenie w calosci jest przelewane od zleceniodwacy do zleceniobiorcy - as easy as it is;-)